Close
Första advent: Tävla och vinn reseplånbok

Första advent: Tävla och vinn reseplånbok

Nu har det äntligen blivit dags att dra igång Resfredags adventskalender. I den första adventsluckan ligger en snygg reseplånbok/passfodral från Mt. Manor. Glad advent och lycka till!

bellroy-weta-black-texture-bellroywebsite-11.1405317604

Den första luckan presenteras i samarbete med Mt. Manor, en webbutik med noga utvalda livsstilsprodukter. Letar du efter julklappar till en globetrotter i din närhet (eller kanske till dig själv?) kan jag definitivt tipsa om att kika närmare på deras utbud. I dagens pott ligger den svarta reseplånboken/passfodralet ”Bellroy Elements Travel” som, förutom att den är snygg, har vattentätt blixtlås och vattenavvisande läder. Denna reseplånbok skyddar både pass, biljetter och pengar under resan och passar perfekt för aktiva resenärer! Värde 1139 kr.

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor.
 1. Nämn något jag (Resfredag) prioriterar bort till förmån för mer pengar i reskassan.
 2. Vilket är ditt bästa tips för att få mer pengar över att stoppa i reseplånboken?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 5 december 2015. Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Birgitta Andersson som svarade 2015-11-29 kl. 9:21. Observera att Mt Manor ger alla mina läsare 10% på sortimentet fram till årsskiftet. Ange RESJUL10 vid beställningen.

Fler adventstävlingar väntar här på bloggen nu i december. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

38 comments

 1. Nämn något jag/vi inte prioriterar bort hade varit en bättre fråga här. Vi prioriterar tid med barnen högst och sen kommer resa och god mat ( helst i kombination) på andraplats. För det har vi prioriterat bort ett dyrt boende, vi bor litet och ganska tajt. Vi handlar i princip bara det nödvändigaste och det är så himla skönt att slippa konsumtionshetsen. Reseplånboken är således nåt jag aldrig unnat mig själv men som jag faktiskt skulle ha stor nytta av.

  Bästa tipset för enkelt sparande är att varje gång lönen kommer in direkt avsätta en del till resor. Vi har ett konto som heter semester och varje månad åker där in en slant.

 2. Birgitta Andersson says:

  1. Ni prioriterar bort dyrt boende.
  2. Vi har alltid en sparbössa som ej går att öppna i köket. Där i lägger vi allt skrammel. vid resan så öppnar vi den och där i brukar ligga tusenlappar! Ny bössa köps och sparandet till nästa resa börjar 🙂

 3. Jag väljer bort alla dyra kanalpaket som finns till TVn och nöjer mig med de vanliga kanalerna och drygar ut med lite gratis play tjänster.
  Blir mycket pengar av det på ett år.

  Mitt bästa tips annars är att sluta äte ute på lunchen, se till att middagen hemma på kvällen räcker till en matlåda dagen efter.
  Sparar massa pengar och det är inget extra jobb, åtminstone inte för oss som äter middag hemma varje kväll.

 4. Helena Persson Einarsson says:

  På ett övergripande plan är det boendet. Vi har gjort ett medvetet val att flytta långt utanför Stockholms innerstad för att istället få mer pengar över till annat (läs resor). På det vardagliga planet är det saker som frisörbesök och nya kläder som får stå tillbaka till förmån för flygbiljetter. När jag var liten tänkte jag i termer som ”tänk hur många tuggummin jag skulle få för den här tröjan…” Nu låter det istället ”hm, den här prislappen motsvarar en resa till …”.

  Mitt bästa tips är att samåka till jobbet, ta med matlåda varje dag och inte handla kläder bara för att jag råka ramla över ett snyggt plagg och tänka att jag allt är värd det. Visst är jag värd det, men en resa är en upplevelse som stannar längre i minnet.
  På min NYresa insåg jag att en reseplånbok hade varit bra att ha. Den där ser även galet snygg ut!

 5. 1. Att ni har valt att bo så långt ifrån Stockholm innerstad så ni har pengar att åka på resor som ni älskar.

