Close
En välförtjänt eloge till mitt resesällskap

En välförtjänt eloge till mitt resesällskap

Efter två heldagar med övernattning i S:t Anna skärgård är vi tillbaka i Nynäshamn. Vi har haft det väldigt bra, men mitt resesällskap var också väldigt glada över att komma hem.

Det är inte alltid superfestligt att ha en resebloggare som mamma, eller fru för den delen. Resorna och upplevelserna vi får vara med om som familj är förstås ett privilegium, men det krävs också en viss uppoffring för alla som råkar befinna sig i mitt resesällskap. Anteckningar ska göras, restaurangägare ska intervjuas, middagar ska fotas, aktiviteter ska testas, solnedgångar ska fångas och oupptäckta pärlor ska utforskas närmare.

resesällskap

Sådana här ögonblick är lätträknade – och om de kommer kan ni vara säkra på att jag kommer vara där och fota med min kamera.

På just den här bilden har jag bett Sebastian att sluta tugga på godisbiten han har i munnen för att slippa konstiga miner på fotot…

barnens naturstig
Barnens Naturstig vid Edgars på Lagnö.

… och några minuter innan den här bilden är tagen har jag lagt Julias hår tillrätta bakom örat så att det inte hänger ner i ansiktet och pajar potentiella fotoögonblick.

Stegeborg. Foto: Sebastian Myhre

Under besöket vid Stegeborgs slottsruin bröt Julia ihop fullständigt eftersom jag bad Sebastian fota den här bilden istället för att be henne. Det slutade med att jag röt ifrån, vilket i sin tur slutade med att Jullan satte sig på en sten och tjurade/grät i säkert tio minuter. I vanlig ordning räddade Tobias upp situationen genom några väl valda ord. Han är min klippa!

superfit
Expedition Myhre!

Men så kommer stunderna då allt fungerar. Som här, längs Naturstigen vid Tyrislöt. Glada barn, fina omgivningar, starka ben och en ovanligt lyckad rastplats där barnen underhåller sig själva hur länge som helst. Och så plötsligt hör jag ett av barnen ropa:

– ”Mamma, det är så fint här borta – vill du inte ta ett kort?”

Självklart vill jag det! Och inte bara ett, det slutar med att jag tar hundraelva till när jag ändå håller på. Mitt resesällskap förtjänar sannerligen en eloge. Jag är så glad över att de hänger med mig land och rike runt!


Samtliga bilder är tagna under vår vistelse i S:t Anna skärgård. Resan gjordes i samarbete med Söderköpings turistbyrå för att skriva en uppföljning till inlägget Resfredags Svenska Pärlor: Att göra i Söderköping (höst). Det färdiga resultatet får ni snart se här i bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close