Close
Oktoberfest vs Chocktober (med fokus på festen)

Oktoberfest vs Chocktober (med fokus på festen)

Vilka ord förknippar du med den här månaden? För egen del tänker jag på Oktoberfest, födelsedagar, höstlov och halloween. Rubrikerna just nu handlar väl snarare om chocktober, kilowhat och en allmän oro för både det ena och det andra i skuggan av pandemin. Jag sticker inte huvudet i sanden, men känner samtidigt att min strategi måste vara att fokusera på livets festliga inslag just nu. I veckans fredagsfemma har jag samlat några av dem från den senaste tiden. Håll till godo, och njut av helgen!

Oktoberfest vs Chocktober.

#1. Födelsedagar x 2

Ända sedan Julia var liten har det varit ett ständigt nedräknande och kryssande i olika kalendrar…

kalas

… ett arv som tydligen gick i rakt nedstigande led till lillasyster Nelly. Och nu var det alltså äntligen dags för dagen D.

kalas kalas

I går morse fokuserade vi på presenter, födelsedagsfrukost och allehanda härligheter. Den roligaste presenten för både oss och Nelly var att jag och Tobias gjorde en uppdatering på hennes rum under tiden hon var i skolan. Loftsängen kom och hämtades av en annan familj (tack Marketplace!) och istället fick hon Julias gamla säng, ett nytt skrivbord och en hel massa piff som gör att rummet fick ett rejält lyft.

kalas nynäshamn

Vi har också firat storebror som numera är fjorton år. Vilken grej va? FJORTON!

#2. Danny Saucedo, The Runaway Show 2.0

Vi har också hunnit inkassera en konsert som blev inställd både en, två och tre gånger under pandemin. Bättre sent än aldrig har väl aldrig stämt så bra som den här gången.

danny Saucedo konsert

Cirkus på Djurgården kokade av både musik- och dansglädje, vilken show han ställde till med Danny! På vägen hem hamnade jag och Julia framför världens fyrverkerishow. Jag vet fortfarande inte riktigt vem som stod för den eller varför, men snyggt var det!

#3. Hurra för Skåne!

Jag måste också nämna ytterligare ett par ord om förra veckans hellyckade Skånevistelse med fokus på omgivningarna runt Båstad.

Vackra höstfärger, en massa vandring i vacker natur och tid att umgås med min lillasyster – så glad jag är att den resan blev av! Förra hösten vandrade vi på Kullahalvön och det här året på Bjärehalvön – dessförinnan var det Neapel, Rom och Procida. Ska bli kul att se vart nästa års resa bär av!

#4. Utflykt till Torö Stenstrand

Skåne är ljuvligt, men vi har det bra här i Nynäshamn också. Innan Båstad fick jag besök av en annan syster (jo, vi är ett gäng!) som hjälpte oss med både hem, jobb och barn. Lite kul hann vi också såklart…

Torö nynäshamn

… bland annat en utflykt till finfina Torö Stenstrand. Havsluft gör mig alltid glad. Alltid!

#5. Gala och jobbhelg

Helgen innan Båstad jobbade vi nästan dygnet runt för att rodda ett Klubbmästerskap i våra padelhallar. Det var så KUL, och jag kan åter igen konstatera att jag trivs så himla bra i den där världen som har varit vår lilla bubbla under de senaste två åren.

Nynäshamn padelcenter

Av samma anledning kändes det extra fint att få svida om till finkläder och gå på Näringslivets Galafest för ett tag sedan….

… i egenskap av vår nominering till Årets Företagare i Nynäs. Vann gjorde ZiiiP Coffee, ett kafferosteri här i krokarna, men både jag och Tobias känner oss väldigt hedrade över att ens ha blivit nominerade.

Andra roligheter som har hänt på senaste tiden? Jag har bokat biljetter. Många! Tåg till Köpenhamn, flyg till Skottland och tåg till Kalmar låter som en bra plan för kommande veckor tycker jag. Berätta gärna om något kul i ditt liv just nu!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

 1. På plats hemma i Huay Yang.
  Första gången på 3 år.
  Det är kul!
  Trevlig helg.

  1. Åh Titti, det är ju helt fantastiskt roligt. Grattis! NJUT av ditt hemma. kram!

 2. Roligheterna blir än viktigare i tider som dessa❤️
  Trevlig helg!

  1. Ja, visst är det så. Och på tal om roligheter blir jag lycklig av dina uppdateringar på vågbrus och overkligt fina stränder. Wow!

 3. Upplyftande inlägg att läsa – finns så mycket roligt att se fram emot. Du fångar upp så mycket roliga ord! Chocktober har jag inte ens hört talas om. Jag tänker mest på choklad och det längtar jag efter.

  1. Jag tror att jag läste det på Expressen första gången. Gillar din tolkning med chokladen bättre dock, haha!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close