  2. Att man kanske drar ner på något man älskar som t ex choklad eller spela spel. Så tar man dessa pengar och sätter in dem på ett konto som man inte får röra. Så man har råd till något roligt senare.

 6. 1. Ni har valt att bo billigare samt dra ner på sånt som frisörbesök och kläder.
  2.Vi bor redan ganska billigt, två timmar från Stockholm. Vi prioriterar bort att lägga pengar på t.ex. inredning och har minskat konsumtionen t.ex. vad gäller kläder. Vi går sällan på stan eftersom vi har fått andra och billigare intressen (som friluftsliv). Detta innebär också att färre ”spontana behov av inköp” uppstår. Vi äter mer och mer vegetariskt vilket ofta blir billigare än ”köttbaserad-mat”. Vi bakar mer och mer själva. Vi har matlåda med till jobbet.

 7. 1. Dyrt boende
  2. Använder olika prisjämförelsesajter och bokar själv flyg och boende separat. Ibland kan man komma extra billigt undan om man har lite is i magen och vågar boka en ”sista-minuten-resa”. Annars är det planering, planering, planering som gäller. Det lämnar mer pengar kvar i plånboken både till extra nöjen på den aktuella resan och till nästa resa.

 8. Att köpa fina kläder, väskor, plånböcker prioriteras i dagsläget bort och även en del matkostnader. Trots att jag är en riktigt livsnjutare och shoppaholic är detta mitt sätt att dra ner på dyra kostnader, vilket svider där inne i själen.

  För att få mer pengar i reseplånboken läggs varje månad dit en slant. Annat som bidrar med en liten summa är saker så som pant. Mitt lilla knep är att varje gång jag handlar kontant och får småväxel tillbaka, läggs detta i ett kuvert för kontant sparande. Alla småslantar år bättre än inga slantar.

 9. 1. Å velge å bo rimeligere
  2. Gå igjennom privatøkonomien årlig. Det er mye å spare på f. eks forsikringer. Ikke betal unødvendige abonnement på helsestudio når man kan bruke hele naturen som treningssal. Jeg har også kuttet ned på faste abonnement på magasiner som dumper ned i postkassen titt og ofte. I en periode fikk jeg 7 forskjellige magasiner hver måned! Det samme gjelder bokklubber der man kanskje ofte glemmer å avbestille bøker. Rydd i loft og kjeller og selg ting du lenger ikke har brukt for. Dette er bare små tips, men det blir penger ut av dette også 🙂

  Skulle jeg være så heldig å vinne denne lekre premien, har jeg en svensk adresse du kan sende den til 🙂 God adventstid!

 10. 1. Ett dyrt boende
  2. Jag vet att det fins mycket att göra på maten. Vi älskar mat och tycker att är viktigt men man kan spara mycket pengar genom att planera och fundera ut vad man sak ha och varför. Frysa in saker osv.

 11. Kristina Turesson says:

  1. Dyrt boende.
  2. Arbete. Ingen fritid att tala om. Då sparar man pengar. Därför vore en vinst kul
  det piggar upp den annars trista vardagen.

 12. 1. Dyrt boende.
  2. mat på flyget tar vi bort. Matlådor medtages till jobbet varje dag året om, bara vi kan fylla på resans plånbok.

  1. OlÂrn¡,Dƒ.LeoÃardo eu sinto uma dor ,não é aquela dor ! mas quando estou deitada sinto essa dor me incomoda muito o que é

 13. trevlig advent ❤️

 14. 1. Du prioriterar bort ett dyrt boende.
  2. Om man VILL åka på en resa det är en väldigt bra motivation att inte slösa pengar på onödiga saker under hela året. När man är redan på plats, gå inte på huvudgatan att äta på restaurangerna. De bästa, mest genuina och inte så dyra ligger bara några gator borta från turistfällor.

 15. Joanna Brovertz Karlsson says:

  1. Billigare boende
  2. Hemlagad mat! Går aldrig ut på krogen. Ingen tobak eller alkohol.
  Skulle vara väldigt roligt att vinna!

 16. Jag väljer bort materiella ting som bil, modernaste telefonen och onödig shopping. Tiden hemma är som ett väntrum till nästa äventyr. Denna tid jobbar jag, men inte så mycket mer. Att jag vill är att upptäcka!

