Close
Mandelmanns gård har tv-premiär!

Mandelmanns gård har tv-premiär!

Jag är ingen tv-entusiast, men på torsdag har ”Mandelmanns gård” premiär på TV4. Baserat på mitt besök där i somras tänker jag att upplägget är som bäddat för succé!

I somras besökte jag och mina systrar Mandelmanns gård Djupadal på Österlen. Gården drivs av familjen Mandelmann som består av föräldrarna Gustav och Marie + deras fyra vuxna barn. Det var mitt första besök hos Mandelmanns, men däremot inte för mina systrar som liksom våra föräldrar är inbitna trädgårdsfantaster. Jag vill inte påstå att jag själv är född med gröna fingrar, men något väcktes i mig under vårt besök i Skåne. En vilja att flytta, skala av och leva närmare naturen. Tanken är knappast ny, funderingarna över att lämna Stockholm för att flytta ”hem” till Karlskrona har funnits länge nu. Ekorrhjulet och ett liv utan storfamiljen i närheten gör att jag med jämna mellanrum tänker på framtiden och hur jag egentligen vill ha det.

mandelmanns gård

mandelmanns gård

”Det är nu drygt 20 år sedan Gustav och Marie Mandelmann tillsammans med sina barn lämnade storstadsstressen i Stockholm för en helt annan vardag på den självförsörjande gården Djupadal på Österlen. Här lever de med årstidernas skiftningar, prunkande växthus, trädgårdscafé, kor, höns och grisar runt knuten. På gården odlas allt från säd och grönsaker till frukt och blommor – allt ekologiskt förstås.
– Vi längtade efter att kunna laga våra receptfavoriter på alldeles egna ingredienser. Vi ville leva närmare naturen och få chansen att arbeta tillsammans, berättar Marie Mandelmann.” – tv4.se

mandelmanns gård

mandelmanns gård

Min stora dröm är att flytta till Karlskrona skärgård där vi kan bo enkelt och billigt – och sedan ge mig ut på äventyr både långt och nära så fort tillfälle ges. Hur ser din dröm ut, eller lever du redan i den?


Här kan du läsa mer om vårt besök på Mandelmanns trädgårdar tidigare i somras: Österlen: mina fem favoriter

7 comments

 1. Åhh, den vill jag se! Tack för tipset!

  1. Hoppas att den blir lika bra som jag föreställer mig att den ska vara!

 2. Längtar oxå efter att den ska börja, visste inte att de hade öppet för besökare, kanske få bli en tripp ner i sommar.
  Hade varit roligt att få tips o idéer o inspiration då vi oxå vill odla mycket själva.

  Hade varit kul om ni hade flyttat hem igen 🙂

 3. Tycker absolut att ni ska åka ner i sommar, nära och bra du!

  Kanske en dag Malin… 🙂

 4. Tänker också att det kommer bli dunderbraksuccé. Om inte folk redan tidigare varit på väg ut från staden och ut på landsbygden så kommer de att ge sig av efter den här serien 🙂

  1. Jo, det lär sätta griller i huvudet på både den ena och den andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close