Close
Fjärde advent: vinn hotellövernattning i Karlskrona

Fjärde advent: vinn hotellövernattning i Karlskrona

samarbete resfredag
God jul! Det verkar inte bara vara jag som gillar Karlskrona, det gör också tomten som på självaste julafton ger er en chans att vinna en hotellövernattning i Karlskrona.

Utöver huvudvinsten som består av en hotellövernattning i Karlskrona för två personer ingår även en guidad visning av staden.

hotellövernattning i karlskrona

Tävla och vinn hotellövernattning i Karlskrona:

Med jämna mellanrum hyllar jag min hemstad Karlskrona här på bloggen och nu får en av er läsare anledning att besöka staden. I dagens vinstpott ligger en hotellövernattning för två personer samt en guidad tur av staden (totalt värde 1500 kr). För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. I vilket landskap ligger Karlskrona?
 2. Om du vinner, vem tar du med dig och varför?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 6 januari 2018. Lycka till! Tävlingen är avslutad, vinnare blev Frida Birgersdotter Willners. Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Dagens lucka presenteras i samarbete med Visit Karlskrona. Vinstbeviset skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

72 comments

 1. Lise-Lotte Larsdotter says:

  1. Blekinge
  2. Jag tar med mig min mamma som skulle behöva lite uppmuntrande miljöombyte då hon haft det svårt en period!

 2. Camilla Sandmark says:

  1. Det ligger i Blekinge
  2. Svårt val men det får nog bli pappa. Jag vill visa honom ert fantastiska marina museum som jag besökte för några år sedan. Där skulle han kunna gå i timmar och drömma sig bort och höjdpunkten skulle såklart vara att få gå ombord på ett av fartygen. Skulle vara toppen med lite kvalitetstid med pappa. Det händer alldeles för sällan.

 3. 1. I blekinge.
  2. Vill ta med min sambo. Vi har aldrig varit i Karlskrona och är väldigt nyfikna på staden och historian. Hade varit fantastiskt att få uppleva en annan del av sverige.

 4. 1. Blekinge.
  2. Min mamma tar jag med, då vi båda har stor brist på korta stadsresor! Det spritter i kroppen och med denna symptom behövs verkligen en påfyllning av resevitamin!

 5. 1. Blekinge
  2. Min älskade fru. Under några månader (oktober – mars) för 15 år sen spenderade jag en del tid i Karlskrona och jag fick ett gott intryck av staden. Eftersom Karlskrona verkar vara en underbar sommarstad skulle jag gärna åka tillbaka under sommaren på en romantisk weekend med min fru.

 6. 1 Blekinge
  2. Min man tar jag med mig på äventyr till din hemstad! Du skriver så mycket fint om Kaskrona, bara dina dina bilder väcker min nyfikenhet. En härlig sommardag skull jag boka in om jag vann. GOD JUL

 7. Mikaela Appelkvist says:

  1. Karlskrona ligger i Blekinge
  2. Jag träffade min kära sambo för drygt 10 år sedan på Skärgårdsfesten (som på den tiden hette Sail Karlskrona). Därför kommer denna fantastiska sommarstad alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Skulle väldigt gärna vilja återvända tillsammans med min tilltänkta make för att återuppleva gamla minnen och samtidigt få lära oss mer om Blekinges vackra residensstad. GOTT NYTT ÅR! 🙂

 8. Anne-Louise Andersson says:

  Blekinge.
  En underbar sommarstad som jag gärna besöker med Jan Andersson. Vore fantastiskt att ha boendet fixat!

 9. Britt-Marie Eklund says:

  Blekinge. Jag tar med väninnan Eva-Britt Nilsson till en stad som åtminstone jag aldrig besökt så det vore väl på tiden.

