Close
Att inspireras av andra resebloggare

Att inspireras av andra resebloggare

En av de största anledningarna till att jag delar med mig av mina resor här på bloggen är att jag vill inspirera andra. Jag i min tur hämtar inspiration från andra resebloggare, men också från låttexter och filmer. Sällan är min lust att boka en flygbiljett lika stark som efter att ha drömt mig bort till målande beskrivningar om höga berg och djupa dalar – och allt däremellan.

För snart 1,5 år sedan satt jag höggravid i min soffa hemma i Nynäshamn och läste längtansfullt blogginlägget ”Min kortguide till en långweekend i Singapore”. Genast började tankarna snurra och jag lämnade följande avtryck efter mig i kommentarsfältet:

– ”När och hur ska jag få in Singapore i schemat?

Det dröjde ett tag, men ett antal månader och en bebis senare är faktiskt den där resan bokad. I mars lämnar jag Thailand några dagar till förmån för Singapore – tack för det Lisa!

Hop_on_board

Jag hämtar också inspiration från låttexter och filmer – just nu går exempelvis Stefan Anderssons låt ”Hop On Board” på repeat:

”Man oh man you always knew You knew just watching couldn´t do To stay among the others They couldn´t feed your hungry soul You started dreaming didn´t you About seeing the world for a year or two From the top of every mountain Nothing else could make you whole Hop on board boy, hop on board This ship is sailing to a distant shore /…/”

Jag är även medlem i några olika nätverk för resebranschen där jag tacksamt tar emot tips och råd om både resmål och hur man exempelvis tar bättre fotografier på resan. För ett par veckor sedan skulle jag ha varit med och arrangerat ännu ett Travel Massive-event tillsammans med mina kollegor Sofia och Lola, den här gången på Teatern i Skanstull. En resa till Kambodja och Thailand kom dock emellan, vilket förmodligen får anses vara en helt okej anledning att inte vara på plats. Som tur är fick jag utförliga rapporter från andra bloggare som var på plats.

stockholm_travel_massive-2

Efter att ha gjort en minigallup i en Facebookgrupp för resebloggare kan jag konstatera att jag knappast är ensam om att inspireras av kollegor i branschen. Här är några exempel:

”Jag inspireras av många bloggare och på olika sätt. Personligen och med hänsyn till tidsbegränsningar så prioriterar jag där jag kan få användbar inspiration.” – Rosita

”Jag inspireras mest av att läsa om vandringsresor och folk som skidar, cyklar och bilar över kontinenter. Bestiger berg eller paddlar och ror orimligt långa sträckor. Gärna med barn. Folk som visar att ingenting är omöjligt, bara man vill tillräckligt. Lite tokiga grejer som jag själv önskar att jag vågade göra eller hade drivet att genomföra. Men jag fascineras också av historier om människor som valt att leva ett enklare liv, i Sverige eller någon helt annanstans – gärna långt borta från allt. En avlägsen ö, eller långt in i skogen. I harmoni med naturen och livet självt. Folk som förverkligar drömmar!” – Linda

”Jag inspireras helt klart mest av resebloggare som skriver om solen och värmen. Och vackra bilder är det som får mig att ta ett beslut att åka till just det resmålet.” – Daniela

”Jag har låtit mig inspireras av flera bloggar både i val av resmål, reselängtan men även vilka restauranger jag har valt att besöka på resorna. – Eva

”Jag inspireras massor av er alla! Naturligt blir det nog att jag kollar lite extra efter tips på de bloggar där jag upplever att vi har samma smak och livssituation.” – Sofia

”Jag inspireras av massor, platser att skriva upp på min bucket list, smakupplevelser, färgglada platser m.m.. Just nu inspireras jag mest av inlägg som tar upp destinationer som jag inte ens tänkt på som alternativ tidigare, t.ex. Transsylvanien. Jag inspireras även mycket av bloggare som bosätter sig utomlands, särskilt varma och sköna platser.” – Maria
san_francisco

En av de resebloggar jag följer med extra spänning just nu är nystartad och drivs av min vän och jobbkollega Linda som är ute och reser jorden runt tillsammans med sin sambo. Spana in hennes blogg 155 cm utmanar världen och inspireras av en person som tog tjänstledigt för att göra verklighet av sina drömmar. Sånt gillar jag!

