Close
Sommarlov och krabbfiske i Mollösund

Sommarlov och krabbfiske i Mollösund

Sommarlovet har förvisso varit igång ett bra tag, men det är några obligatorium som ska vara uppfyllda innan det känns som att ledigheten är igång ”på riktigt”. Sommarveckorna på Sturkö i Blekinge skärgård är ett sådant, likaså en sväng förbi Tobias familj i Mollösund på Orust. De senaste åren har varit struliga med sjukdom och elände, men det här året fick vi in ett efterlängtat släktbesök med krabbfiske i Mollösund och allt!

Sommarlov och krabbfiske i Mollösund

orust mollösund

Mina barn är, till skillnad från mig, uppväxta med krabbfiske på Mollösund. Mina sommarlov bestod istället av att fiska abborre, leta efter maneter och ”knäppa” blåstång (nästan lika roligt som att knäppa bubbelplast, men bara nästan).

krabbfiske mollösund

Jag inser att de får det bästa av alla världar, våra barn, med sommarlov i skärgården både i Stockholm, Bohuslän och Karlskrona.

krabbfiske i mollösund

I vanliga fall brukar en stor del av krabbfisket bestå av förberedelser för att fixa krabbmete…

… men här gången fick barnen hjälp av en proffsfiskare i släkthuset. Han hade sparat fiskhuvuden som barnen fick använda, och de visade sig vara det mest effektiva krabbmetet jag har sett hittills. Knepet ledde till krabbrekord – nästan en hel hink full med de där märkliga varelserna. (Var inte oroliga, alla krabbor släpptes ut i det fria innan vi gick upp till huset igen.)

mollösund på orust

Och så fortsatte helgen, med en tur ner till badplatsen inne i Mollösund, glassfest, grillkväll och ”plump” vid matbordet.

mollösund på orust4

Borta bra, men hemma bäst? När jag träffade Tobias försökte jag övertyga honom om att östra delen av Sverige är överlägsen den västra. Ni vet, ”Sveriges baksida” och andra dumheter. Det var, som ni kanske förstår, innan han hade tagit med mig till Bohuslän…


Tack Mollösund och Orust för denna gången, jag ser fram emot att komma snart igen! Här hittar ni fler inlägg och specifika tips om Bohuslän.

2 comments

  1. Meta abborre, fånga maneter och knäppa blåstång…hög igenkänningsfaktor på det!
    Precis så gjorde vi på Aspö åxå! 😍 När tången (kallas kåååve på Aspödialekt), ruttnat vid strandkanten, var det kul att kasta den på diverse stor och småbröder…Men jag tror det är glömt och förlåtet nu! 😊😄

    1. Oj, kåååve har jag inte hört tidigare! Alltså, här kastades det maneter istället – men det vågar jag nästan inte skriva… Som sagt, glömt och förlåtet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close