 10. 1. Blekinge
  2. Min man Markus, vi har aldrig stannat upp i Karlskrona utan alltid bara passerat förbi på väg någon annan stans. Det skulle vara supermysigt att ha Karlskrona som slutmål för resan och få möjliget att uppleva allt som staden har att erbjuda 🙂

 11. I Blekinge 🙂

  Jag tar med min fru, eftersom hon har Blekinge och Karlskrona som några av sina absoluta favoritställen i Sverige, och jag åker gärna dit igen med henne <3

 12. Karolina Lindholm says:

  Karlskrona ligger i härliga Blekinge ?
  Om jag resan vann,
  tar jag med min fina man.
  Övernattning i denna skärgårdsstad.
  Ta en sväng till Sturkö, en skön promenad i någon minusgrad.
  Njuta av varandra, fira vårt 15-årsjubileum,
  med en överraskning på stadens marinmuseum.

 13. 1. Blekinge
  2. Tar med mig min pojkvän för jag älskar honom och vill göra något speciellt för honom.

 14. Hej hopp

  Blekinge!

  Om jag vinner tar jag med mig grabben. Hälsar på Rosenbom precis som Nils Holgersson gjorde i hans sagor.
  Med lite tur kanske vi kan taen fisketur ute på Dragsö också, en helg precis i hans smak…

  Ha det fint
  Tommy

 15. Till Karlskrona vill jag gärna fara
  och av en helt ny stad njuta en smula bara
  Se oss omkring, äta gott,
  och bo flott
  Vad mer kan jag och min kära
  sambo begära?!

 16. 1. Blekinge
  2. Vill min man en övernattning i Karlskrona förära, sova gott och god mat förtära.
  Vi en helg för oss själva skulle få utan varken barn eller djur, få njuta av varandras sällskap och av härlig natur.

 17. Charlotta Grössing says:

  Blekinge
  Jag skulle ta med min make som är gammal flottist. Karlskrona är ju stort på det området. Det vore glassigt att överraska honom med.

 18. Annika Andersson says:

  1. Blekinge
  2. Vinner jag tar jag med min älskade make som är den jag helst gör allt roligt med eftersom han är den finaste och roligaste jag vet. <3

 19. Blekinge.

  Min bästis Elin.

  Vi älskar att bila och upptäcka nya ställen och just Karlskrona är vi väldigt nyfikna på. Det ser så vackert ut med allt vatten och att det är mycket gammalt och unikt. Verkligen inget ställe som helst..
  Visst det är en bit att köra men vad gör man väl inte för att hitta en ny Svensk pärla. ❤

 20. Blekinge.

  Jag vill så gärna visa älskade maken min staden som jag tillbringat nästan hela min barndoms sommarlov i. Hoppas Rosenbom står kvar och lyfter på hatten för denna underbara stad som har allt.

 21. God fortsättning
  1. Blekinge
  2. Vinner jag tar jag med min sambo vars syster bor i Karlskrona i en liten 2;a med man och barn. Då de bor så trångt hälsar vi på allt för sällan, vilket är tragiskt då familjerelationer är superduperviktiga för oss båda! En guidad tur av den vackra militärstaden vore pricken över i:et, speciellt för min del som är usel på att hitta men superintresserad av kultur och historia (gick bland annat vilse i min hemBY förra veckan- där jag bott hela livet)?
  Hoppas på tur! Kram

 22. 1. Blekinge
  2. Min fru så klart. Även om vi tillhör kategorien pensionärer över 65 behöver hon komma bort från allt arbete med hus, trädgård och barnbarnspassning. Det sista är ju roligt förstås, det ger mycket glädje, men drar på krafterna. En liten överraskning är hon värd.

 23. Els-Marie Clevenholm says:

  Karlskrona ligger i Blekinge. Jag tar med mig min man som hade sin första tjänst här på Väggaskolan. Det är 40 år sedan och vi har inte besökt staden sedan dess. Både min man och jag skulle väldigt gärna vilja återuppleva staden igen med dess vackra omgivningar. Min första skolresa gick också till Karlskrona i början av -60 talet. Det var en stor upplevelse, hade aldrig varit utanför Smålands gränser.

