Close
Hädanefter och andra fredagstankar

Hädanefter och andra fredagstankar

Det är fredag den 21 april och tänka sig att Annika/Anneli har namnsdag! Namnsdagar är inget vi firar varken i nutid eller har firat under min uppväxt. Jag har däremot kompisar vars familjer käkar namnsdagstårta och hela balunsen. Det kanske i och för sig är dags att börja fira? Jag gillar ju mitt namn och heter dessutom ”bara” Annika. Samma sak med mina äldre syskon. Våra två småsyskon förärades med två namn, utöver Håkansson. ”Vi hade det lite bättre ställt då, när de kom”, som Far brukade säga. Skrattar fortfarande åt det. Här kommer veckans fredagsfemma!

Hädanefter och andra fredagstankar.

#1. Favoritord just nu = HÄDANEFTER

Mitt favoritord just nu är ”Hädanefter”. Älskar Veronica Maggios låt med samma titel och innebörden av ordet. Från och med nu. Löften om nystart. Hädanefter tänker jag till exempel äta finchoklad på vardagar och sluta tänka att livet mest ska levas på helgen. Det finns förresten så väldigt många roliga finchoklader att köpa, äta och ge bort.

Utö Choklad fotad i Karlskrona

Under den senaste veckan har jag köpt ett par nya bekantskaper för mig: ”Utö” från Arkipelag Konfektyr (handgjord i Vaxholm) som jag köpte eftersom förpackningen var så snygg, men också på grund av kombinationen vit choklad, citron och lakrits. Den var inte bara fin, utan också väldigt god. Tips! Den isländska lakritschokladen på omslagsbilden köpte jag i butiken Vågskvalp i Karlskrona. Brukar sällan bli besviken på choklad från Island. Hur den smakar vet jag inte än, den ska snart ges bort i present till kompisar.

#2. Gratis webinar om redigering

Jag tänker ofta att jag borde, och vill, lära mig mer om fotografering och redigering. Jag testar mig fram och har förvisso blivit betydligt mycket bättre på att fota än när jag började, men det känns fortfarande lite som att stå i startgroparna! Nästa vecka kör en av mina fotoidoler Elin Kero några gratis webinar-tillfällen med titeln ”Redigeringsknepen som ger proffsigare bilder”. Jag har nyss anmält och tipsar såklart vidare – mer information och anmälan finns på den här länken.

#3. Babyshower för lillasyster

baby shower

ÄNTLIGEN fick vi till en babyshower för min gravida lillasyster. Senast vi sågs i ungefär samma konstellation var det 2017 och vi överraskade min svägerska.

Då åt vi chokladfondue, vilket blev så lyckat att vi körde på samma koncept igen. Smält Toblerone med en skvätt grädde och en massa godsaker att doppa – typ jordgubbar, marshmallows, banan. Ahhh vad gott! Jag har varit på ett helt gäng babyshowers (första gången 1999 tror jag?) och älskar att se utvecklingen i att numera även ge begagnade/loppade gåvor till de blivande föräldrarna. Det är inte längre ”skämmigt” att ge begagnade presenter, tvärtom.

Läs mer: Utländska traditioner – Tips för en lyckad Babyshower!

#4. ”Vilka fina skor!” – om komplimangen som gjorde min dag

Jag tycker det klagas en del på att svenskarna är både tråkiga, buttra och tillknäppta. Det beror väl på vem man jämför tänker jag, men vi får helt klart fler leenden i Thailand än här hemma i Sverige. Vinterkylan och det eviga mörkret gör väl sitt till i perioder, allt annat vore väl konstigt?

blankens känga

Vid tågbytet i Alvesta på väg hem från Karlskrona fick jag dock en komplimang som gjorde hela min dag – vilket väl tyder på att jag är ganska uthungrad på sådana. En tjej kom fram till mig och sa att mina kängor var fina. Det gjorde mig glad! Jag vill själv bli bättre på att säga sådant jag själv tänker på. Bra saker ska tilläggas. (Igår hade jag till exempel mest lust att säga dumma saker.)

#5. På egna äventyr!

En annan grej som har förgyllt mina dagar i Karlskrona var att se bussarnas budskap mellan körningarna. Ni vet, när de inte är ute på en ”officiell körning”. Här har Blekingetrafiken tänkt till och skapar en massa goodwill genom budskapet På egna äventyr!. Exakt så vill jag ta mig an livet – helst utan någon som bestämmer levnadsrutten åt mig enligt en sekundstyrd tabell.

Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Tack för tipset om Elins webinar. Har anmält mig nu 🙂 Jag skulle faktiskt inte alls uppskatta om någon okänd (eller känd) kommenterade mina kläder eller utseende om jag inte bett om dess åsikt.

    1. Kul att du anmälde dig! Då är vi olika ang kommentarer – jag blev superglad. 🙂

  2. Mer vardagsfest åt folket! Har resonerat så länge och minns ett samtal med chefen på mitt första ”riktiga” jobb. Jag var 23 och vi diskuterade middagar och jag förde resonemanget att ”man väl visst kan äta fint en tisdag utan att behöva vänta till helgen”. Försöker leva så även idag men visst blir det kanske lite extra kalas just på fredagar ibland. 🙂

    PS. Jag gillar dina fredagsinlägg!

    1. Ja, alltså den härliga ”resfredagskänslan” är ju helt klart något att eftersträva även när det gäller grejer man kan äta. Och tack! Gillar att skriva de här inläggen, de brukar gå snabbt att skriva. Bra format som inte behöver vara så allvarligt liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close