Close
Hälsningar från fina dagar i Karlstad!

Hälsningar från fina dagar i Karlstad!

Efter två fullspäckade dagar i Karlstad ska jag strax hoppa på tåget tillbaka mot Stockholm. Staden uppfyllde med råge mina högt ställda förväntningar, jag är så glad över chansen jag får att upptäcka mer av Sverige!

Jag har haft riktigt fina dagar i Karlstad och kan åter igen konstatera att det finns så oändligt många platser i vårt land och våra närområden som förtjänar att utforskas närmare. Att se den svenska historien på något sätt knytas samman genom berättelser från engagerade stadsbor och besök på museum gör mig ännu mer angelägen om att fortsätta skriva om svenska pärlor här i bloggen.

karlstad Norröna
”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.” Under den här resan har min tvådelade jacka från Norröna (Goretex Down Parka, pressutskick) fått jobba hårt för att hålla undan snö, regn och snålblåst och gjort det med den äran! Bootsen från Kavat köpte jag efter två års betänketid och jag har bara lovord att ösa över dem. Det behövs dock ett par rejäla ullstrumpor nu under vintersäsongen eftersom de inte är fordrade.

Jag har haft väldigt trevligt sällskap av Carina från Karlstads turistbyrå under mitt besök, men mycket tid har jag spenderat själv på stan. Igår kväll tittade en av servitriserna på restaurangen lite medlidsamt på mig när jag damp ner ensam vid ett bord för att beställa in mat. Jag tycker det är enormt skönt att flanera runt i stan alldeles själv, men just att äta middag ensam ute på restaurang är inget jag vill sätta i system – den upplevelsen delar jag gärna med någon. All eloge till Clarion Collection Hotel Bilan som serverar kvällsmat varje kväll mellan 18-21, det var så smidigt att kunna slinka in och ta en skål varm soppa och en macka innan operaföreställningen började igår kväll. (Alla Clarion Collection-hotell serverar tydligen Afternoon Sweets och kvällsmat som du inte behöver betala något extra för.) Egentligen hade jag inte behövt någon middag efter det, men jag hade hört så mycket gott om den aktuella restaurangen att jag inte ville missa den.

karlstad carli
Depåstopp på Carli Choklad.

Ni kommer att få läsa ett utförligt inlägg om vad Karlstad har att erbjuda inom de närmaste veckorna, men jag kan redan nu avslöja att fikautbudet i staden gjorde att jag hade fullt upp.

karlstad lars lerin

En av de sakerna jag hade sett fram emot mest i Karlstad var besöket på Lars Lerins permanenta konsthall på Sandgrund. Nordens absolut främsta akvarellkonstnär skapar magi med sina penslar!

karlstad värmlandsmuseum
Takfönstret på Värmlands Museum imponerar! Foto: Carina B.

Med den kortfattade rapporteringen säger jag tack och hej till Karlstad för den här gången! Nu åker jag hem mot Stockholm för att packa om väskorna, för att sedan åka vidare ner mot Karlskrona på lördag morgon. Karlstad och Karlskrona hade förresten oväntat många gemensamma nämnare – men mer om det en annan gång.


Resan till Karlstad görs i samarbete med Karlstads turistbyrå. Läs mer här: Att göra i Karlstad: höstweekend med extra allt

3 comments

  1. Annelie - Traveliero says:

    Scandic ska vara Clarion va? 🙂

    Bodde på Clarion en natt i Riga för ett par veckor sen och även där serverades eftermiddagsfika (grädda egna våfflor) och middag. Utmärkt!

    1. Jaaa, såklart… tack. Riktigt bra koncept med käket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close