Och nu till den stora frågan: vad och vem inspirerar dig i resesammanhang?


Foto nr 2: Katarina Wohlfart.

16 comments

 1. Det här var ett mycket inspirerande inlägg i sig självt! 🙂 Visst kommer inspirationen från många håll och på olika sätt.

  Jag citerar mig själv från undersökningen i Facebookgruppen (långt svar):

  Det finns så många fantastiska resebloggar, som alla inspirerar mig på olika sätt. En del främst med sina foton, andra med sina reseberättelser och åter andra med alltihop. Ingen nämnd och ingen glömd.

  Länge bloggade jag enbart om New York men tack vare er andra fick jag inspiration till att också starta en allmän reseblogg – och innehåll att fylla den med. ”Ingen resa är för liten, ingen dröm är för stor.” Det är nya bloggens motto, liksom mitt.

  Jag uppskattar också verkligen vårt nätverk, där vi alla bidrar med både idéer och kompetens. Slutligen har bloggandet inte bara givit mig kollegor utan också något ovärderligt: nya vänner för livet!

  1. TACK Anna, igen, för återkoppling och feedback. Ja, du vet ju redan att du har väckt ett intresse hos mig i att verkligen, verkligen lära känna ett resmål. En bloggresa till NY, med dig som guide, kan det vara något att pitcha kanske!??

   1. Tack själv, Annika! Ja, det känns jättekul att ha kunnat inspirera så. Ja, det vore nåt det, en bloggresa till NYC! 🙂 Får skaffa en bra sponsor bara …

  2. Annars kan Annikas syster och två systerdöttrar nätverka om New York… Vi far dit i april för att fira äldsta dotterns kommande high school-examen! Jag ska genast kila in i din blogg.

   1. Jag är SÅ glad för er skull Monnah, tänk att E.s dröm äntligen blir sann! Ja, kolla in Annas blogg, det hon inte vet om New York är inte värt att veta…

 2. Härligt inspirerande om inspiration:) jag inspireras också av andra Resebloggare, av dig, av de som har samma smak, av fina bilder, gärna natur och de som tar foto och äventyr ett steg längre, utanför ramarna på något sätt, t ex åker till länder som inte är så poppis just och hittar en ny vinkel. 🙂

  1. Tack Katarina. Och kunde jag bara utveckla mitt fotograferande kanske jag kunde nå ytterligare en nivå…

 3. Håller med ovanstående, ett inlägg som verkligen sporrar inspirationen och reslusten! Jag blir peppad av färgglada bilder och målande beskrivningar av upplevelser och platser. Därför är sociala medier i ”resesvängen” en ypperlig chans att bli inspirerad – och inspirera tillbaka!

  1. Tack Sanna! Ja, bilderna gör verkligen det där lilla extra för att suget i restarmen ska sätta igång. Jag gillar att varva bloggar med instagram, ofta kan en bild med bara några emojis kicka igång något i mig… : )

 4. Vilken härlig idé! 🙂 Mitt namn blev dock fellänkat, mariasmemoarer.com ska det vara, inte happytraveling.se 🙂

  1. Åh nej, måste ha blivit något fel där. Har ändrat nu!

 5. Jag blir verkligen inspirerad av andra, men hinner inte resa så mycket privat, eftersom jag jobbar som reseledare reser jag så mycket i alla fall.
  Min blogg hoppas jag inspirerar och ger mer kännedom om mitt kära hemland Wales som är ganska okänt för många.

  1. Förstår att du kanske vill göra något annat än att resa på fritiden Lena, med tanke på ditt yrke. Min man har bott i Storbritannien och pratar ofta om att han vill ta med oss hela familjen till vackra Wales. Det kanske är dags snart!?

 6. Vilket härligt inlägg!!!! Hoppas ni har det toppen!!!! Kramar

  1. Tack Lina, vi har det verkligen toppen! 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close