Close
Att ha snöångest inför morgondagens tågresa

Att ha snöångest inför morgondagens tågresa

Det känns helt okej att säsongens första snö har kommit och det känns mer än okej att mina flöden fylls av vackra vinterlandskap från hela Sverige. Men det är sjutton mig inte okej att dagens tågresa med pendeln från Nynäshamn till Centralen blev kaos på grund av säsongens första rejäla snöfall (SPÅRFEL) och att jag nu sitter och funderar på hur många timmars marginal jag behöver för att ta mig till jobbuppdraget i Karlstad imorgon.

Ja, jag är svensk – finns det något ämne som kan bidra till så mycket diskussion på stadens gator, torg och tågstationer som just väderleken? Förmodligen inte. Men just ikväll är diskussionen högst befogad för min del. Tidigt imorgon bitti har jag bokat en tågresa som enligt plan ska innebära att jag befinner mig i Karlstad strax före kl 10 imorgon förmiddag. Om jag har tur det vill säga.

Med tanke på dagens pendeltågskaos vågar jag inte jinxa och kommer med all säkerhet att hoppa på ett pendeltåg som går långt innan det jag egentligen skulle behöva ta, just för att jag inte vågar riskera att bli sen till SJ-tåget. Å andra sidan vet jag inte ens om jag kan vara säker på att det går som det ska heller. Sveriges tågtrafik driver mig emellanåt till vansinne – det kommer ett helt inlägg om det under nästa vecka. Nu är det däremot hög tid att börja packa. Om tågen, vädergudarna och spåren är på min sida ska jag spendera kommande två dagar i Karlstad och skriva ett inlägg till Resfredags Svenska Pärlor. Håll tummarna!

åre


Översta tågbilden är tagen av Lisa på väg till Åre i vintras. Vår tågresa dit kan ha varit en av mina mest effektiva hittills. Om internet funkar som det ska och tågvagnen i princip är tom kan man göra underverk! Drabbades ni också av dagens ”snökaos”?

6 comments

 1. Jag åkte tåg idag, ToR Borås. Dvs 3,5 timme enkel väg och ett byte. Funkade klockrent båda vägarna! Fatta..! Amazing.
  Himla sköna tågresor var det också. På hemresan ville jag att den inte skulle ta slut. Men det ska man ju inte hoppas på förstås, då riskerar man få det så på helt fel sätt nästa gång 😉

 2. Räknas tvärbanan och tunnelbanan? För i så fall har jag åkt tåg och det fungerade riktigt bra. 😉

  Hoppas du får en fin resa till Karlstad. Solen skiner osv osv. Ska du gå på hockey?

  1. Allt ligger i betraktarens öga… Hockey? Tyvärr inte, även om jag gärna hade gjort det. Prioriterar opera istället – vilket jag verkligen ser fram emot!

 3. Jo tack, sitter just nu på ett mycket tidigare Öresundståg än jag hade behövt för att veta att jag är i tid till det möte jag själv arrangerar och så är det varje gång jag har tider att passa, även hemåt igen. Måste veta att jag kommer över bron så om det är läkarbesök och liknande så jobbar jag hemma.

  1. Ja, följer er Skånependlare med skräck – vilken orimlig arbetssituation ni har. Det är verkligen inte hållbart…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close