Close
Resfredag och spaningar om höstlovsresor

Resfredag och spaningar om höstlovsresor

Det verkar som att varenda kotte är ute på höstlovsresor, oavsett om de har höstlov i ordets rätta bemärkelse eller inte. Eftersom det är alla helgons dag verkar många passa på att utnyttja eventuell ledighet i anslutning till helgen, men vad vet jag?

Det jag vet är i alla fall att ovanligt många har befunnit sig eller just nu befinner sig på ”höstlovsresor” vilket medför en massa spaningar för min del. Här är några av dem:

RESFREDAG: 3 november 2017 om höstlovsresor

#1. Fotografbonzana i Yosemite

Idag drar ett gäng fotograferande jäntor i min bekantskapskrets iväg till Yosemite: Katarina, Helena, Ida och Rania. Jag vet med bestämdhet att de kommer att leverera det ena fotokonstverket efter det andra på sina sociala medier och att min längtan tillbaka till USA kommer att skjuta i höjden, igen.

#2. Löpning i New York

New York! Foto: Monnah
NY. Foto: Monnah

Och på tal om USA-längtan bjuder Helena Olmås instagramflöde på skyskrapor och Central Park-löpning. I efterdyningarna av veckans terrordåd känns det hoppfullt att se.

#3. Kryssning i Karibien

höstlovsresor
Foto: Lisa Fahlåker

I vårt senaste avsnitt av Att resa-podden (inte släppt än) gissar Lisa att det kommer att vara en betydligt högre andel svenskar på kryssningsfartyget än vad det var förra gången hon och familjen kryssade. Och jodå, hon hade såklart helt rätt. Det är drygt 400 (!) svenskar ombord på ”hennes” fartyg, bland annat storfräsare som Magdalena Graaf, Wahlgrens och Perellis. Kryssningar är med andra ord en typ av höstlovsresor som tydligen skjuter i höjden. Läs mer om Lisas resa här.

#4. Skottland i höstmundering

st andrews
St Andrews, Skottland. Vinter 2016.

Allt fler svenskar fattar äntligen grejen med Skottland – det var då sannerligen på tiden! Just nu befinner sig mina bloggkollegor Daniela och Towe där på pressresa, jag gissar att de blir lika förtjusta i landet som jag. Det blev i alla fall Maria/Fantasydining som nyligen besökte Skottland.

#5. … och en hel massa andra höstlovsresor

Andra lockande resmål som har dykt upp i mina flöden den här veckan är en vandringsresa i Marrakesh (min före detta kollega är där med familjen och visar att det går utmärkt att vandra i Atlasbergen med småkids), spa-resa i Serbien, höstmys i svenska fjällen, Jennifers resa till Holland, Drydens roadtrip på Island och så bilder från Ämma/A Swede Travels som är med småtjejerna på Koh Lanta och får min Thailandslängtan att fullkomligt explodera.


Vilka höstlovsresor lockar dig mest ovan? Fler veckosammanfattningar om att resa hittar under kategorin Resfredag vecka för vecka

 

 

 

10 comments

 1. Kryssning i Karibien utan tvekan 😉 det drömmer jag ftf om…. blir nog ingen denna vinter heller! Vart går din nästa resa? Hoppas du njuter på sturkö! Kramar

  1. Ja, kryssning är nice! Min nästa resa blir nog Sturkö igen… 🙂 Trevlig helg. Kram!

 2. Jag har ju inget höstlov i den meningen och jag vet inte om höstlovsresor lockar så hårt faktiskt, eftersom precis alla andra är iväg under samma vecka. Jag sparar hellre mina dagar och tar dem vid ett lugnare tillfälle. 🙂 Men fantastiskt fina resor folk gör och massa bra inspiration i inlägget!

  1. Tänkte att du skapade ditt eget lilla höstlov där på Island…

 3. Vi på Lanclinredaktionen kör höstlov i Turkiet ? Efter en sommar och höst utan gemensam semester (ingen alls för mig) är vi sååå glada för att vi kom iväg till hav och varmare väder än hemma i Sverige ?
  Jag blir annars vansinnigt nyfiken på din fd kollegas resa med barn till Atlasbergen. Planerna inför firandet av vår Atlas som fyller 10 år har börjat och en vandrings/äventyrsresa till just nämnda berg har legat och grott ett tag ?

  1. Just det, era bilder ser ju också fantastiska ut! Jag blir också väldigt nyfiken på resan till Atlasbergen, får fråga min kollega mer nästa gång jag träffar henne.

 4. Följer också alla resor ovan och längtar bort! Men är kvar i Sthlm… blä.

  1. Stockholm är inte fy skam! 🙂

 5. Härlig inspiration, även om jag sedan något år tillbaks inte har någon som helst lust att resa någon annanstans än i närheten. Är så himla kär i Norden och Sverige, vilket jag iofs är glad för, men ändå konfunderad över. Tropiska stränder är ju härligt, men jag längtar liksom inte efter det just nu. Inte heller till platser med massor av människor.
  Jag har dock några drömresor som faktiskt får mig att längta utanför Norden – att bo på en ranch i typ Montana i en månad eller få uppleva Alaska.
  Kul med kryssningstrenden förresten – det kanske är dags att reprisera Love Boat igen (älskade den när jag var liten, haha).

  1. Jag följde också Love Boat slaviskt, hahaha! Underbart att du har ”hittat hem”, tänk vilken glädje! Montana och Alaska, ja tack. Det fina med drömmar är att de ger glädje hur länge som helst, även inför resan. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close