Close
Begravning, julklappar och tid för eftertanke

Begravning, julklappar och tid för eftertanke

Den här veckan har känts lika lång som ett år och lika kort som en sekund på en och samma gång.

Från Madagaskar med ett par dagars mellanlandning i Nynäshamn och vidare till Karlskrona där vi idag kommer att begrava mamma. Livet ger och livet tar, där någonstans mittemellan hittar ni mig.

RESFREDAG: 22 december 2017 – begravning, julklappar och tid för eftertanke

#1. Att säga hej då

Det här inlägget är förinställt – idag ligger all fokus på mammas begravning. Att säga hej då till båda mina föräldrar inom loppet av tio månader känns surrealistiskt och ofattbart. Livet går sin gilla gång vare sig jag vill det eller inte. Men de gick inte obemärkta förbi på den här jorden, mina föräldrar. Hälsningarna och berättelserna jag och mina syskon får ta del av från människor som har mött dem på livets väg fyller mig med värme och tacksamhet. De gjorde verkligen avtryck!

mamma
Min syster Tina och mamma i Skottland. Mammas favoritland blev också hennes sista utlandsresa.

#2. Goda julklappar från Plan

Det här året har julklapparna av många anledningar fått stå tillbaka för annat, barnens paket har min man fått rodda med på egen hand. Själv vill jag passa på att lyfta Plan Sveriges julshop, där du kan köpa klappar som gör skillnad!

#3. Restänk

Även om det är i senaste laget har jag även en annan julklapp att tipsa om. Restänk är ett gäng konversationskort som har tagits fram av min vän och bloggkollega Linda/Resa medvetet. Läs mer om korten och beställ dem här – perfekt present till nära och kära som är intresserade av att resa!

#4. Min resa till Madagaskar

Den här resan förtjänar ändå en egen punkt. In i det sista tvekade jag om jag skulle åka eller inte, men nu i efterhand ångrar jag inte en sekund att jag faktiskt tog chansen. Det var en oförglömlig vecka som gav mig mycket energi och skapade minnen för livet. Omslagsbilden för dagens inlägg är tagen på Black Lemur Camp – läs mer om det och resten av pressresan under kategorin Madagaskar.

#5. Tid för eftertanke

tid för eftertanke
Mina föräldrars hus på Sturkö några dagar efter mamma dog. Foto: Monnah

2017 var ett märkligt år och jag är så redo att lämna det bakom mig. Samtidigt vill jag att mellandagarna ska vara för evigt eftersom jag behöver tid att bara tänka! Jag håller som bäst på att fundera på hur mitt nästa år ska gestalta sig. Min och Tobias treårsplan är slut (vi jobbar med både specifika årsplaner och lite mer övergripande treårsplaner) och det är med andra ord dags att fila på nya drömmar, mål och planer inför kommande tre år.  Jag ser ljuset!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

10 comments

 1. Hoppas ni får en fin begravningsdag! Styrkekramar till dig!

 2. Instämmer med pilla, hoppas att ni får en efter omständigheterna vacker dag och att många fina minnen väcks till liv! Kram!

  1. Vi fick en väldigt fin dag hela familjen tillsammans med vänner och bekanta. Tack!

 3. Tack för att du tipsar om Restänk, det kan ju verkligen ge eftertanke om än på ett annat sätt. Ska tänka på dig extra mycket idag. Kram!

  1. tack snälla du. och god fortsättning!

 4. Stor kram Annika <3

 5. Önskar dig en fin dag med familjen.
  Kram Titti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close