Close
Resfeber på Resfredag

Resfeber på Resfredag

Visumen är upphämtade, kinderna blossar av resfeber och jag går igenom ”Att göra”-listan för femtioelfte gången.

Kan resebloggare få resfeber? Jodå, i allra högsta grad. Med mindre än två veckor kvar till avresa inser jag helt plötsligt att den där oändliga tiden vi hade att fixa med alla praktiska detaljer håller på att rinna ut. Kvällarna övergår i nätter medan jag förbereder radhuset som ska hyras ut, fixar adressändring och dubbelkollar flygbiljetter. Men det kan det vara värt. Snart är det nämligen dags för en favorit i repris – vår andra thaimout!

thaimout

Jag ska åter igen spendera förmiddagarna på en vit sandstrand och jaga en ettåring som i sin tur jagar eremitkräftor.

resfeber

I tuk-tuken kommer jag och min man numera att behöva trängas med tre barn istället för två.

thaifood

Och så ska jag äta. Oj vad jag ska äta! Oändliga smakvariationer med kokosmjölk som bas, nyfångade läckerheter från havet, saftiga vattenmeloner och solvarma mangos.

Thailand

Under våra tre månader i Asien kommer dagarna, och kvällarna, att fyllas av nya äventyr för både vuxna och barn.

solnedgång_thailand

Och när solen slutligen sänker sig över havet ska jag beskåda det ena skådespelet efter det andra – det är knappast en tillfällighet att Koh Lanta går under smeknamnet ”Solnedgångarnas ö”.

Det var aldrig en fråga om, utan snarare när, vi skulle få chansen att åka tillbaka. Thailand, jag har saknat dig!


Under kategorin Thailand kan ni läsa mer om vår tidigare halvårslånga thaimout på Koh Lanta. 

18 comments

 1. Ser otroligt mycket fram emot thailand alltså! 🙂 Alltså att få följa dig dvs 😉

  1. Jag också! Att du ska följa mig dvs. 🙂

 2. Det ska bli så kul att läsa om era äventyr i Thailand. Jag har aldrig varit på Koh Lanta, men har hört många bra saker om just den ön.

  1. Ja, nu längtar vi järnet Helena! Koh Lanta vimlar av svenskar, vilket inte alls uppskattas av alla. För oss passar det dock jättebra just nu, eftersom vi har barn i skolåldern måste vi anpassa oss till resmål med möjlighet till svensk skola. Oavsett svenskar så älskar jag ön, den är fantastisk på många sätt!

 3. Tre månader i Asien låter fantastiskt! Själv står jag utanför hotellet i Manila och väntar in shuttlen till flygplatsen. Vill inte hem!

  Jag har förresten bara varit en gång på Koh Lanta, för typ 15 år sen. Tyvärr regnade det alla våra sex dagar och på stranden vi var fanns inget annat att göra än att sola o bada. För varje dag som gick blev alla fyra mer och mer griniga och deprimerade. Inom hela vårt gäng används fortfarande begreppet ”att få en Koh Lanta” som betyder dåligt väder på semestern. Nu skrattar alla åt det hela, men vi var väldigt deppiga när det begav sig.

  På julafton åkte vi till Phi-Phi, fick sol och alla blev glada!

  Trevlig resa!

  1. Vi börjar resan med en tur till Kambodja och Angkor Wat, ska lusläsa dina inlägg om det igen. Haha, ”att få en Koh Lanta” har en helt annan innebörd för mig – det är ju mitt paradis! 🙂

   Och tack, det ska vi ha. Vi ses säkert senare i vår!

 4. Åh vad härligt! Thaimout, bästa namnet på det:)

  1. Eller hur Jeanette, det är klockrent.

   1. Thninikg like that is really amazing

   2. Kepda yth HRD recruitingPt nusa halmahera mineralNama : ronal timangT.t.l : toraja 29 april 1985agama : kristen protestanPendidikan : smk (mesin otomotif)Alamat : jl.ahmad yani klademak c 3 kota sorongNmr hp : 081344440709Saya perna kerja d salah satu kontrak tor di kota sorong slama 2thn sebaga mekanik dan sim B11 umum elektrik kalau ada lowongan kerja tolong hubugi saya.yang memohonRonal timang

 5. Härligt, jag vill också se Thailand ju 🙂

  1. Du är trendsättare genom att INTE åka dit, alla gör ju det! 🙂

 6. Jag hänger mä! 🙂
  Vi körde en helt annan variant på ”paus från vardagen” när vi bestämde att vi skulle sälja huset för att kunna prova att bo utomlands och lämna hetsen i Sverige bakom oss lite. Bayern är långt ifrån något Thailand men här har vi ändå chansen (och tiden) att fundera på hur vi vill leva våra liv i framtiden.
  Ses framemot att läsa om er tid i Thailand 🙂

  1. Man behöver inte åka till Thailand för att få lite äventyr, det är ni levande bevis på. Så häftigt att ni bröt upp och testade något annat.

 7. Åh så kul! Vi fick våra visum igår. Planerar för fullt. Men, hur svårt kan det va?! Jag tar det nog för lätt! ? Njut!

  1. Jag har nog lite att lära från dig då. Nej, det behöver inte vara svårt. Mest stressad är jag över att hyra ut huset faktiskt – det är så mycket att greja och städa och sånt. Ogillar sånt.

   Hoppas att ni får en grym resa, följer såklart med på Insta!

 8. Susnirripg to think of something like that

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close