 24. 1. Blekinge
  2. Jag tar med min man. Vi kan behöva lite egentid då två barn, jobb och vardagsliv tar upp det mesta av vår tid hemma 🙂

 25. 1 Blekinge
  2 Med maken. Karlskrona – tål att besökas året om.

 26. 1.Blekinge!
  2 Jag väljer en vän som behöver så väl som jag lite guld kant …detta detta skulle vara lyx för oss båda 🙂

 27. Gunilla Egelstad says:

  Blekinge
  Skulle ta med mig världens bästa make om jag vann.Det finns ingen som kan få mig att skratta och må så bra som han!

 28. Marianne Svensson says:

  Blekinge
  Jag skulle ta med mig min sambo såklart .Han gjorde lumpen typ två månader i Karlskrona för hundra år sen så det vore kul att bjuda honom på en tur till Karlskrona och se om han känner igen något?

 29. Jagoda Jagodzinska says:

  1. Karlskrona ligger i Blekinge.
  2. Jag skulle vilja ta med min kille som snart fyller 21 år! Det hade varit en bra överraskning med massa mys tycker jag. 🙂 Han hade älskat det.

 30. 1. Karlskrona ligger i Blekinge.
  2. Jag skulle utan tvekan ta med mig min fina mamma. 2017 har varit ett jobbigt år för oss båda, men jag har inte ens gått genom hälften av vad hon står ut med. Min mamma tar hand om ett barn fulltid samt betalar en del saker för två andra barn på en inkomst, vilket betyder att vi endast har råd med det nödvändigaste. Jag hade velat ta med min mamma någonstans bara för att få komma bort en liten stund om inte annat, för hon har verkligen förtjänat det.

 31. Helena Kjellgren says:

  Blekinge ?
  Karlskrona är vackert så det förslår
  Åker gärna dit om jag får
  Vill se uppleva historiens vingslag
  Och drömma mig bort ett tag
  Har sett staden endast på kort
  Jag och min man vill gärna komma dit bort❤️

 32. Åh Sveriges vackraste stad ligger i Blekinge! Då skulle jag ta med min man, vi gifte oss i Blekinges skärgård förra sommaren så det skulle vara mysigt att komma dit igen. God fortsättning!

  1. Grattis Frida, hoppas att ni får en fin vistelse i Karlskrona!

   1. Åh tack så jättemycket, vad glad jag blir!! Kram <3 <3 <3

 33. 1. Blekinge
  2. Min man som gjorde lumpen i flottan och var i Karlskrona en del på den tiden. Skulle vara kul att få ta med honom dit och uppleva staden tillsammans.

 34. 1. Karlskrona ligger i Blekinge
  2. Skulle vara så kul att överraska dottern med en helg i Karlskrona. I maj var hon med om en svår dykolycka i Thailand, men tack vare fantastiska läkare i Koh Samui och Bangkok, 14 omgångar i tryckkammare och en fantastisk kämpavilja, så kan hon gå igen och är så gott som återställd. Hon är en fantastisk person, och att få en mamma-dotter helg med henne i Karlskrona skulle vara jättekul.

 35. 1. Karlskrona ligger i landskapet Blekinge!
  2. Det finns en person som sätter pricken över i:et
  som genom sin existens förgyller livet!
  Som leker, busar och kommer med kloka ord,
  som förklarar hur saker fungerar på vår jord!
  Som alltid har en mysig famn där vi kan slappa,
  han är bäst, min Mattias, barnens grymma pappa!
  Tänk att få ge honom en paus från vardagens bestyr,
  byta ut det mot Karlskrona och ett romantiskt äventyr!

 36. 1. Blekinge
  2. Min älskade mamma, hon hade blivit så glad.

 37. 1. Blekinge
  2. Jag tar med mig min sambo och hälsar på min kursare som flyttade tillbaka till sin hemstad Karlskrona för många år sedan, och som jag längtar efter att träffa, och inte bara prata med i telefon.

