Close
5 saker pandemin har gjort med mig

5 saker pandemin har gjort med mig

Beskedet om att restriktioner och rekommendationer till stora delar hävdes den 29 september mottogs med blandade besked. Vissa jublade, andra tyckte att det var för tidigt. Nu, efter ett par veckor, börjar livet så sakteliga återvända till någon slags normalitet. Att den här pandemin har påverkat oss alla på ett eller annat sätt är det väl inget snack om och förhoppningsvis kan vi snart prata om pandemin i imperfekt. I dagens fredagssvep listar jag i dag fem saker pandemin har gjort med mig. De djupa analyserna får ni någon annan gång. Den här listan är istället av det mer lättsamma slaget – nerklottrad på en av mina senaste tågresor.

Fem saker pandemin har gjort med mig

#1. Badar hela vägen in i hösten

Någon klok person sa att bästa sättet att börja kallbada var att aldrig sluta bada efter sommarsemestern. Jag bestämde mig för att ge det ett försök…

annika

… och drog med mig familjen till bryggan här i Nynäshamn också efter skolstart. Jag fortsatte med badandet under höststädningen på Sturkö (var i gott sällskap, men kunde konstatera att vår syskonskara verkar vara uppdelad i två lag med olika uppfattning om ämnet ”rimliga badtemperaturer”). Oktoberbadandet gick av stapeln på Kallis i Helsingborg, och i november ska jag ge mig ut här i Nynäs igen med en kompis. Undrar hur länge jag pallar?

#2. Börjat yoga (igen)

yoga i Thailand

Yogan och jag har ett komplicerat förhållande. Min första yogakurs gick jag 2008, när jag var gravid med Sebastian. Under åren som följde gjorde jag några tappra och halvdana försök här hemma med hjälp av appar, klasser och YouTube. De enda gångerna jag faktiskt tog tag i det på riktigt var i Thailand – där det finns världens finaste möjligheter till yoga.

Men! I tidigt i våras fick jag börja yoga tillsammans med en blivande yogalärare – och vi träffas fortfarande någon gång i veckan.

yoga

Jag är en ganska osmidig yogaelev (jodå, S fotar varje pass för att visa vad jag kan göra bättre), men jag har gjort stora framsteg jämfört med när jag började! Och det bästa av allt är att jag LÄNGTAR till varje yogapass. Noll problem att ”hålla i och hålla ut” vad gäller yoga-peppen den här gången.

#3. (Tyvärr) slutat bry mig om kläder och smink

Jo, jag skriver faktiskt ”tyvärr”. Numera är jag i princip klädd i träningskläder dygnet runt, med oborstat hår i en odefinierbar frisyr. Jag har lagt väldigt lite pengar på mitt utseende under pandemin, och visst finns fördelar med att sluta bry sig. Fast.. också nackdelar. Jag mår helt enkelt väldigt mycket bättre när jag klär på mig ”människokläder”, sminkar mig och fixar håret! Besöket hos frisören för någon månad sedan kändes lyxigare än någonsin, ska inte låta det gå så långt mellan gångerna framöver…

#4. Spenderar reskassan på huset

Låt mig dock förtydliga att jag inte slutat göra av med pengar, även om de inte går till varken resor eller utseende. Nejdå, reskassan går istället till vårt boende på ett sätt vi aldrig har prioriterat tidigare. Någonsin, varken jag eller min man. Vi flyttade till nytt hus i början av året, och tydligen la vi hela budgeten till vår inställa thaimout på badrum och sängar!? Jag har alltid hävdat att jag aaaaldrig skulle lägga pengar på att BO om alternativet är att resa. Vad hände!?

#5. Fotar mina blommor och skickar till folk

Ja, vad säger man? Jag är en sådan som typ har börjat prata för mig själv när jag vattnar blommorna? Kan också hända att jag tar kort på min uträknade begonia PELARGON och skickar till syrrorna…

blomma

… för att visa när den blommar – igen och igen. Så kan det gå. Who would have known?

Låt mig avsluta med några ord om omslagsbilden där jag står och känner mig förvirrad med min systemkamera i handen. Pandemin gjorde också att jag tappade fotolusten. Helt! Nu, när jag så sakteliga börjar åka ut på uppdrag igen, känner jag mig som en total nybörjare i fotosammanhang. Märkligt – det hade ju annars kunnat bli tvärtom. Att jag fick tid att fota massor, och faktiskt satsade på att lära mig mina båda kameror (har både Sony och Fujifilm) en gång för alla.

Nu vill jag höra några grejer (eller bara en) pandemin har gjort med DIG. Sedan vill jag såklart passa på att önska trevlig helg – hoppas ni får en fin sådan!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

 1. pandemin har fått mig att uppskatta resandet i Sverige!
  varje gång jag blev rastlös, stressad, deppig eller glad och upprymd (innan covid) så köpte jag mig en kul resa utomlands, numera så kikar jag på vart i sverige man ha en härlig weekend. Gärna bara ett par timmar hemifrån för nu är man helt plötsligt bekväm 😀

  1. Vad spännande att höra Ann! Ja, det finns onekligen SÅ mycket fint att se och göra här hemma i Sverige. Och bekväm – känner igen mig väldigt mycket i den beskrivningen…. 🙂

 2. Kul läsning! Och kul med yogan! Impad av kallbaden – badkruka som jag är har jag ännu inte testat. Sugen däremot:D Ja, herregud vad denna pandemi har förändrat och satt spår. När vi inte heller kom iväg till Thailand som planerat passade jag på att uppfylla min dröm om att bli yogalärare. Och bara det har varit en livsomvälvande resa på flera sätt. Jag startade också mitt lilla smyckesmärke. Karriärmässigt har det varit ett riktigt bra år, konstigt nog när allt annat varit på ända. Känner f ö igen mig HELT i det där med kläder och smink:D My god alltså. Yogakläder dagarna i ända och håret i en Lilla My-knut mitt på huvudet. Vanliga brallor känns plötsligt ohyggligt obekväma numera, hehe.

  Fin helg till dig – och hoppas vi ses på Lanta någon gång! (Vi drar 18/11 – längtar halvt ihjäl mig nu)

  1. Wow, vilka grejer som hänt Emelie! Håller tummarna att ni kommer iväg som ni ska den här gången… och att vi ses där framöver! Vi hoppas på 2023, blir nog hemma nästa år också.

 3. Det är svårt att veta vad som är pandemin, vad som är klimakteriet, vad som är ”nybliven empty nester”, vad som är nybliven samtalsterapeut, vad som är planttantsrevolutionen… Det har ju hänt oändligt många saker i mitt liv sedan mars 2020. Jag har alltid älskar körsång, men nu mer än någonsin. Jag NJUTER av repetitionerna och övar gärna för att sätta stämmor lite snabbare. Jag har ju även gått ner mycket i vikt, äntligen, efter alla dessa år. Jag har förstått att vi är många som antingen gått upp eller ner, beroende på hur man hanterar den här typen av utmaningar. Jag har definitivt blivit mindre social och har för första gången i livet förstått hur det känns att vara folkskygg. (Jag kan tycka att det är skönt att slippa hänga med andra, och det är ju inte naturligt för mig.)

  1. Ja, tänk som ditt liv har förändrats på många plan under de här långa månaderna. Ser fram emot att hänga med i fortsättningen också…

 4. Men det är en pelargon på bilden?!! Men du kanske har en jättefin begonia också ☺

  1. Alltså, det är ju den enda blomman jag kan namnet på – och ändå skriver jag fel!??? Hahaha! Har en lång väg kvar Maria, får gå en kurs hos dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close