 17. Och mitt bästa spartips glömde jag ju!
  Tänk på nåt som du köper ofta men som inte är nödvändigt. Köper du den dyrare varianten av limpa? Köpekaffe istället för egen termos? Ett paket chips varje fredag? På ett år blir det en del pengar, som kanske skulle räcka till en hel hotellnatt extra!

 18. Jag brukar försöka bo lite billigare och om det går laga mat själv emellanåt. Då kanske man kan spara en liten slant och det brukar hamna på upplevelsekontot 🙂
  Här hemma lägger jag undan lite pengar från lönen och alla mynt hamnar i en burk. Det är ju inga miljoner i burken direkt men många bäckar små!!

 19. 1. Att ni prioriterar bort saker som nya kläder och frisörtimmar är logiskt. Skönhet kommer innifrån och man blir mycket mer glad (alltså snygg) av en resa än av en ny byxa.

  2. Jag kör samma taktik som jag blev påtvungen som barn när jag fick veckopengar. Jag bästämmer en summa som jag får använda varje vecka. Denna summan tar jag ut i kontanter varje måndag och sen tar jag inte med mitt bankkort när jag går hemmifrån. Då är det plötsligen en massa extra pengar på kontot som kan läggas i resbudgeten.

 20. Vad kul, jag är jättegärna med!
  1. Dyrt boende
  2. Att ha fikastunder hemma istället för på caféer! Mycket billigare och även SÅ mycket mysigare!
  Kram!

 21. 1. Dyrt boende
  2. Mitt bästa tips är att välja lägenhetsboende då det dyraste vid långtidsresor oftast är maten (inte i Asien iof) och då har man möjlighet att uppleva en hemmakänsla på ett helt annat sätt samtidigt som man sparar massor av pengar!

 22. Anna Hardenheim says:

  Ni prioriterar bort dyrt boende, en bra prioritering tycker jag.
  En gång om året samlar vi ihop saker vi inte använt/behöver/kan använda längre och säljer på Blocket, Loppis, Tradera eller FB. Sen sparar vi de pengarna till semestern ?

 23. 1.Dyrt boende

  Jag handlar i princip allt på rea eller när det är bra erbjudanden. Slutade röka för ett tag sedan och det gör skillnad!

 24. 1. Du prioriterar bort dyrt boende.
  2. Jag tar nästan alltid med mig matlåda till jobbet, det sparar en många slantar på. Har också dragit ner på klädkonsumtionen, köper bara det jag verkligen behöver (helst på rea!) och gör inga förhastade impulsköp.

 25. Stefan Axelsson says:

  1. Dyrt boende

  2. Bästa sättet för att få pengar över till resan som jag och min sambo använder oss av är att se till att ha matlådor till jobb och skola, för att på så sätt slippa köpa dyr mat ute.

 26. 1. Nämn något jag (Resfredag) prioriterar bort till förmån för mer pengar i reskassan.
  Boendet, frisörbesök, nya kläder.

  2. Vilket är ditt bästa tips för att få mer pengar över att stoppa i reseplånboken?
  Hahaha, för alla som tävlar, är det kanon att vinna sin resa! Men det vill ingen skriva tydligen, men det är dagens sanning! Ut och leta efter resetävlingar!

  1. That’s way the beestst answer so far!

 27. Hej! Jag vill gärna vinna en både snygg och praktisk reseplånbok. Dina spartips är bland annat att spara in på vardagssaker som kläder och frisörbesök.
  Mitt bästa tips är storkok och matlådan samt att nyttja och kombinera kläder hemma och verkligen nyttja det man har istället för att bara konsumera. Funkar fin fint både för plånbok och miljö. =)

 28. 1. Du gör precis som jag, prioriterar bort dyrt boende, dyra klädinköp och frisören.
  2. Jag gör som du, bor billigt både här och på resa, kläder köper jag till 90 procent begagnat och frissan, ja, det blir max 2 ggr om året när det ser uberjäkligt ut. Alla extrainkomster läggs i reskassa, resplaneringen gör noggrannt för att spara in pengar.

