Close
RESFREDAG: 24 mars, 2017

RESFREDAG: 24 mars, 2017

På den här bloggen är varje fredag RESFREDAG, oavsett om jag själv befinner mig på resande fot eller inte. Från och med nu kommer jag att dela med mig av fem olika resespaningar på fredagar, det kan handla om allt från destinationer till tips som kan underlätta ditt resande. Håll till godo!

resfredag 24 mars 2017

RESFREDAG: 24 mars, 2017

#1. Tidningen RES

Oavsett hur många resebloggar(e) jag följer är det en speciell känsla att få bläddra igenom en tidning och känna det sträva pappret mellan fingrarna. Jag uppskattar också att för omväxlings skull få vila blicken på riktiga bilder, istället för en skimrande skärm. RES är en av de renodlade resetidningarna jag gärna läser för inspiration. Trots att det hotjas om tidningsdöden finns det alltså hopp – men det bygger på att jag får slippa dagstidningarnas absurda procentandel av alkoholreklam!

#2. Inspirerande resefamilj

Just nu befinner sig Ida Thunberg och hennes familj på en långresa jorden runt. Deras rapporteringar utstrålar livsglädje och upptäckarlust, och allra gladast blir jag när familjens söner glänser på Youtubeserien ”Jorden runt-snack med Milo och Jack”. För tillfället befinner sig familjen i Costa Rica, som är ett av mina personliga favoritresmål. Följ familjens äventyr här.

#3. Bästa tipset på romantisk weekend i Sverige?

Många tycks sätta likhetstecken på romantisk weekend = spahotell. Jag är inte övertygad, men med tanke på att min man Tobias favoritsyssla är att bada är jag ändå beredd att hålla med. En jacuzzi belägen i en häftig nationalpark är förmodligen hans definition på romantisk weekend. Tidigare idag efterfrågade en person i mitt facebookflöde just bästa tipset på romantisk weekend i Sverige – och i svarskommentarerna tipsades det om fyra ställen som jag (ännu) inte har besökt. Den gemensamma nämnaren för alla fyra är just spa: Högbo Brukshotell, Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Torekov Hotell. Sitter ni inne på några andra fina tips på romantiska weekends får ni gärna dela med er.

#4. Lakritsfestivalen i Stockholm

Nästa vecka kommer himmelriket till Stockholm! 1-2 april fylls Annexet vid Ericsson Globe av lakrits i alla dess former på Lakritsfestivalen. Det här måste vara ett av de bästa initiativen som har tagits, näst efter att islänningarna uppfann sin lakritschoklad.

#5. Terrordådet i London

Ja, alltså vad säger man? Jag satt uppkopplad mot BBC:s livesändning hela onsdagskvällen med en klump i magen och försökte förstå hur någon, någonsin, ens kan tänka tanken att planera och utföra en sådan här avskyvärd attack. Hur går det till? Johanna/Vandraren lyckades dock genom sitt inlägg att få mig försiktigt hoppfull mitt i eländet. Dårskapen får aldrig vinna över oss!

19 comments

 1. Ja, bra! Det här bådar mycket gott framöver. Men varför bara fem och inte forever?

  1. Haha, bra fråga. Forever känns liksom… lite för länge. Hälsa Alperna!

 2. Härliga fredagsspaningar! Trevlig helg!

  1. Tack – och detsamma!

 3. Härlig inspiration!
  Älskar också riktiga tidningar 🙂
  Kul att du blev lite uppmuntrad, kände också att jag behövde det själv mitt i allt elände som skrämmer upp en…

   1. … inlägg gjorde mig hoppfull. Tidningar känns som en välförtjänt lyx tycker jag, gärna ihop med en bit choklad (eller för all del lakrits…)

 4. Intressant inspirationsämnen. Håller med om att Lakritsfestivalen är ett mycket bra initiativ. Gillar också att bläddra i resetidning, fast jag föredrar Vagabond.

  Ha en trevlig helg!

  1. Tack detsamma! Vagabond är en annan favorit hos mig också.

 5. Åh, jeg vil ha lakrisfestival i Oslo!

  1. Det förstår jag verkligen – det är ju det bästa som har hänt Stockholm, haha!

 6. Res-tidningar brukar jag ofta köpa när jag sitter på flyget på väg någonstans. Det har blivit lite av en tradition. 🙂 Älskar weekends i Sverige, nästa bär av till en älghage 😉

  1. Wow, älghage låter sannerligen intressant! 🙂 Mäktiga djur, glömmer aldrig när jag nästan blev påsprungen av en hemma utanför barndomshemmet. Min puls var uppe i typ 775334 slag/min… ?

 7. Riktiga tidningar (och böcker) rules.

  1. Eller hur! Men bloggar är inte heller fy skam. 😉

 8. Yaaay, resfredag och resespaningar – vilken kul grej! 🙂

 9. Rädsla borde aldrig stoppa oss från att resa! Själv arbetar jag på ett företag i Kapstaden, vi arbetar med resor i södra Afrika samt volontär och praktikmöjligheter här nere! Ta en till på http://www.exploresaa.se och få lite mer inspiration. / Southern Ambition Africa

  1. Tack för kommentaren – klart jag ska kika på er sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close