 38. Gunilla Ohlsson says:

  1. Blekinge
  2. Annika Myhre, på resfredag .se skulle göra varje dag till ett äventyr,
  när vi stegen mot fantastiska skärgårdsstaden Karlskrona styr.
  En resebloggare som kan staden in i minsta detalj är smart,
  hoppas på dagar fyllda med friska fläktar så klart!

 39. 1. Blekinge
  2. Om jag vinner tar jag med min man. För 20 år sedan fick jag jobb i Karlskrona och ville flytta dit. Han sa nej. Skulle vilja ta honom dit och visa vad vi gick miste om. Samt se marinmuseet såklart.

 40. 1. Blekinge
  2. Om jag skulle få denna fantastiska vinst skulle jag bli överlycklig och ta med mig min fina och stöttande fästman. Jag har precis blivit arbetslös och samtidigt planerar ett bröllops med min fästman. Denna vinst skulle var guld för min själ då jag behöver inspiration och uppleva något fint tillsammans med min fästman och slippa tänka på jobb och mycket annat och istället ha en romantiskt vistelse i Karlskrona.

 41. Sofie Andersson says:

  Åh älskade Karlskrona! Det är ett av få ställen jag skulle kunna flytta till. Det är så gudomligt vackert. Karlskrona ligger i Blekinge och dit skulle jag ta med mig min man. Tänk att få kolla på ubåtar och annat på museum! Äta gott på dom trevliga restaurangerna. Strosa vid hamnen. Det vore en lycka!

 42. 1.Blekinge! Sveriges vackraste trädgård.
  2.
  Gåvan som totalt ÄGER!
  Oavsett ålders-läger.
  När man fått nog av vardagens realitet.??
  Och behöver fly sin egen verklighet. ?Jag skulle ta med min syster och vän.?‍♀️ För att få lyx-tid tillsammans, och tok-skratta igen!????? Avnjuta Karlskrona kultur på hög nivå! Hänga i schysst miljö, och en glimt av Blekinge få!??✨

 43. Svar: Blekinge
  Motivering: Jag tar med min dotter och gör en härlig minisemester. Det vore toppen att komma hemifrån och mysa i Karlskrona, få tillfälle att ”bara vara” tillsammans.

 44. 1. Karlskrona ligger i blekinge 🙂
  2. Jag skulle ta med min närmsta vän som hjälper mig i vått & torrt! Jobbar med ett krävande jobb psykiskt & fysiskt så behöver bara komma bort o slappna av!
  Skulle vara jätte kul o vinna och få en hotellvistelse med den man älskar 🙂

  Kram❤️

 45. Alexander Kinberg says:

  1. Vindpinade och smärtsamt vackra Blekinge

  2. Vill ta med min bättre hälft och maka Malin. Karlskrona är en underbart vacker stad men vi kommer dit alltför sällan. Det vore toppen att inleda 2018 med ett besök och en minisemester där.

 46. Kaisa Rolfsman says:

  Blekinge

  Jag skulle ta med min man som gjorde en del av sin militärtjänst i Karlskrona och gärna berättar om staden som fått en plats i hans hjärta.

 47. Annika Nilsson says:

  1, Blekinge
  2, Jag tar med min allra bästa vän, då jag ej i Karlskrona varit än.
  Han är där och jobbar då och då, vore så kul att få hänga på.
  Se allt fint han då inte hinner, detta ska vi göra om jag vinner.

 48. Blekinge
  Om jag vann…..skulle jag överraska min man .Att på tu man hand få beundra Karlskrona, njuta av tillvaron på detta tjusiga hotell och känna pulsen av Karlskronalivet vore en stund av lyx, en paus från vardagens alla måsten . Vi har all tid framför oss att njuta av tillvaron och livets små och stora mirakel, men prioriterad tid tillsammans med någon man älskar är ett måste !

