Close
Småland, Sturkö, Solrosor – och meningen med livet

Småland, Sturkö, Solrosor – och meningen med livet

Meningen med livet – funderar ni över den någon gång? Eller tilltalas ni hellre av bloggrubriker som ”10 saker att göra i Småland”? I den här bloggen får ni högt och lågt, innebörden av ordet resa har kommit att betyda så mycket mer för mig än en tur och retur-biljett till andra sidan jordklotet. Hela livet är uppenbarligen en ständig resa på alla möjliga och omöjliga plan.

Jag tänker mycket på livet och livsval just nu, som vi väl alla gör mer eller mindre i perioder. Just den här sommaren blir tankarna så extra påtagliga för mig. Det är nya tider nu. Första sommaren utan båda mina föräldrar i livet, första sommaren då euforin över livet som egenföretagare har lagt sig (jag har uppfyllt många mål på mina olika listor, dags att sätta nya!) och första sommaren då jag mer än någonsin funderar på framtiden. Häromdagen frågade jag min storasyster om hennes syn på meningen med livet och fick en aha-upplevelse. Hon svarade klyschigt – men uttrycket (som jag helt hade glömt bort, trots att jag har hört det tidigare) är genialt i all sin enkelhet:

Meningen med livet är att fylla livet med mening.

För mig handlar just nu ”meningen” jag vill fylla min liv med om tid tillsammans med nära familj och vänner. Jag vill dela mina finaste upplevelser i livet tillsammans med dem. Jag vill definitivt se mer, resa mer, uppleva mer – vilket jag också ser till att göra. Livet är till för att levas! Igår packade jag in barnen i bilen för att möta upp Tobias och våra vänner på Astrid Lindgrens Värld i Småland. Alltså, vi fick en fantastiskt fin dag (räkna med ett klickvänligt tipsinlägg inom kort) som toppades av att jag följde med mina vänner till deras tillfälliga sommartorp i Rättelsebo utanför Lönneberga.

S och jag delade lägenhet när det begav sig och hon blev en av mina närmaste vänner. Igår tog vi en långpromenad genom Smålands skogar utan en enda människa i sikte. Så många ämnen som skulle avhandlas, vi behövde halva natten för att komma ikapp och fortsatte sedan från frukost fram till lunch…

… innan jag hoppade in i bilen och körde tillbaka till de här vyerna på Sturkö.

Det låg åska i luften och efter ett par timmar öppnade sig himlen. Det var som att hela ön tvättades ren från den dallrande hettan de senaste dagarna har bjudit på. Jag och min syster tog en långpromenad och återupptog diskussionen om livet…

solrosor och meningen med livet

… men också om döden. Min syrra plockade världens finaste bukett till mammas grav –  och krönte den med sommarens första solrosor från åkern (det säkraste sommartecknet av dem alla).

solrosor sturkö bredavik

Tobias tog med barnen upp till Stockholm direkt efter besöket i Vimmerby och för mig väntar nu en barnfri vecka. Jag hade teoretiskt sett kunnat åka till typ Kina, USA eller för all del Grekland, men det känns inte aktuellt någonstans. ”Min vecka” började istället i Småland, fortsatte med solrosor på Sturkö och kommer att avslutas med en sväng till Öland med mina syskon. Så här fyller jag livet med mening!


Omslagsbilden visar torpet mina vänner hyr i Rättelsebo, Småland. 

4 comments

  1. Så sant och ja, så tänker vi väl alla mer eller mindre tror jag också. Ofta såhär i semestertider eller på resa när man får lite distans till vardagen men det behöver ju inte alltid betyda att den behöver ändras så mycket, och en fin och meningsfull vardag utifrån sig själv är väl mycket mer att önska sig än häftiga upplevelseresor eller titlar osv.
    Gillar din blandning!

    1. Så är det verkligen Johanna. Tack snälla för din kommentar!

  2. Men vilken underbart blogginlägg som jag snubblade över idag ❤️. Tack för det underbara dygnet. Och stort grattis till nya jobbet.

    1. Bästa sortens sommarminne… TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close