Close
Knappelskär och en tjuvstart på långa lovdagar

Knappelskär och en tjuvstart på långa lovdagar

För en vecka sedan tjuvstartade vi sommarlovet med en utflykt till ett av våra favoritställen här i Nynäshamn.

Det finns två säkra kort vår familj brukar dra när vi vill ha en lyckad utflykt. Den ena är Ringvägen/Strandvägen som slingrar sig längs Nynäshamns kustremsa, den andra är Knappelskär. Att båda platserna har havet som genensam nämnare är kanske ingen tillfällighet, vi är svaga för havsvidderna både jag och Tobias.

Knappelskär och en tjuvstart på långa lovdagar

knappelskär Nynäshamn

Det är också hit jag brukar ta med Sebastian och Julia för att plocka blåbär och vi kunde konstatera att blåbärsriset ser lovande ut inför framtida skördar (det vill säga pajer!).

knappelskär Nynäshamn

Det brukar vara Tobias som kommer med förslag om spontana utflykter i vårt hushåll, men den här gången var det jag som drog ihop gänget eftersom det var min tur att planera aktivitet till familjedagen (kul att ni är flera som kan tänka er att haka på vårt projekt förresten, skriv gärna och berätta hur det går framöver!).

knappelskär Nynäshamn

Sebastian och Julia hittade sjögräs som de plattade till och torkade på klipporna ”för att göra eget papper”. Japp, precis som jag gjorde när jag var liten med andra ord – vissa saker tycks inte ändra sig över tid.

knappelskär Nynäshamn

I vanlig ordning var kylväskan med (en av få vettiga saker Tobias hade med sig till vårt gemensamma hushåll, förutom den fina matbordsgruppen)…

Ballerina chokladboll Marabou coco

… och dagen till ära hade jag köpt två nyheter till fikat. Marabous Co-Co fick riktigt högt betyg från alla utom Julia (som ”inte älskar” kokos) och Nelly (som inte gillar godis). Ballerina chokladboll fick däremot tummen ner av allihop faktiskt, det händer inte så ofta.

knappelskär Nynäshamn

Och så fortsatte dagen på Knappelskär med stenar som genomgående tema: stenformationer, stenkastning och stensamling.

knappelskär Nynäshamn superfit barnskor

För ett tag sedan fick jag ett pressutskick med nya sommarskor från Superfit till barnen och skorna har redan fått jobba hårt. I jämförelse med de barnskor vi har haft tidigare vågar jag påstå att Superfit ligger högst på kvalitetslistan. De kostar därefter, men du får vad du betalar för.

knappelskär Nynäshamn

Sebbe brukar komma hem med grå/vita skor efter att ha spelat fotboll på grusplanen hela rasterna, resten av tiden spenderar han genom att klättra i träd, cykla, spela piano, bygga med lego eller försöka övertala mig att få kolla på någon typ av skärm. Han är väl med andra ord en ganska normal nioåring i sina bästa år!?

knappelskär Nynäshamn

Den här söndagen var dock i vanlig ordning skärmfri och jag är fortfarande lika nöjd med konceptet nu som jag var när vi körde igång i början på mars. Jag kan inte påstå att mina barn spelar överdrivet mycket, däremot märker jag att de blir påverkade i negativ mening när de har spelat mer än någon timme i sträck. Lättirriterade, svårpratade, snäsiga och helt initiativlösa.

knappelskär Nynäshamn

Även om det finns kluriga (dator)spel som säkert boostar kreativitet och påhittighet vill jag inte att en skärm ska locka mer än det andra: lekarna i skogen, de spontana äventyren och de sena sommarkvällarna med resten av ungarna ute på gården.

Så ja, utflykterna behövs och de gör verkligen gott för vår familj på många plan.

knappelskär Nynäshamn

Ikväll har vi hängt på fotbollsavslutning med Sebbes lag och nu ska vi köra ett sista race med bad och genomgång av finkläder innan skolavslutningen imorgon. Tänk, alldeles strax börjar det på riktigt, sommarlovet!


Mer inspiration om vad som finns att se och göra Nynäshamn med omnejd hittar du i det här inlägget från Resfredags Svenska Pärlor med fokus på Nynäshamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close