 49. Annika Nilsson says:

  1) Blekinge
  2) Åh, det låter helt underbart att få besöka Karlskrona! Dit skulle jag vilja resa med min hemlige pojkvän. Få njuta av den fina miljön i härliga Karlskrona och bara rå om varandra – långt ifrån nyfikna blickar och gamla ex! Eftersom vår relation än så länge är hemlig, så är det väldigt ansträngande i vardagen att hela tiden behöva smyga och vara försiktiga för att bli upptäckta. I Karlskrona skulle vi få vara oss själva och det skulle kunna bli vår första semester tillsammans!

 50. 1. Karlskrona ligger i Blekinge.
  2. Jag skulle ta med min älskade sambo för att jag älskar att spendera tid med honom.

 51. 1. I Blekinge.
  2. Karlskrona passar perfekt för en tjejhelg. Jag och min syster vill uppleva en skön citypuls, shopping och promenader vid havet.

 52. 1. Blekinge
  2. Maken. Sverige är fantastiskt och om en Karlskrona-upplevelse tävlar jag entusiastiskt!

 53. Nellie Gustafsson says:

  1. Karlskrona ligger i Blekinge.
  2. Jag skulle ta med min kille, vi båda arbetar mycket och hårt vilket gör att vi behöver denna tiden, bort från vardagstristess, komma tillbaka lyckligare.
  Det bästa med hotell är att Lämna in kropp och själ, slappna av och MÅ VÄL.

 54. 1. Blekinge
  2. Min sambo på hans födelsedag ?

 55. 1. Blekinge
  2. Tar med mig min sambo för att hälsa på hans bästa kompis som kommer jobba tillfälligt i Karskrona några månader 🙂

 56. Sandra Johansson says:

  1. I blekinge 2. Hit skulle jag med stor glädje ta min sambo och pappan till mina barn. Vi har sagt ända sedan första barnet att vi måste försöka få egentid / datenight ihop . Nu 3 år senare och ett barn till så har vi fortfarande inte ens fått till en middag haha . Barnen är det bästa som hänt oss men även relationen behöver vårdas och vi vill gärna göra något som par ,inte bara som mamma o pappa . Så väldigt glada skulle vi bli för denna vinst och superkul vore det att få upptäcka en helt ny stad

 57. Anna Berglund says:

  1. Blekinge.
  2. Jag skulle ts med mig min dotter så hon fick uppleva denna underbara stad. Jag var väldigt mycket i Karlskrona som barn eftersom mina föräldrar kom från Blekinge o vi hade släkt där nere. Vill gärna vida Linnea min barndoms favoritställe och samtidigt själv få återkomma till staden som betydde så mycket för mig som barn.

 58. Blekinge!
  Jag tar med mej min flickvän på minisemester!

  Vardagen är full av måsten och krav.
  Nu åker vi till Karslkrona och kopplar av!

 59. Sara Josefsson says:

  1. Blekinge
  2. En vårhelg med fantastiskt väder,
  rövar jag bort min älskade med väska packad med kläder.
  En stad med fantastisk kust,
  jag har bara såå lust!
  Att överraska någon som alltid ställer upp med smått,
  och få ge tillbaka med en övernattning jag fått.
  Vore mysigt att få komma bort bara vi två,
  och en energiboostande helg få!
  Om vi vinner, vi tackar och bockar!
  Både du och Karlskrona rockar!

 60. Anita Karlsson says:

  Fråga 1. Blekinge.
  Fråga 2. Jag skulle ta med mig min goa väninna. Hon är bröstopererad båda bröst, det hela började för cirka två år sedan, hon har haft det mycket tufft. Nu har vi bestämt att vi ska resa till Polen. I stället för att flyga skulle vi kunna ta båten från Karlskrona. Jag gjorde den turen år 2000, länge sedan. Vi reste då i april och innan Karlskrona var det så vackert. stora fält med Gul Sippor, en stor upplevelse för en Norrlänning. Nu hoppas vi på turen att få en fin upplevelse av Karlskrona. Hoppas på turen så här efter julen.

