Close
Att muntra upp den här perioden av året (och världshistorien)

Att muntra upp den här perioden av året (och världshistorien)

Den här perioden av året (och världshistorien) känns inte så munter. Utomhus blir det allt mörkare, ute i världen ungefär likaså. Att välja att inte uttala sig om pågående konflikter tenderar att bli fel och att faktiskt uttala sig om dem blir också knas. Låt oss konstatera att det bara finns förlorare när det kommer till krig, skjutningar, konflikter och polarisering. Mitt i eländet har jag börjat drömma mardrömmar och tänkte försöka väga upp dem med en lista på fina saker från den senaste tiden. För visst finns det mycket fint också!

Att muntra upp den här perioden av året (och världshistorien)

Födelsedagsfiranden

Oktober är verkligen festernas tid i vår familj…

…förra veckan firades inte mindre än två födelsedagar här hemma. Sebbe blev femton i torsdags och dagen efter var det dags för Nelly att fylla nio hela år.

sturkö

Jag var såklart tvungen att leta upp lite gamla bilder och vältra mig i nostalgi. Nu när alla födelsedagar är överstökade ska vi istället ägna oss åt halloween med allt vad det innebär i godisväg och dekorationer.

Hotellbokningar och genomförande av planerade resor

nynäs havsbad nynäshamn

Eftersom det här är en reseblogg kommer jag inte helt otippat att nämna en rubrik om bokningar för att muntra upp stämningen. Förra helgen överraskade jag Tobias med en vistelse på vår lokala stolthet Nynäs Havsbad för att fira bröllopsdag/förlovningsdag och allt däremellan. När vi checkade in framåt kvällningen var det full storm och hällande regn, dagen efter lättade det upp till höstkrisp och perfekt spa-väder. Så glad jag är över denna fina plats i vår hemkommun!

Träning eller annan hobby

I egenskap av ofrivillig periodare har jag seriespelet i padelhallen att tacka för regelbundna träningsrutiner. Jag har därmed matcher inbokade vareviga vecka under hela terminen. För att spela matcherna behöver jag därutöver träna i vart fall 1-2 gånger i veckan till för att hålla något slags tempo uppe. Det går såklart ganska bra att agera soffpotatis resten av veckodagarna, men på det här lilla viset har jag minst 2-3 pass/vecka inbokade per automatik.

Snart väntar höstlov och därmed både jobb och eget spel under turneringar i padelhallen. När andra är lediga bör vi helst jobba som mest.

Familj

syskon familj höst
syskon Blekinge

Mycket har hänt i släkten under den senaste tiden, både jobbiga och väldigt fina saker. Vetskapen om att vi syskon har varandra genom vått och torrt är ovärderlig och gör mig glad!

Bad och bastu

”Bad” kan tolkas som man vill. Vissa älskar kallbad, jag kryper hellre ner i en varm jacuzzi. Att basta är också skönt. Jag gillar värme, särskilt den här tiden på året! Å andra sidan är jag sällan så pirrig i kroppen som efter att ha badat kallt. Efteråt alltså. Innan vill jag mest dö.

Musik!

tips om Uppsala kultur

Jag betalade nyss räkningen för höstterminens aktiviteter på Kulturskolan. Kanske de bästa investerade pengarna någonsin? I vår familj gillar alla att sjunga, det spelas också piano, gitarr, bas och trummor. Jag blir väldigt glad av musik och kan verkligen sakna den tiden jag själv sjöng i kyrkokören. Det kanske snart är dags igen?


Omslagsbild tagen av Monica B i Uppsala Domkyrka, oktober 2023.

4 comments

  1. Håller sååå med dig om världsläget och att det inte finns några vinnare i krig. Och rädslan för att uttala sig åt något håll. Läste senast ett inlägg idag om Nordmakedonien och Greker som fortfarande protesterar mot namnet och arvet. Är det liksom inte dags att släppa och gå vidare?! Finns ju viktigare saker att fokusera på. Och med alla konflikter som pågår överallt, vågar jag knappt drömma om resor. Känner både osäkerhet och lite skam. Att man ens kan tänka på resor när så mycket är trassligt i världen. Nåja. Ändå bra att fokusera på det positiva i vår egen närhet. Hjälper ju en del 🙂 <3

    1. De skulle behöva kolla på Disneys ”Frozen” hela gubbhögen: Let it goooo…!?

      Såg en väldigt beklaglig story från en bekant idag som hade varit med eller hört om flera skrämmande situationer i Spanien (!) mot bakgrund av att de var svenskar. Känns så sorgligt allting. Vi får peppa varandra. <3

  2. Älskar denna tiden på året, älskar världsläget mindre.

    1. Önskar jag kunde få lite mer av din höstpepp. (Som min dator auto-correctade till höstdepp… hahahah!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close