Close
Svenska Turistföreningen och att äntligen bli medlem

Svenska Turistföreningen och att äntligen bli medlem

Svenska Turistföreningen, känner ni till att det finns en sådan? Det gjorde jag, men det tog lång tid innan jag faktiskt blev medlem.

Jag har varit medlem i olika föreningar sedan jag var barn och fascineras av de ideella krafterna som till stor del har byggt och bygger vårt samhälle – tänk bara på alla idrottsföreningar runt om i landet! Under fem år jobbade jag dessutom i en medlemsorganisation och fick se den enorma påverkansmöjlighet det innebär att vara medlem i ett större kollektiv. Sedan förra veckan kan jag också lägga Svenska Turistföreningen i min medlemssamling.

Svenska Turistföreningen

För ett tag sedan satt jag på biblioteket i Nynäshamn, dit går jag för övrigt alltid när jag blir för odisciplinerad på hemmakontoret, och avslutade arbetsdagen genom att bläddra i tidningar. Jag siktade in mig på tidningarna med resefokus och fick med mig ett exemplar av Svenska Turistföreningens medlemstidning ”Turist”. I tidningen läste jag bland annat om vinterstaden Östersund, om ett nytt kallbadhus i Karlshamn (hur kan jag ha missat det?) och ett reportage om Tyresta nationalpark som ligger alldeles i närheten av vårt hem.

svenska turistföreningen

Tidningen, som har en upplaga på ungefär 140 000 exemplar, och föreningen i stort fokuserar med andra ord på att upptäcka mer av Sverige på hemmaplan och går helt i linje med min ambition. I slutet av tidningen stod det mer om vad ett medlemskap i Svenska Turistföreningen faktiskt innebär och jag signade upp mig digitalt på stående fot. Medlemskapet för mig som vuxen (från 26 år och uppåt) kostar 295 kr per år och ger ett gäng förmåner, bland annat rabatt på STFs boenden, medlemspriser för aktiviteter/kurser och tio procent rabatt på resor med SJ. Som medlem kommer jag också att få medlemstidningen Turist (som är Nordens största tidning inom området natur, kultur och friluftsliv). 

svensk sommar

Nu ser jag fram emot ännu mer Sverigeinspiration framöver!

Läs mer: Linda/Resa Medvetet publicerade nyligen ett inlägg om att resa hållbart där Svenska Turistföreningen finns med som en av pionjärerna i Sverige som driver på för att resa hållbart.


Är du inte efter inspiration för att resa mer på hemmaplan kan du gärna kika närmare i min Sverige-kategori

2 comments

  1. Kände till den, min mormor drev bla turistbyrå på Smögen fram tills jag var ca 5 år och hon hamnade på sjukhem så de hade årsböcker därifrån på byrån som jag tittade på bilder i och använde när jag lekte turistbyrå.

    1. Men vad fint ändå att du ”lekte turistbyrå”, din karriär som reseguru var liksom utstakad redan från början!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close