Close
Fredagen den 13 november 2020.

Fredagen den 13 november 2020.

Sist vi läste ”fredagen den 13” i våra kalendrar var det mars månad, närmare bestämt min födelsedag. Och ja, det var också samma dag som typ hela världen stängde ner. Åtta månader senare är vi ungefär där igen. Vi har alltså levt i någon slags Coronaverklighet under nästan lika lång tid som en fullgången graviditet, det vill säga en EVIGHET. Många börjar bli trötta på riktigt, och oron ökar igen. Men ändå. Fredag är alltid fredag, inte ens pandemitider eller siffran 13 kan ta bort det faktum att det känns fint med stundande helg. Här kommer veckans fem!

Fredagen den 13 november

#1. Yoga With Adriene

Har jag tipsat om Yoga With Adriene tidigare? I så fall är det dags för en påminnelse. Ingen kan leverera lika bra yogacontent på nätet som hon kan! Just nu kör jag Yoga for bedtime på kvällarna, välbehövligt på många sätt.

#2. Reashopping på Singles Day

Jag har hört om begreppet tidigare, Singles Day, men aldrig så mycket som i år. Efter en snabb googling är det (lite otippat) Elgiganten som står för faktan:

Singles Day uppstod i Kina på 90-talet, som en sorts protest mot Alla Hjärtans Dag, för att fira alla singlar. Det var på Nanjing University som dagen först började firas men spred sig sedan snabbt i Kina. Det har nu gått från att vara en dag då man firar alla singlar till världens största shoppingdag där man unnar sig själv något extra, oavsett relationsstatus. Den närmaste explosionsartade tillväxten för Singles Day har gjort att dagen har spridit sig långt utanför Kinas gränser. I Sverige började man fira Singles Day på riktigt under 2010-talet. Många firar genom att träffa sina vänner, såväl singlar som upptagna, medan andra fokuserar på att hitta bra deals och shoppa till låga priser online.

– Elgiganten on Singles Day

Japp, ännu en shoppingdag mina vänner! De flesta butiker jag kikade in på i onsdags erbjöd 11 procent rabatt, eftersom dagen alltid infaller den 11/11. Så… behövs det verkligen mer uppmuntran till shopping? Någonstans måste vi väl tröttnat, eller?

Vandra Roslagsleden
Tack för lång och trogen tjänst Jack Wolfskin! Nu ska ett par från Haglöfs få chansen att visa vad de går för.

För egen del har jag ständigt en inköpslista med grejer jag eller barnen behöver, och slog till när tillfället gavs. (Bland annat ett par vandringsskor, mina är helt utslitna efter alla avverkade mil!). De flesta grejerna av grejerna på ”listan” sparar jag dock till Black Friday, då rabatterna brukar vara mer generösa.

#3. Flygskam och Coronaskam

”Skammande” verkar onekligen vara ett ord som genomsyrar det här årtiondet, tydligen kom ordet in i svenskan på allvar under 2016 enligt ett nypublicerat inlägg hos mina bloggkollegor ”FreedomTravel” med rubriken Flygskam och Coronaskam. Inlägget – och även reflektionerna i kommentarsfältet – är värt att läsa. Vem är förresten du, den som blir ”skammad” eller den som skammar (eller kanske lite både och!?).

#4. Julresa eller ickeresa?

orsa-grönklitt-dalarna20

Vi hade egentligen planerat för ännu en stugjul i Dalarna i år, men alltså… jag vågar knappt boka!? Är så less på att allt jag bokar måste bokas av. Just nu lutar det åt att vi stannar hemma, vilket säkert blir bra det också. (Kan dock säkert hinna ändra mig flera gånger innan jul, så kom gärna med stugtips runt om i Sverige om ni har! Enda kriterierna är snögaranti och möjlighet att tända en brasa på kvällarna.)

Jag har precis beställt en Nissedörr till Nelly och satsar på att totalmaxa med julmys från första advent och framåt. Men. Jag måste ändå säga det – USCH VAD TRÅKIGT utan luciatåg, julkonserter och ja, allt det där som hör december till!