 29. gun sättermann says:

  Äta ute på lunchen, matlåda ett billigare och nyttigare alternativ,
  Handla på Second hand och Blocket, för att öka reskassan och leva ett mera hållbart liv.

 30. 1. Nya kläder prioriteras bort.
  2. Tänk efter före när du shoppar! Måste du verkligen ha så många prylar? Väg detta mot upplevelse och närvaro på de nya (eller gamla!) platserna.

 31. 1. Först och främst ert boende – ni har flyttat utanför Stockholms innerstad medvetet för att få mer pengar till just resor. Annars är det saker ni dragit in på i vardagen som nya kläder och besöka frisören även bara generellt när du kollar på priset på en vara kan du se det istället som att de pengarna kan motsvara en resa.

  2. Mitt bästa tips är att se noga över sin konsumtion, det är ju där alla pengarna faktiskt försvinner: På det du köper/förbrukar pengar på! Det är väldigt enkelt (och för mig faktiskt roande), att kolla igenom reklam, ”veckans erbjudande” och åka och handla riktigt klipp. Man ska då även se till att handla rätt för just sig själv/sin familj. Vissa funkar bäst att handla in en gång i veckan, andra två. Vissa kan inte organisera speciellt bra/inte har tiden, och kanske därför bör handla in för 3 dagar så att inte produkterna blir gamla/oanvändbara. Gör en budget över exakt vart pengarna ska gå.
  – Det finns många sätt att tjäna in pengar på, allt handlar om prioriteringar! 🙂

 32. 1) Frisörbesök. 2) Ditt bästa tips för att få mer pengar över att stoppa i reseplånboken: Börja planera i tid. Det finns alltid saker man vet att man kommer att behöva – väskor och annat som hör till packningsattiraljerna, vissa plagg osv. Köp allt sådant på rea och bunkra upp i god tid, så du slipper springa dagarna innan avresa och köpa första bästa; det kostar garanterat mer.

 33. Ert bästa sparknep är att bo utanför innerstan för att slippa betala skyhöga hyror!
  Själv reser jag nästan mer än jag är hemma och mina vänner undrar alltid hur jag har råd till det! Jag älskar att leva och resa billigt! Ett enkelt men roligt tips som i längden kan bli rätt så mycket pengar är att välja en billigare rätt än sin kompis när man är ute och äter och därefter sätta över mellanskillnaden på resekontot! Många bäckar små som man säger!!!

 34. 1. Ni prioriterar bort dyrt boende.
  2. Mitt bästa tips är att göra en budget och verkligen hålla sig till den. Då vet man vad man verkligen har att röra sig med och vilka utgifter som är nödvändiga och inte. Då kan man kapa allt det där onödiga ..dyra kanalpaket, spotify-prenumeration, hämtmaten för att man planerat dåligt osv.
  Sedan brukar jag se till att verkligen lägga dom pengarna som blir över till ett specifikt konto, annars försvinner det ändå till något annat. Om jag tex ser en tröja jag vill ha och tänker att dom där 500 kronorna kan jag hellre lägga på resan, ja då sätter jag in 500 kr på det kontot. Det kan bli ganska mkt i längden om man tex väljer bort den där chokladbiten i kassakön eller vad man nu brukar spontanshoppa för billiga struntsaker.

 35. 1. Dyrt boende
  2. Ett sätt att få lite extra skrammel i kassan, både till resebudgeten och för att lättare motivera inköp av nya klädesplagg på semestern är att då och då rensa ur garderoben. Jag brukar ofta hitta kläder jag inte använt på länge, och som är i bra skick så då brukar jag lägga ut på tradera. Vips är sparkontot nån hundring rikare, och garderoben mer välstrukturerad 🙂

 36. 1. Exempelvis dyrt centralt boende, klädinköp och frisörbesök.
  2: Att skaffa en partner att leva/bo och resa tillsammans med. Många saker blir billigare eller går att dela på kostnaden när man är två stycken istället för singel, tex kostnaden för ens gemensamma permanentboende, hemförsäkring, slippa tombädds-tillägg, tv-licensavgift, etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close