 61. Ja, i vår är det 18 år sedan vi kom med Stena Lines Färja till Karlskrona. Ledsen och förbannad då jag blev bestulen i hytten på morgonen under tiden vi åt frukost. Det var bäddat och klart när vi kom tillbaka. Ja, vem misstänker man då, inte svårt att förstå.
  Det är den enda gång vi besökt Karlskrona, det vore mycket trevligt med ett besök. Vi har goda vänner i Småland som vi också skulle passa på att träffa. Man får hoppas, håller alla tår och tummar.

 62. Maria Svensson says:

  1. Blekinge!
  2. Jag tar med min dotter som är 9 år och fullkomligt älskar att bo på hotell, och dessutom börjat intressera sig för historia. Att få höra mer om Karl XI, Vittus och stans militära historia vore ju guld värt, för både stor och liten.

 63. 1. Blekinge
  2. Jag har en vän, hon från Karlskrona är
  Hon står mig nära, jag håller henne kär
  Fattiga studenter vi båda vara
  Därför jag ej till hennes härliga stad har råd att fara
  Så ge oss en hotellnatt så jag henne i sommar får hälsa på
  En hotellnatt vi skulle uppskatta båda två

 64. 1. Blekinge
  2. Jag har en vän, hon från Karlskrona är
  Hon står mig nära, jag håller henne kär
  Fattiga studenter vi båda vara
  Därför jag ej till hennes härliga stad har råd att fara
  Så ge oss en hotellnatt så jag henne i sommar får hälsa på
  En hotellnatt vi skulle uppskatta båda två

 65. Lina Ivarsson says:

  Blekinge
  Jag skulle ta med min kompis för en riktig tjej helg. Jag har bara sett regementet och en del av skogen utanför Karlskrona (totalförsvars utbildning). Vill se vad staden har att erbjuda!

 66. 1. Blekinge
  2. Jag skulle vilja ta med min mamma som för tjugonde året i rad får värda min psykiskt sjuke pappa över jul och nyår. Hon får sällan en paus och har under de här åren överlevt två svåra strokeanfall.Enda avlastningen skulle vara att få resa bort ett tag och jag vet att hon inte skulle ta tag i det själv.

 67. Anette Eriksson says:

  20 år, ja det är tiden som har gått
  sen singellivet blev ett minne blott
  Jag och sambon träffades i en gammal raggarbil
  en risig en med svart lack och rosa textil

  Sedan dess har det blivit villa, barn och hund
  vissa nätter har vi inte sovit en blund
  Många stormar har vi också ridit ut
  utan att kärleken för den skull tagit slut

  En weekend med doft av hav och tång
  bort från tvätthögen, tristess och betong
  Ja, det är drömmen för mig och min kära
  att få uppleva Karlskrona, Sveriges riviera !!

 68. Joakim Friberg says:

  1. Blekinge
  2. Då skulle jag ta med mig min underbara fru Catarina Friberg för att vi mer än gärna vill besöka Karlskrona, och återigen uppleva denna mysiga stad!

 69. Kära hotellvistelse!
  Jag skriver till dig i hopp om att våra vägar en gång ska mötas <3
  Jag är en fototokig tjej som gärna skulle åka till Karlskrona och Blekinge
  och fota loss, och även se vad staden erbjuder för guldkorn. Jag skulle
  ta mig min otroligt roliga kompis Sofia. Vi båda är väldigt nyfikna av oss, och
  tycker om att upptäcka omgivningen. Så är du kära hotellvistelse sugen
  på besöka av glada och nyfikna tjejer så tveka inte att kontakta oss =)
  Vi kommer få så roligt ihop, bara Karlskrona är redo att leverera.
  Mvh Madde

 70. 1. Blekinge
  2. Jag skulle ta med min son som har en lite jobbig period i livet. Så det hade vart fantastiskt att vinna hotellövernattning och uppleva Karlskrona som vi aldrig har vart i. Kul att få se och uppleva en ny stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close