Close
Peru och Bonaire: motsatsernas kombinationsresa

Peru och Bonaire: motsatsernas kombinationsresa

Jag funderar en del på hur min ultimata kombinationsresa skulle se ut i framtiden, och på hur den har sett ut när jag har rest tidigare. Jag gillar tanken på att dela upp en resa i olika faser eller etapper – lika mycket som jag gillar konceptet ”Buy one, get one!”. (Jo, jag inser att slutpriset blir betydligt högre för en kombinationsresa – men känslan att få något extra är densamma.) Den mesta och bästa mixen hittills är nog ändå Peru och Bonaire, vilket blev motsatsernas kombinationsresa.

Peru och Bonaire: motsatsernas kombinationsresa

kombinationsresa

För ett helt gäng år sedan följde jag med min mamma till Peru för att uppfylla hennes livs barndomsdröm att besöka Machu Picchu. Det var en resa där min mamma fick kliva ur sin bekvämlighetszon på många sätt – allt från transportsätt (skumpiga minibussar på slingriga vägar uppe på flera tusen meters höjd) till boendeform (en natt sov vi i en stuga hos en familj vid Titicacasjön i trippla lager kläder, mamma trodde hon skulle frysa ihjäl på kuppen). Lägg till middagar där det serverades marsvin, utmanande vandringar och en släng höjdsjuka så blir resultatet en resa med äventyr i sin bästa form. Jag älskade att få dela dessa upplevelser och minnen med min mamma. 

Läs mer:

När vi hade äventyrat klart var ursprungsplanen att vi skulle åka hem till Sverige igen…

bonair

… men mamma kom med ett betydligt bättre förslag! ”Vi kan väl lika gärna stanna till i Karibien när vi ändå är så nära??” sa hon, och jag var inte sen att hålla med.

Sagt och gjort, vi avslutade resan med en dryg vecka på Bonaire (grannö till Aruba och Curacao), där vi spenderade våra dagar med att promenera, bada, äta gott och varva ner efter våra intensiva dagar i Peru. Den här typen av kombinationsresa är precis i min smak, och när jag och Tobias numera planerar våra familjeresor försöker vi lägga upp det på ett liknande sätt – om än inte lika extremt. En dos äventyr och en dos chill, det är ett utmärkt upplägg för en lyckad resa! 

Vilken blir nästa kombinationsresa?

Skola_i_kambodja
Familjeresa till Kambodja, innan vi fortsatte mot Thailand.

Vi har ju förmånen att kunna hänga lite längre perioder i Thailand, vilket öppnar upp för många spännande resor i närheten. Jag har hittills kunnat kombinera våra vistelser i Thailand med resor till Myanmar (Burma), Singapore och Kambodja – och alltså det finns en hel kontinent som väntar där borta! Efter sköna dagar i vår lilla bubbla på den thailändska ön Koh Lanta ser jag framför mig att vi reser till Borneo eller Laos. Kina? Japan? Kanske Vietnam!?

Läs mer: Vilket land ska vi kombinera med Thailand?

Ja, men ni fattar. Frågan vilket land vi ska kombinera med Thailand har redan varit uppe på tapeten – och lär fortsätta hänga där så länge vi fortsätter återvända till Thailand.

Andra kombinationsresor som lockar är Patagonien och Antarktis, Grönland och USA, och givetvis också tågvarianter där jag under en längre tid får uppleva alla möjliga sorters landskap, länder och kulturer. Per J Anderssons inspel hos oss i Att resa-podden om spännande tågrutter satte igång alla möjliga tankar och planer för mig! Jag har också börjat nosa lite på kombinationsresor i Afrika, så ja, resedrömmarna fortsätter uppenbarligen att frodas.


Ni vill jag veta vilken typ av kombinationsresa ni drömmer om!

4 comments

  1. Fint upplägg! Synd att den äventyrliga ådran liksom undgick mig…

    1. Hehe, ja, vad hände där egentligen?? Men misströsta inte, du fick resten av ådrorna…

  2. Jag småkollar också på Patagonien och Antarktis, inte egentligen så mycket kombinationen utan att jag vill gärna till båda och de ligger nära varandra. Kollar också på isbergsfjordar på Grönland, men har inte tänkt ut någon kombination än.

    Också väldigt sugen på Peru, men kollar mer på vanligare kombinationen med Bolivia.

    1. Ser fram emot att se var dina kombos landar så småningom!! Jag kommer med all säkerhet vilja göra samma. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close