Close
Inställd Resfredag till västkusten.

Inställd Resfredag till västkusten.

Jo, det blev ännu en inställd Resfredag, men den värsta besvikelsen har hunnit lägga sig vid det här laget. Det känns mer… uppgivet. Och nej, det handlar verkligen inte bara om resorna. Jag saknar att träffa släkt och vänner, att göra vardagliga och tidigare så självklara saker – och inte minst att slippa oro över sådant jag själv inte kan påverka. Jag är däremot glad över att blogglusten är tillbaka. Det fanns en hel drös med punkter att lista i veckosvepet, vilket gjorde att jag fick lägga till ett par punkter utöver de vanliga fem.

Inställd Resfredag till västkusten och annat som hänt på senaste.

#1. Hej då Varberg och Göteborg!

Idag skulle jag egentligen ha tagit tåget från Varberg vidare mot Göteborg. Resan var efterlängtad och välplanerad. I går skulle jag ha inlett ett solodygn i min gamla hemstad Varberg med spa och härligheter, följt av en middag med en vän. Morgonen därpå – alltså idag – skulle jag möta upp mina svägerskor som båda bor i Göteborg. Vi har inte setts på eviga evigheter och skulle fira, umgås och bara vara. MEN! You know the drill. Det är bara att boka av och tja, invänta ljusare tider. Å andra sidan kändes allt lite bättre när jag läste Elnas inlägg nedan.

#2. ”När allting håller andan”

Visby gotland resa höst
Visby, höst 2020.

I veckan läste jag ett himla fint och tänkvärt blogginlägg hos Elna Dahlstrand om novembers avvaktan och en känsla av att allting håller andan:

Vi försöker leva som om det vore vår för jämnan. Allt ska göras, allt ska fejas, allt ska vara nystädat och krispigt och i sin ordning – men vi orkar ju inte. Vi måste ta höst. Vi måste andas in november-avkopplingen. Acceptera och anpassa istället för att kriga framåt som om det vore lövsprickning varendaste dag.

– Elna Dahlstrand

Gör dig själv en tjänst och läs hela inlägget här: När allting håller andan.

#3. Att hjälpa en småföretagare

hjälp en småföretagare

Häromdagen såg jag en träffsäker uppdatering på Jerry Engströms (FriluftsByns grundare) instastories. Det är tuffa tider för MÅNGA nu, och det är omöjligt att hjälpa alla. Låt mig ändå skicka med den här bilden som en påminnelse – kanske har du någon minut över och kan göra en insats för en egenföretagare i din närhet?

#4. Nyöppnad Tivolikiosk i Halmstad!

my feldt tivolikiosken
Skärmdump från Tivolikioskens instagramkonto.

För att själv plocka upp tråden om att stötta en småföretagare måste jag sprida ordet om den alldeles sprillans nyöppnade Tivolikiosken i Halmstad som alltså öppnar idag! Jag har lyft initiativtagaren My Feldt flera gånger här i bloggen, och nu finns det alltså anledning att tipsa om henne igen. My har nyligen köpt ut sin ex-man från deras gemensamma cykelcafé, för att istället skapa en Tivolikiosk. Stället är, precis som My själv, färgglatt och inspirerande samt fullt av möjligheter:

Ett tivoli för själen med lunch och fika, samt hela min webbshop fysiskt med konst och skoj.

– My Feldt om Tivolikiosken

Hit vill jag åka på studs så snart det är möjligt – och kombinerar såklart resan till Halmstad med att hälsa på Tobias lillebror som bor där. Här kan du följa Tivolikiosken på Instagram.

#5. JACKPOT i ordets rätta bemärkelse

lisa och annika
Lisa och jag för ett par år sedan i gråsvart vinteruniform á la Sverige.

Svart, grått och ännu mera svart. Mina kappor, jackor och garderob i största allmänhet går i samma skala som min sinnesstämning just nu, och det är dags att göra något åt både den och garderoben. Förra helgen gick jag loss i second hand-marknadens förtrollade värld (hade glömt hur pulshöjande en budgivning på Tradera kan vara!), och köpte två nya jackor från märket Bergans of Norway. En hallonröd anorak, och en turkosblå mellanlagersvariant. Nu ska mina röda vandringsskor få sällskap i skogen – låt oss hoppas på en humörhöjare! På tal om shopping börjar jag också ladda inför Black Friday/Week nästa vecka, jag har en lista på julklappar jag hoppas kunna klicka hem.

#6. Stormköket är Årets julklapp!

Det blev visst fler punkter än fem, men jag kan inte låta bli att skriva ett par rader om årets julkapp. Årets upplaga är, för en gångs skull, något riktigt bra – som jag faktiskt tror bidrar till en lite härligare vardag.

Vandra Roslagsleden

Jag har ätit några av mina bästa måltider i år utomhus tillsammans med mina vänner. Upplägget bygger på att vi har en tjej i gänget som är extremt duktig med matlagning, och som anstränger sig för att vi ska få en minnesvärd matupplevelse under våra utflykter. För egen del vill jag påminna om att mattermos är ett enklare alternativ. Det behöver inte vara så meckigt att äta varm mat ute – och visst kan stormkök upplevas lite krångligt (även om det faktiskt går snabbt att lära sig få in knycken.)

#7. Hela Sverige julpyntar

julmarknad på nääs

Och när vi ändå snackar jul, sällan har jag sett och hört så många börja julpynta så tidigt. Kontentan är densamma = vi behöver ljuset, myset och det stämningsfulla mer än någonsin. Det finns liksom ingen anledning att hålla igen. Själv har jag precis börjat botanisera i mina jullådor, och kommer att sätta upp lite ljusslingor senare ikväll. På söndag väntar julpyssel med familjen, jag har en känsla av att vissa i familjen är mer peppade än andra.


Hoppas att ni mår okej, och att ni ser fram emot stundande helg! För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild från Göteborg för ett par år sedan.)

6 comments

 1. Åh jag vet, vi har också resor framöver som vi kommer att ställa in, så himla surt!

  1. Tur att det blev så otroligt fint väder idag, har varit på bra humör hela dagen. Tänk vad lite sol kan göra!!

 2. Ja, det är en konstig tid. Det är ju inte bara resor man ställer in, utan också allt socialt. Det påverkar en på nåt sätt tror jag. Vi känner oss extremt trötta hela tiden, fast vi gör mindre än någonsin 😉

  1. Den där tröttheten hör jag från alla håll… men glöm inte att det är november också. Kanske okej att vara trött – särskilt med tanke på det Elna skrev ovan. Hoppas ni får en fin helg!

 3. Skulle varit på weekend och spa på Stufvenäs denna helgen, men man fick ställa in. 😔
  Ska börja adventspynta i morgon, trots min princip är att alltid göra det kvällen innan första advent. Ljuset från stjärnor o ljusstakar lyser upp tillvaron lite tänker jag.

  1. Stufvenäs, vad mysigt. Låter ändå som att du har en bra backup-plan… Hoppas du får en fin vecka, med mycket extra ljus och värme från stjärnor och nyuppsatta ljusstakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close