Close
The Good Gringo: Stockholms bästa burritos?

The Good Gringo: Stockholms bästa burritos?

Jag har tjatat länge nu, om min längtan efter att spendera några månader i USA. Fram tills den drömmen blir verklighet får jag göra det bästa av situationen, för visst går det att få USA-vibbar här hemma i Sverige också. För ett par veckor sedan var jag inbjuden till ”The Good Gringo” i Vasastan, där ägaren Kenny Jones Jr har skapat sin egen lilla version av San Fran med texmex-tema.

The Good Gringo: restaurangtips och USA-längtan

Efter att under flera år ha arbetat på Fine dining-restauranger i USA träffade Kenny kärleken, flyttade med henne hem till Sverige och drog igång en foodtruck. Konceptet var tydligen mycket efterlängtat hos oss svenskar, med tanke på att verksamheten snart utökades med två restauranger i Stockholm – en i Vasastan och en på Kungsholmen.

Born in the streets of Stockholm in 2015 serving burritos out of a custom-built Peugeot Food truck, The Good Gringo is a hospitality company focused on sharing its love of San Francisco “MISSION” style burritos through neighborhood burrito joints.

– The Good Gringo

Eftersom affärsidén tog avstamp i en foodtruck är det fortfarande den känslan som sätter sin prägel på restaurangen. Det är familjärt (med ganska få sittplatser) det är enkelt, snyggt och avskalat, det går snabbt och det är väldigt gott! Good Gringos hemmagjorda nachos med guacamole – eh, den svenska snabbmatskedjan Taco Bar har inte en chans i världen emot det här.

Vill du av någon anledning inte ha bröd kan du också beställa en bowl med samma fyllning som till burriton – allt från bönor till pico de gallo och ”cilantro lime rice” samt ditt val av protein (kött, kyckling eller vego/vegan). Priserna är väldigt överkomliga, från 90-130 kronor för en burrito/bowl beroende på innehåll.

mexikansk mat i stockholm good gringo

Sedan ett par veckor tillbaka serveras också den amerikanska klassikern ”Mac & Cheese” (japp, makaroner och smält ost, inte svårare än så!) i antingen bowl eller burrito, tillsammans med pico de gallo, picklad rödlök, krossade tortillachips, specialsåsen Gringo Crack Sauce och salladslök.

Min personliga favorit? Nachos med mängder av ”Guac”, och som huvudrätt min egenrullade burrito – fylld med grönsaker, bönor, tortillachips, ost och guacamole.

Bra att veta om The Good Gringo:

Meny: Här hittar du menyn på The Good Gringo.

Adress och öppettider: Scheelegatan 28 (öppet mån-fre, 11-19:30 och lör 12-16) och Kungstensgatan 14 (öppet mån-fre, 11-14).

Instagram/hemsida: Följ The Good Gringo på Instagram för aktuella nyheter. Mer information finns på hemsidan.


Tack för inbjudan och en trevlig kväll Luana/Dias de Luana och The Good Gringo! Här hittar du fler tips om Stockholm på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close