Close
Hej då maj och veckans fem!

Hej då maj och veckans fem!

foto123

Sista fredagen i maj blir också dagen som får stänga den här månaden. Maj har varit en fin månad på många sätt – och det bästa är att roligheterna fortsätter framöver. Nu börjar ju faktiskt sommaren på riktigt! Men först, i vanlig ordning, en fredagslista med tips och spaningar.

Travel Massive, Interhome och Stockholm marathon

#1. Travel Massive i äventyrsanda

Johanna Davidsson = Solo Sister.

I onsdags var det åter igen dags för ett event anordnat av nätverket Travel Massive, den här gången var jag med som deltagare och inte arrangör. Vi höll till i Morakniv Konceptstore på Kungsgatan (så snyggt!) och fick också veta mer om företaget som har skapat den svenska klassikern Morakniven (som väl i finns i stort sett i varje svenskt hem?). På plats var också äventyrerskan Johanna Davidsson, känd som Solo Sister, för att hålla ett föredrag som berörde oss alla. Hon genomförde en soloexpedition i världsrekordklass genom att skida sig fram till Sydpolen på en tid som ingen annan kvinna har lyckats med. Jag fick gåshud när hon visade filmer och bilder från sin resa, så oerhört inspirerande på alla plan.

Sofia/Fantasiresor har skrivit mer om kvällen här: Om att drömma om äventyr – och om ännu ett Travel Massive.

#2. Interhome – boka boende utomlands

hyra hus istrien

Har du fortfarande inte bokat boende inför stundande semester? Ett tips är att kika närmare på Interhome, där du kan hyra semesterhus, stugor och lägenheter. Här hittar du boende i Sverige och våra grannländer Danmark, Finland och Norge – men också i länder som ligger betydligt längre bort än så. En av fördelarna med Interhome är att du alltid har en personlig kontakt på plats. På större semesterorter får du nycklar och information på ett lokal servicekontor, i annat fall kommer en lokal nyckelförvaltare och möter dig vid ditt boende.

#3. Ny kamera till resorna

kamerastativ
En tidigare trotjänare som nu får stanna hemma.

Jag skrev ju tidigare ett frustrerat inlägg om ett kamerafel på min Sony A6300. I veckan åkte jag nedslagen in till Scandinavian Photo i city med en förhoppning om att de skulle hitta ett magiskt sätt att göra första hjälpen på min kamera. Well. Det gick inte. Personalen gjorde sitt bästa, och var så pass trevliga att jag ett par timmar senare gick ut med ett splitter nytt kamerahus och ett begagnat objektiv. Så kan det gå när köpsignalerna hos kunden är tydliga och frustrationen över den gamla kameran stor! Så vad blev det för kamera? Efter snart 10 år med Sony tog jag steget över till Fujifilm. Det ska bli väldigt spännande att se hur det blir, men lovorden från andra Fujifilm-användare gör att jag känner hopp inför framtiden!

#4. Att resa-podden och frågorna

Ni fortsätter väl lyssna på Att resa-podden? Förra omgången avhandlade vi ett gäng frågor.

Lyssna här: Avsnitt nr 81 – frågeavsnitt

#5. Förberedelser inför Stockholm marathon

tet riga marathon
För två veckor sedan Riga, imorgon Stockholm!

Idag går jag runt på helspänn inför morgondagens stora utmaning. Jag har laddat länge, och nu är det bara ett dygn tills jag ska springa Stockholm marathon – mina ben börjar darra bara jag tänker på det! Jag förlitar mig på mina två genomförda halvmaror den senaste tiden, och ska försöka behålla den känslan jag fick med mig därifrån. Ingen tidspress, bara ta in stämningen och det faktum att jag är på väg att uppfylla ett av mina stora mål. Håll tummarna för mig (och vädret).

Läs mer om mitt förra lopp här: Att springa lopp utomlands: Tet Riga Marathon


Inlägget är skrivet i samarbete med Interhome.se. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsfoto: Lisa Fahlåker)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close