Close
Fem tips inför All Inclusive-resan

Fem tips inför All Inclusive-resan

All Inclusive-kryssning i Karibien 2008 med nya maträtter på menyn varje kväll.

 

Jag är egentligen ingen stor förespråkare av ”All Inclusive”-konceptet, utan gillar att sätta ihop min egen resa utifrån personliga preferenser. Men, det finns såklart undantag! Jag och Tobias spenderade en av våra två bröllopsresor på ett kryssningsfartyg á la All Inclusive i Karibien, och jag måste erkänna att känslan gav mersmak. Mat i mängder, på dygnets alla timmar, och av högsta kvalitet! Vi hade absolut ingenting att klaga på, förutom att kläderna upplevdes bra mycket tightare när vi steg av fartyget än när vi steg på…

För dig som funderar på att boka en All Inclusive-resa framöver kommer här fem tips att tänka på innan du bestämmer dig:

1. Vad vill du ha ut av resan? 
Fundera på vilken slags resa du vill åka på. Är bekvämlighet ledordet för din semester bör All Inclusive-konceptet passa dig. Om du vet att alla måltider serveras på hotellet kommer du sannolikt att spendera större delen av semestern i närheten av hotellområdet. Startsträckan för att ge dig ut på spontana utflykter kommer förmodligen bli betydligt längre och du riskerar att missa en stor del av den lokala kulturen.
2. Var frågvis och läs det finstilta!
För att undvika missförstånd, se till att kolla upp vad som egentligen ingår i All Inclusive-konceptet för den aktuella resan. Vissa All Inclusive-koncept innefattar verkligen allt – måltider, dricka, snacks, glass, tillträde till hotellets faciliteter, underhållning etc. I andra fall ingår bara måltider, och extra avgifter tillkommer för allt från internet till flaskvatten.
3. Stjärnorna avgör kvalitén
Att alla måltider ingår behöver inte automatiskt innebära att maten är god. Att köpa ett All Inclusive-paket med halvdålig mat under en hel vecka är ingen höjdare. Ju fler stjärnor hotellet har – desto bättre kvalitet på måltiderna.
4. Räkna på kostnaderna
Att åka på en All Inclusive resa behöver inte nödvändigtvis innebära att du kommer billigare undan. Med dagens lågprisflyg och förmånliga hotellerbjudanden kan en All Inclusive-resa tvärtom innebära att resan blir betydligt dyrare totalt sett. Gör en överslagsräkning på hur mycket du vanligtvis spenderar på mat/nöjen och jämför totalpriset på All Inclusive-alternativet.
5. Våga lämna hotellområdet!
Trots att många väljer All Inclusive just för bekvämlighetens skull – låt inte detta hindra dig från att vara spontan. Gör en bussutflykt, ta med promenadskorna och bege dig ut i närområdet, prata med lokalbefolkningen och upplev världen utanför det inhägnande hotellområdet. Du kommer inte att ångra dig.

4 comments

  1. Jag håller verkligen med dig; att lämna hotellet är nästan ett måste. Jag är inget fan av all inclusive men förstår att det fyller sin funktion speciellt med tonårsbarn 🙂

  2. Eller hur Towe? Jag har faktiskt bara testat all inclusive en enda gång, får se om mina resepreferenser ändras framöver… 🙂

  3. Har aldrig prövat all inclusive. 🙂 Och nu med mitt hus i Spanien så är det nog tveksamt att det någonsin kommer hända heller. Men jag håller med, ska man på all inclusive så ska man lämna området iaf ibland tror jag.

    http://casaourika.wordpress.com/2014/07/22/antligen-hemma-igen/

  4. Åh, ett eget hus i Spanien…. Låter som en dröm! Jag förstår verkligen att du inte känner något behov av All Inclusive då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close