Close
Hej då november.

Hej då november.

Första advent nalkas alldeles runt hörnet, och jag är ganska redo att lämna november bakom mig. Jo, jag säger ”ganska” eftersom jag förvånansvärt nog inte känner mig helt redo för december? Hade liksom behövt mer förberedelsetid, trots att jag i vanliga fall avskyr november. Inser dock, efter att ha skrivit det här veckosvepet, att månaden inte blev så tokig ändå. Trevlig advent på er!

Hej då november.

#1. Ljusmanifestation i Nynäshamn

Nynäshamn

Jag brukar som sagt tycka november är urtrist på alla sätt och vis. En av ljuspunkterna, bokstavligen talat, är den återkommande ljusmanifestationen här i Nynäshamn. Kommunens förskolebarn målar och pysslar varsin glaslykta som sedan tänds på torget inne i centrum. Fint och stämningsfullt!

#2. Novemberhelg i Roslagen

En annan höjdpunkt under november bestod av förra helgen som vår familj spenderade i Roslagen (en fortsättning på mitt förra samarbete med Marholmen).

marholmen

Vår helg bestod bland annat av pingis i ett gammalt båthus, incheckning i egen stuga, sprakande brasa och bastu, strålade sol och varm choklad i ett närliggande naturreservat, sightseeing och smygstart av julskyltningen i Norrtälje. Jag har börjat skriva ett eget blogginlägg om vistelsen, men den snabba versionen är att vi hade det fint och är väldigt nöjda.

#3. Första advent och allt vad det innebär

Den stora julstädningen/rensningen har pågått mer eller mindre hela den här veckan. Jag och Tobias har tagit itu med gamla surdegar på att göra-listorna, även om de där listorna verkar fyllas på oroväckande snabbt. Ikväll gjorde jag årets första gryta risgrynsgröt…

tyska julkakor

… och senare i veckan tänkte jag och barnen baka de tyska julkakorna ”Vanillekipferl” som vi alla tycker mycket om. Vi har också hängt upp en och annan julstjärna, men går inte all in med julpyntet i år.

Läs mer: Julen i Tyskland och 5 saker jag gillar med den

#4. Julklappar på Black Week

Har ni handlat något under Black Week? Det har jag! Jag gick igenom både garderob och sminkväska och fyllde på med grejer som går åt och behöver fyllas på – det mesta med rabatt. Jag köpte bland annat…

springa

…nya kompressionsstrumpor/sportstrumpor från Gococo (fick ett par i en goodiebag för måååånga år sedan och har sedan fortsätt köpa med jämna mellanrum), nya sportbh:ar från ICANIWILL (väldigt nöjd med mina tidigare därifrån) och smink från Kicks. Jag köpte också en hotellvistelse via Ess Group med förmånligt pris – BRA julklapp till en person i min närhet. Tobias slog till på en ny dator och vi är båda nöjda med inköpen. Vissa bojkottar alla inköp den här veckan på grund av konsumtionshets, själv fyller jag på med sådant jag ändå hade tänkt köpa – fast till bättre pris än vanligt. Bra ju!

#5. Dags för Skellefteå?

Pressfoto: Elite Hotels

Och på tal om hotellvistelse! Jag överväger allvarligt om jag ska resa ett par dagar till Skellefteå för att bo på det nyöppnade ”The Wood Hotel” by Elite – ett tjugo våningar högt hotell helt byggt i trä. Mina kompisar har lyft tanken om att flytta till Skellefteå, så jag tänkte åka upp och reka lite åt dem. Jag behöver dessutom lite roliga grejer att se fram emot, som schysta hotellvistelser till exempel!

Berätta om er vecka! Bra? Dålig? Medel?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

 1. Skellefteå har blivit lite ”i ropet” !
  Bodde där 1 termin för många år sedan , gjorde praktik på sjukhuset.
  Tyckte staden var urtrist men har återvänt på senare år och då har det känts bättre!
  Tror det får bli en vistelse på trähotellet framöver.

  1. Ja, det verka hända lite allt möjligt i Skellefteå just nu – kul! Kanske vi ses på trähotellet då… 🙂

 2. åh. är SÅ nyfiken på din kommande recension av det hotellet. själv ska jag till arctic bath kommande helg!

  1. Hurra för Arctic Bath, det verkar så häftigt! Och kallt… 🙂 Får se om jag kommer iväg till Skellefteå, hoppas!

 3. Åh jag älskar ljusmanifestationen i Nynäshamn, men jag missade när de tände i år 🙁

  1. Visst är den fin! Känns alltid lika välkomnande och hoppfullt att se alla ljusen fladdra där på torget.

 4. Bra november, bättre december? Har haft två toppendagar. ❤️

  1. Underbart att höra! Den här veckan har vi haft sjukstuga, längtar efter lite PEPP igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close