Close
Från Karlstad till Karlskrona via ett dygn i Nynäshamn

Från Karlstad till Karlskrona via ett dygn i Nynäshamn

Igår rullade jag och Nelly in med tåget till Karlskrona alldeles lagom till min lillasysters överraskningskalas. Tågresan hem från Karlstad i torsdags kväll blev ingen rolig historia och peppen för ännu en resa med SJ var inte direkt på topp. Men tänka sig, allt flöt på som det skulle och nu är vi här nere igen.

Jag försöker att åka till Karlskrona varje gång det öppnar sig en lucka. Kommande vecka såg jag till att hålla helt mötesfri i kalendern så att jag och Nelly kunde åka hit några dagar (vi stannar fram till torsdag kväll). Valet mellan flyg och tåg var inte helt lätt att fatta den här gången eftersom många av flygbiljetterna var billigare än tåget. Det, tillsammans med det faktum att jag har haft rejäl otur med tågförseningar den senaste tiden, gjorde att vågskålen stod och vägde länge innan jag till slut hittade en tågbiljett till ett okej pris. Men bara okej vill jag tillägga – en bra bit över tusenlappen för mig och Nelly tur och retur. Det måste bli mer attraktivt för oss svenskar att åka tåg!

från karlstad till stockholm
Hej då Stockholm!

Efter en intensiv vecka (men väldigt rolig, Karlstad var verkligen lyckat) är det så oerhört skönt att landa här ute i skärgården. Alla årstider klär den här ön! Min mammas hus är julpyntat till max vilket innebär att bordsjulgranen redan finns på plats. Flera av mina syskon är här och dessutom kom min svärmor och svägerska + syster hit sent igår kväll.

sturkö
Dagens lunchpromenad med min svägerska som gjorde premiärbesök på Sturkö.

Det enda som saknas mig nu är Tobias och barnen. De kan dessvärre inte smita från jobb och skola den här gången, men om mindre än en månad är det dags för hela vårt gäng att åka hit igen för att fira jul. Men innan dess planerar jag att köra ett rejält adventsrace hemma i Nynäshamn. Barnen är lediga från skolan på fredag och då ska jag vara ledig med dem för att ge järnet med julpynt, bak och pyssel!


Från Karlstad till Karlskrona med en snabb mellanlandning i Nynäshamn för min del alltså- hur spenderar ni er helg?

8 comments

 1. Låter mysigt ändå ❤️
  Helgen har varit väldigt lugn hemma i Nacka – skönt för sen drar det igång igen med grejer varje helg till efter jul ?
  Kram och ha riktigt fina dagar!

  1. Ända in i kaklet 2017 Lisa!? 🙂 Kram och tack.

 2. Åh njut m din mamma på sturkö 🙂

  SJ verkar ingen jätte hit tyvärr….

  En relativt lugnt helg! Jag har haft ”stand by” 4-12 fre-söndag men blev ledig – total lycka! Relativt lugn helg, Italiensk afton, champagne brunch, tre träningspass å kultur söndag m familjen idag… ha vi hann en del ändå!

  Stor kram

  1. Låter som en lyckad helg. Kram!

 3. Åh – känner lugnet. Och adventsrace låter supermysigt. Jag invigde julen med glögg och pepparkakor igår!! Nästa helg ska vi flytta så kommer vara lite flyttkaosigt under 1:a advent, får ta ikapp det senare.

  1. Glögg och peppisar, då vet man att det är nära.. Lycka till med flytten!

 4. Ändå tappert att ge sig på SJ igen. Jag har själv knappt drabbats av tågförseningar (förutom 2010 tror jag det var) så det är väl snart dags. Därför jag inte vågar boka. 😉 Hoppa du får en under omständigheterna bra vistelse där nere!

  Helgen blev städrace och hemmafix. Bilen blev tvättad och vi hade tvåårsplanering.

  1. Det är som när man har ramlat ner från en häst, bara att ge sig upp igen! 🙂

   Tvåårsplaneringen – tumme upp. Städrace behöver jag, MUCHO! Får se hur mkt vi hinner på fredag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close