Close
Resfredag på väg mot Sankt Anna skärgård

Resfredag på väg mot Sankt Anna skärgård

Nästa vecka börjar vardagen så smått att rulla igång i vår familj med jobb och förskola efter vad som känns som ett evighetslångt sommarlov…

… men innan dess passar vi på att köra en sista roadtrip i Sverige. Den här (res)fredagen är vi på väg mot Sankt Anna skärgård i Söderköping kommun, vilket får bli hederspunkten i veckans svep.

Resfredag på väg mot Sankt Anna skärgård

#1. En helg i Östergötland
mot sankt anna skärgård
Stegeborg slottsruin förra hösten, dags för ett återbesök!

Förra hösten var jag i Söderköping på jobbuppdrag vilket resulterade i inlägget Resfredags Svenska Pärlor: Att göra i Söderköping. Fokus låg då på höstaktiviteter – den här gången är det istället dags att utforska skärgården lite närmare. Resan gör jag (liksom förra gången) i samarbete med Söderköpings Turistbyrå och vår vistelse i skärgården kommer att resultera i ett nytt inlägg till bloggserien Svenska Pärlor. Jag rekommenderar ofta Söderköping som svenskt utflyktsmål och smakprovet jag fick av Sankt Annas skärgård under mitt besök i höstas bådar onekligen gott inför dagens roadtrip söderut. Det här med att upptäcka mer av Sverige? Jag älskar det!

#2. Podcastavsnitt om att resa medvetet
resa till Karlstad
Jag och Lisa poddpeppar/preppar i Karlstad, juli 2018.

Jag och Lisa tog en minipaus från poddandet när sommaren var som härligast, men är nu tillbaka i rutinen med nya avsnitt varannan vecka. I det senaste avsnittet utgår vi från konversationskorten ”Restänk” skapade av läsvärda resebloggaren Linda Engström/Resa medvetet.

Lyssna på avsnittet här: 066: Att resa medvetet

#3. Underbara Clara är på Sturkö!
semester i sverige
Solrosor på min favoritö! Sturkö, juli 2018.

I en drömvärld hade den välkända bloggerskan Clara Lidström läst om mitt paradisö här på bloggen, men riktigt så gick det tyvärr inte till. Det verkar istället som att Claras bästis har en stuga på ön. Ni ser – det är på Sturkö det händer! (Men kom ihåg var ni hörde talas om ön först…)

#4. Tips om Kreta

För er som har siktet inställt på Grekland och Kreta kan jag tipsa om resebloggaren Towes inlägg Att resa runt på Kreta. Matnyttigt och intressant! Jag har varit på både Kreta och Rhodos (två av ytterst få charterresor i mitt liv), men annars har jag väldigt dålig koll på Grekland. Å andra sidan har jag fått en personlig rekommendation att resa just dit, närmare bestämt till Santorini. Det skräddarsydda tipset fick jag i form av ett blogginlägg hos Lena/Ladies Abroad – för övrigt ett av de mest uppfriskande resebloggsinläggen jag har läst på länge: Jag skickar iväg bloggkollegorna på deras drömresor den här sommaren.

tips om kreta
Charter på Kreta, så här kan det se ut! Sommar, 2007.
#5. Nytt besöksrekord på bloggen

Ja, alltså, den här milstolpen förtjänar ändå att firas på något sätt. Jag nådde nyligen över den magiska gränsen 20.000 unika läsare/mån, vilket såklart gör mig riktigt glad. (Många resebloggar verkar ha sin prime time under sommarmånaderna.) Firandet gör jag tillsammans med familjen på fortsatta svenska äventyr – den här gången alltså mot Sankt Anna skärgård!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

3 comments

  1. 20 000 – wooop wooop! Hårt arbete lönar sig uppenbarligen.
    Återigen kul att ni flippade lite Restänkskort <3

    1. Woop indeed! 🙂 Känns väldigt kul. Och ja, klart vi flippar dina kort, det borde också fler göra.

  2. Hej! St Anna är en mycket vacker plats. Själv så jag rekommenderar starkt att alla borde åka dit! Jag är 18 och har ett Ungt företag som hjälper bland annat Sankt Anna. Företaget heter REBRACE UF och vi samlar in tamp från bland annat Sankt Anna och gör armband av detta. Det är otroligt att få möjligheten att hjälpa en så underbar plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close