Close
Resfredag från London till Stockholm

Resfredag från London till Stockholm

Efter nästan nio mer eller mindre fullsmockade dagar sitter vi nu på Heathrow, redo att åka hem. Barnen längtar efter sina kompisar, Tobias längtar efter ”soffan, tv:n och eget kök” och jag, jag längtar efter datortid! Här kommer veckans snabba fem:

Resfredag från London till Stockholm

#1. Wow för Wales!

om wales

Av mina meddelanden i inboxen att döma är många nyfikna på Wales, men även Peak District (som är ”grymt underskattat” för att citera en bloggkollega).

wales view snowdon
På toppen av Snowdon, Wales högsta berg.

Jag har min man att tacka för att han fick upp mina ögon för den här delen av Storbritannien!

#2. Peak District vs Lake District

lake district julia
Utsiktsplats över Lake District.

Och för att fortsätta spinna vidare på Peak District. Jag hade hört massor om Lake District National Park, men desto mindre om Peak District. Vårt intryck var dock att Lake Districts huvudort Bowness var nerlusat av turister, medan Peak var betydligt lugnare. Men ja, visst finns det smultronställen i Lake District också – ett av dem är utsiktsplatsen Otters head. Jag återkommer med utförliga inlägg framöver!

#3. Att resa som tradition

lake district fam olsson myhre

Det började med en roadtrip till Schweiz för att gå på en gemensam väns bröllop, och fortsatte med resor tillsammans en gång om året. Ibland med barn, ibland utan. Så glad jag är över den här konstellationen – och över återkommande traditioner!

#4. Favoritland som sällan gör mig besviken

Att Skottland har en speciell plats i mitt resehjärta är väl ingen nyhet, och därför är det väl heller inte särskilt förvånande att jag också tycker väldigt mycket om resterande delar av Storbritannien. Det är något särskilt med den här delen av världen som gör mig lycklig!

#5. Syskonkärlek och bråk (och allt där emellan)

sebbe julia flygplats

Det både tar och ger energi att resa tillsammans som familj 24/7 så här länge. I det stora hela är dock plussidan betydligt större än minussidan. Jag är så glad att vi har möjlighet att resa runt som familj, oavsett om det är hemma i Sverige eller utomlands, men tar inget för givet. Nästa roadtrip går av stapeln redan om 1,5 vecka – då i västra Sverige.

Däremellan väntar fotbollscup i Örebro för Julia (jag hänger med, jag kan ju Örebro nu!) och en jobbresa för mig till Abisko. Mitt resetempo är högt just nu, men snart väntar lugnare tider på Sturkö. Trevlig helg!


Omslagsbild Kew Gardens (London). För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close