Close
Inställd resa (men vid gott mod)

Inställd resa (men vid gott mod)

Fredagsfemman skrivs åter igen från vår sommarö i Karlskrona skärgård, där jag landade sent igår kväll efter en sväng upp mot Stockholm. Veckan som ligger bakom oss blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men bra på sitt lilla sätt. Här kommer veckans svep med spaningar, händelser och tankar om lite allt möjligt. Trevlig helg!

Inställd resa, men vid gott mod ändå.

#1. Gotska Sandön-fail

Jag kan eventuellt ha tjatat om den här resan till Gotska Sandön både en och två gånger. Planen var att resa dit med vår träningstrio redan för ett par år sedan, men så kom pandemin etc etc.

vandra biosfärleden
Biosfärleden vid Kinnekulle, 2021.

Vi kom iväg på andra roligheter istället, som att vandra Biosfärleden i området runt Vänern. Men Gotska Sandön är ju ändå något alldeles extra, och vi ville dit. Biljetter bokades med god marginal redan i våras för avgång i tisdags.

Väderprognosen var OPTIMAL, packningen mer eller mindre förberedd och inget kunde väl stoppa oss den här gången! Trodde vi ja. Dagen innan avfärd testade en i sällskapet positivt för C och så var det med den saken. Tack vare avbokningsskydd (SÅ värt 150 kr extra, dumsnåla inte på sådant!) kommer att vi få pengarna tillbaka om läkarintyg kan visas. Visst var det surt att inte komma iväg, men vi var nog alla förvånansvärt okej med det. Gotska Sandön ligger kvar. Så nära, men ändå så långt ifrån!

#2. Sommar-Stockholm på cykel

Jag och kompisen som inte blev sjuk ville ses en stund ändå. Vädret var strålande och vi hade ju trots allt bokat de här dagarna för att åka iväg tillsammans. Vi lyfte alla möjliga förslag som var mer eller mindre äventyrliga, och till slut blev det en helkväll på cykel genom sommar-Stockholm.

stockholm cornelisparken

Och vilken kväll det blev. Vi cyklade runt på söder (åh vad jag gillar Cornelisparken!), inne i city, och så runt hela Djurgården – i jakt på de perfekta klipporna att äta vår picknick. Stockholm alltså, så fint på så många sätt.

#3. Att hitta inspiration på resande fot

Vi flyttade till hus för drygt 1,5 år sedan. Vi har inte bråttom med inredning och renovering, tvärtom går det ganska segt. För ett tag sedan skulle jag beställa ett par bokhyllor, och fastnade då också för en lampa på nedsatt pris som åkte med i beställningen. Jag tänkte att den skulle passa så bra i vardagsrummet, och gillade verkligen den ovala formen och det snälla skenet. Alla gillar den och jag är nöjd med mitt spontanköp!

Eller var det verkligen ett spontanköp? Häromdagen dök det upp ett inlägg på min blogg från 2017, där jag som omslagsbild har valt en bild från en inredningsbutik i Karlstad (Thimar Form) som jag fastnade för under en av mina Svenska Pärlor-resor.

resepoddar
Karlstad, 2017.

Där står de ju uppradade, lamporna, varav den längst till höger numera står i mitt vardagsrum. Utan att riktigt veta det själv hade jag tydligen den här lampan inpräntad i mitt medvetande. (Serien med dessa bordslampor heter JWDA, med en dimmer från Menu som är designad av formgivaren Jonas Wagell.)

#4. Sommarpratare 2022

Jag går all in på sommarpratare i år – lyssnar, funderar, dissar och hyllar medan jag går runt med lurarna i öronen. Tänk så många intressanta berättelser det finns att ta del av!

lyssna på musik
Foto: Sebastian Wivallius

Min favorit hittills? Cedwin Sandanam, körledare för Sveriges mest kända gospelkör. Jag tycker om, och känner igen mig i, hans funderingar kring tro, tvivel och tillhörighet. Det liksom träffade rätt hos mig.

#5. Tillbaka på Sturkö

Sista punkten i svepet får bli Sturkö. Igen. Utsikten från villavagnen gör mig glad varje dag, och igår lyxade min bror till vår tillvaro här med att bygga en trappa till oss (vi har tidigare balanserat på några plankor).

sturkö

Kommande vecka är det syskonvecka, vilket innebär att ALLA sju syskon är hemma samtidigt. Det händer inte ofta vill jag lova, och är därmed extra uppskattat. Trevlig helg på er!

Förresten! För ett tag sedan publicerade jag en lista om sommaren här på bloggen, jättekul att se att flera hakar på! Här får ni lite lästips för sommarkänsla, exempelvis den här från Daniela/Discovering The Planet eller den här från Daniel/Dryden.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Vår Karlskronalampa i villavagnen, det blev tydligen lamptema den här veckan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close