#5. Adventskalender på Resfredag!

Och på tal om december. Det behövs sannerligen lite uppmuntran i dessa tider, därför är det extra kul att kunna köra Resfredags Adventskalender även i år. Jag tror att det är sjunde (!) året i rad nu. Glöm med andra ord inte att kika in här varje adventssöndag, det ligger fina priser i potten. Och sprid gärna ordet så att fler kan vara med och tävla!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild från västkusten och ljusare tider.)

10 comments

 1. Jag är nog den som blir skammad och försöker verkligen att inte skamma andra (kan väl trilla dit på det ibland dock…). Men som det känns nu så… flyger man nånstans i covid-tider så hamnar man obönhörligen i helvetet. 🙂

  Tack för yogatipset förresten! Började ju på pass tidigare i höstas men rann ut i sanden. Ska nog testa köra hemma.

  1. Japp Daniel, flyger du nu och lägger ut det på SoMe är du nog rökt… 😉

   Adriene är en av få personer i världen som får mig pepp på yoga, så kör! Passar perfekt för hemmapass. Ett tips är att köra hennes 30-dagarssvep med olika pass varje dag.

 2. vad sjukt med datumet och coronan! snacka om tecken.
  snögaranti förresten. snögaranti i norr är lite som att vänta sig solgaranti i thailand? det kommer troligtvis att hända men vems fel är det om det inte händer? stugvärdens? och vad ska hända om det inte infaller? förlåt. har en sådan dag idag. 🙂

  1. Hehe, är det ingen snö kommer jag stämma skiten ur ALLA i egenskap av jurist. Nej, men jag fattar såklart att snögaranti är ett dumt ord – det är mer ett sätt att säga att vi gärna kollar på stugor norröver. Eventuellt större chans att få snö där än om vi sätter oss i en stuga i Småland. Lisa påminde förresten om din lgh i Järvsö, kan inte din kille installera en eldstad där? Då kommer vi på studs… 🙂

 3. Tack, vad roligt att du ville lyfta upp vårt inlägg om flyg- och coronaskam ! (Även om innehållet i sig kanske inte är så ”roligt”, men något vi tänkt mycket på.) I jul? Stugjul kan ju kanske vara möjligt, men för vår del blir det nog hemma gissar jag. Vi brukar dock aldrig fira jul utan vara utomlands, så vi äger inte ens en julkula 😉

  1. Dags att bunkra upp med lite julpynt nu då…!? För mig låter det supermysigt med jul i husbåten!

 4. Adriene har verkligen fått mig att älska yoga, hon är så bra. Upptäckte henne för snart 2 år sedan 🙂

  1. Ja, har hört många som tycker det känns som att hon pratar” precis till mig” liksom – som en kompis. Håller helt med, hon är SÅ bra!

 5. Jaa himmel vilken overklig(t lång!) tid. Jag började med hemmakontor vecka 12, och nu går vi in i v47. På jobbet sades: ”Det är lika bra att jobba hemifrån och kommer tillbaka efter påsk”. Vi vet hur det gick med det.
  Toppen med yogatips! Jag kör min egen lilla utmaning #yogavarjedaginovember (minst 20 min). Ska absolut kolla in ditt tips! Och du kör runstreak så kul, heja dig!

  Apropå flygskam så har jag bokat min första utlandsresa sedan ”allt det här började”. 3 av 5 i familjen gjorde ju också en resa i somras, då jag dock blev hemma med sommarjobbande dotter. Men nu vill jag verkligen komma iväg. Och som du vet har jag faktiskt inte haft egentlig reselängtan (även om såklart var ledsen att Krakow-resan med dotter Bella blivit skjuten på obestämd framtid. Och att familjen fick minimal semester TILLSAMMANS i somras). Fattar att det finns risk att familjens resan inte blir av och fattar att det kan upplevas ”idiotisk” att resa av några …

  Well, well. Lite jobbigt tärande läge börjar det bli …

 6. Kul med yogastreak och en bokning! Jag upplever att jag verkligen behöver målsättningar och grejer att längta efter just nu – annars flyter allt ihop till en enda gegga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close