Close
Karlskronabesök och inspelning med SVT

Karlskronabesök och inspelning med SVT

Efter en vecka genom västra delarna av Sverige har jag landat ”hemma” i Blekinge för en snabbvisit.

Idag har jag också hunnit med en inspelning med SVT Blekinge för att spela in ett miniporträtt om min relation till Karlskrona. En person från redaktionen hörde av sig i början av året efter att ha uppmärksammat min medverkan i SVT Morgonstudion. Det är fantastiskt roligt att mina hyllningar till hemstaden ger ringar på vattnet!

Karlskronabesök och inspelning med SVT

sturkö

En av dagens inspelningsplatser var (såklart) vår brygga i Bredavik. Den jag har fotat miljontals gånger, och säkert kommer att fota miljontals gånger till framöver.

inspelning med SVT karlskrona

Vi tog oss också ner till Stumholmen och Marinmuseum, som jag passade på att fota under gårdagens kvällspromenad med två av mina systrar. Stumholmen är en av mina absoluta favoritplatser i Karlskrona och hur lite tid jag än har när jag är hemma försöker jag alltid prioritera en promenad dit.

karlskrona

I övrigt är det full fokus på familjen under den här blixtvisiten på hemmaplan. Jag är rejält fullmatad på intryck efter drygt en vecka på resande fot genom Sverige och är glad över att jag tog beslutet hälsa på mina syskon ”när jag ändå var i krokarna”. Det här är första gången jag är hemma sedan mammas begravning och det är såklart många känslor i omlopp. Varje steg genom stan blir en påminnelse om alla de sista gångerna. Sista gången vi åt sushi tillsammans, sista gången vi fikade, sista gången jag följde med henne till banken, sista gången vi gick på konsert. Min spontana tanke efter dagens tv-inspelning var att ringa mamma för att berätta om hur det hade gått. Tänk, det är bara fyra månader sedan hon dog!

Samtidigt är det fint att komma hem och se att livet fortsätter. Vi syskon träffas, vi minns, vi pratar – och sakta men säkert så landar vi i en ny vardag.


Här kan ni läsa mer om min hemstad Karlskrona och här mer specifikt om Sturkö.

5 comments

  1. Vad roligt m SVT! När kan man se det? Du får hojta till! Jag måste ju ta mig till Karlskrona någon gång! Pinsamt att jag inte varit där ju! Stor kram

    1. Ja g hojtar. Ja, staden är värd ett besök – även om den ligger lite avsides från Stockholm.

  2. SÅ kul! Och stort! Heja dig, snart har du eget reseprogram på SVT. Trust me?

    1. Ja, men verkligen kul! Eget program säger du? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close