Close
Resfredag i Bangkok!

Resfredag i Bangkok!

Tänk va, i morse vaknade jag i Bangkok. Är det inte bästa sortens Resfredag så säg! Här kommer fredagsfemman från en myllrande stad där vi varvar hippa takbarer med massage och promenader genom en stad som precis har vaknat.

Resfredag i Bangkok!

bangkok

#1. Att ständigt vilja återvända

Det finns många anledningar att återkomma till platserna där jag känner mig bekväm. När jag och Lisa började planera för en höstresa fanns många alternativ som kördes ner i tratten. Långväga, äventyrliga och ovanliga, men också nära och väldigt överkomliga. När allt kom till kritan var det till slut Thailand som lockade mest. Kanske väcktes tankarna på riktigt när vi spelade in podcast-avsnittet om Khao Lak vs Koh Lanta. Världsläget, världskaoset och den allmänna känslan av att vilja avvakta gjorde dock att vi väntade länge innan den slutgiltiga bokningen gjordes. Jättelänge! På det sättet känns resan väldigt spontan, vilket gör att njutet är större. Det är en fantastisk känsla att att resa många gånger till samma resmål och faktiskt inte få nog.

#2. Meaningful travel med Thailändska turistbyrån och Social Giver

Under förra vistelsen i Thailand hade jag nöjet att jobba en del tillsammans med Thailändska turistbyrån – så även under den här resan. Thailändska turistbyrån har tillsammans med Social Giver skapat kampanjen “Meaningful Travel” som stöttar organisationen Big Trees Foundation som är en väletablerad och välkänd organisation här i Thailand. Under den här resan är två av våra hotell och en kommande utflykt i Krabi bokade genom plattformen som jag gärna tipsar vidare om.

The Meaningful Travel campaign is a collaboration between Socialgiver, a social enterprise registered in Thailand that operates on a non-profit basis, and the Tourism Authority of Thailand, Stockholm Office. Socialgiver’s impact partner in this project is Big Trees Foundation – a registered charity with a track record of over ten years in operations. In 2023, Meaningful Travel has grown to become one of the key mandate as the Future of Travel for Thailand.

– Social Giver

#3. Storstad vs strand

slow down koh lanta

Att resa utan barn i sällskapet skapar större utrymme för spontanitet – och för all del restid. När vi började skissa på Thailand lockade givetvis Bangkok och för egen del också Koh Lanta. Förstås! Där väntar ett välbekant liv som jag har kommit att älska. Så visst drar vi vidare mot Lanta, faktiskt redan idag. Gah så underbart!

#4. Kommer familjen att åka på Thaimout nästa år?

diamond cliff Koh lanta

Vi började alltså det här året med tre månaders ”thaimout” tillsammans med familjen, vår fjärde i ordningen. Jag får då och då frågan om (och när!) det är dags igen. Vi har ingenting planerat, det är mycket som ska klaffa med skolor, jobb och tja, livet. Men vi vill tillbaka, absolut. Fram till dess får jag under några dagars tid representera familjen på Lanta och det gör jag så gärna. Resten av gänget håller ställningarna hemma i Nynäshamn så länge.

#5. Mer läsning och fler bilder…

… från de här första dagarna får ni hos mitt resesällskap Lisa: Jag är här för att. Nu drar vi strax vidare mot flygplatsen för vidare avfärd mot Krabi. För uppdateringar i realtid får ni hålla tillgodo med Instastories på mitt Instagramkonto. Och med det får jag passa på att önska trevlig helg från Thailand. Hurra!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från en tidigare vistelse i Bangkok 2016.

4 comments

  1. Ljuvliga Thailand. Så underbart att få fylla novemberdassigheten med ljus och värme!

    1. Ja, alltså jag är så oerhört glad över att vara här. <3

  2. Tänk att ni är där i livet, där ni kan göra den här typen av resa. Det är bra jobbat så att säga och är self made!

    1. Ja, vi är verkligen här. Det är stort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close