Close
Fem fina grejer

Fem fina grejer

Hej på dig fredag, så trevligt att råkas igen! Den här gången från soffan i vardagsrummet efter en vecka som kändes väldigt lång. Här kommer en liten incheckning just här och just nu.

Fem fina grejer (från en Resfredag i soffan)

#1. Att resa-podden och feedbacken

att resa-podden

Min och Lisas workation på Gotland var en höjdare som fortfarande ger energi på alla plan. Vi fick ordning på både tankar och strategier om podden framöver – och har i dagarna fått en massa fin feedback från folk som lyssnar och uppskattar det vi gör. Det gör oss glada. Och stolta, såklart! Vi startade Att resa-podden i slutet av 2015 och måååånga avsnitt har spelats in sedan dess. Pandemipausen är hävd med besked och nu öser vi vidare med avsnitt varannan vecka.

#2. Syskonskapet…

… har jag tänkt mycket på under den senaste tiden. Jag återkommer ofta till dem här i bloggen, mina syskon, och betydelsen av att ha dem i mitt liv. Det är fint att ha varandra när det stormar från alla håll och kanter.

syskon2
Nästan hela syskonskaran fångad på bild. Foto: Karin Vivar Enge

Min äldsta syster har för övrigt varit på besök hos oss i Nynäshamn under några dagar. När hon kommer händer alltid grejer! Hon är mitt bästa stöd när det vankas städning, rensning och listor som ska bockas av. Ett gäng sopsäckar, fyra upphängda tavlor och en färgglad höstkruka utanför dörren senare är hon och maken tillbaka i Blekinge – och vi är dem (i vanlig ordning) evigt tacksamma.

#3. Reseplaneringen

Jag tjatar om den där reseplaneringen, även om själva bokningarna uteblir. Jag hinner inte riktigt samla tankarna eller för all del spåna på konkreta upplägg. Jag håller däremot fast vid den oehörda känslan av att nästan allt lockar just nu – både små och stora äventyr.

visby
Lisa i Visby för ett par veckor sedan.

Sverige är bra, som sagt. Jag behöver inte åka till andra sidan jorden, även om just en sådan typ av resa lockar rejält inom överskådlig framtid!

#4. Teater och kultur

Jag hade visst lovat mig själv mer kultur och så ska det bli. Den här helgen har jag biljetter till en föreställning inne i Stockholm och känner mig i ärlighetens namn lite ringrostig. Hur går det ens till inne i storstaden?

att göra i karlstad

#5. Öppet hus hos Nynäs Padel

Innan helgens kulturdos går av stapeln ska hela familjen jobba med morgondagens stora happening = Öppet hus i padelhallen. Vi har preppat med lekar, utförsäljning av rack och andra roligheter. Kom gärna in och säg hej om du har vägarna förbi metropolen Nynäshamn!

Nynäshamn padelcenter

Och med den fredagsfemman får jag passa på att önska alla trevlig helg (förhoppningsvis med en och annan padelmatch mellan varven).


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild från Galapagos 2019).

2 comments

    1. Ja, ibland måste jag liksom stanna upp och påminna mig själv om allt det positiva och bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close