Close
Den stora födelsedagsveckan och annat skoj.

Den stora födelsedagsveckan och annat skoj.

Pang sa det, sedan var allt igång. Jag har hört många i min omgivning säga att det kanske blev lite för mycket av det goda på en gång, som att de inte riktigt var beredda på att det skulle vara så tufft att lämna pandemibubblan? Jag vet knappt vad jag känner. Jobbar ganska mycket och är ganska trött mest hela tiden, men vet inte om det är pandemitröttma eller vanlig oktoberkoma…? Veckan som gick, vår stora firarvecka, var i alla fall en kul sådan. Här kommer fredagssvepet!

Den stora födelsdagsveckan (och annat skoj!)

#1. Barnkalas, släktpartaj och familjefirande

Vårt äldsta och yngsta barn fyller år dagen efter varandra, så mycket firande blir det nu under oktober! Vi har hunnit klämma in både barnkalas, släktfest och ”vanligt” familjefirande den här veckan.

kalas oktober

För den alldeles nyblivna sjuåringen och hennes kompisar är det mycket unicorns som gäller just nu. Massor!

#2. Musikreleaser på löpande band

Jag gillar musik. Eller, jag älskar musik! Känslorna som den framkallar, strängarna musiken slår an. Här hemma spelas det musik nästan hela tiden. Senaste veckan var lite extra rolig av flera anledningar, inte minst på grund av flera releaser som jag genast la till på månadens spellista:

 • Zackarias Andersson – ”Beiga sömmar”: Japp, barnens storkusin har släppt en egen singel och vi är SÅ stolta allihop! Så här låter franska drömmar i musikform.
 • Coldplay och BTS – ”My Universe”: Coldplay har släppt en låt med Sydkoreas älsklingar BTS. (Tydligen har den svenska stjärnproducenten Max Martin varit med och skrivit låten.) Visste ni förresten att Chris Martin är tillsammans med skådisen Dakota Johnson? När Coldplay nyligen framförde låten på en konsert i London tillägnade han låten till Dakota:. ”This is about My Universe…and she’s here!”. GULLIGT ju!
 • Lars Winnerbäck – ”Nånting, kanske stjärnorna”: Även Lasseman har släppt en ny låt, eller faktiskt flera, under EPn Själ och hjärta del 2. Jag har lyssnat en del på ”Nånting, kanske stjärnorna”. Den låter typiskt Lasse rakt igenom, men… han kan ännu bättre.
 • Linnea Henriksson – ”En dålig idé”: Jag älskar Linneas röst, och hennes texter om olycklig kärlek med hög igenkänningsfaktor. Att skriva ”En dålig idé” var verkligen ingen dålig idé. Låten är tvärtom en alldeles fantastisk ”göra slut-anthem” som Linnea själv kallar den.
 • Vargas och Lagola – ”Ain’t Leaving Now”: Att höra Vincent Pontare och Salem Al Fakir göra musik ihop gör mig glad. Gillar den här låten mycket.

Låt mig avslutningsvis slå ett slag för Kulturskolan! Alla våra tre barn sjunger, dansar och spelar instrument där, och igår fick vi äntligen se ett par av dem uppträda på scen också (efter en låååång tid utan sådana glädjeämnen på grund av pandemin). På söndag fortsätter de musikaliska roligheterna, då ska jag och mina syrror på Sonja Aldén-konsert här i Nynäs. Hurra!

#3. Startskott för Halloween

Halloween på Gröna Lund

Tre-två-ett och nu någonstans går också startskottet för skelett, spindlar och pumpor! För ett par år sedan var jag, Sebbe och Julia på en pressvisning av Halloween på Gröna Lund. Det här året är Sebbe stor nog att gå ensam till Gröna Lund med storkusinerna under höstlovet. Han var väldigt nöjd senast, och jag gissar det blir ännu roligare i år när han får gå utan sin mamma. (Ni som också funderar på att gå – tänk på att man måste förboka biljetter!).

#4. Julfirande, är det dags att planera nu?

Och på tal om ledighet och högtider och sånt…

julafton

… jag hade faktiskt helst planerat klart julen redan i somras, men fick inte alls med mig Tobias på det tåget eftersom det var för tidigt (?) enligt honom. Nu är väl alla eventuella stugor norröver redan bokade, och vi kan glömma en stugjul även i år. Jag har ju en dröm om att åka låååångt upp i norr (alltså jätte, jättelångt!) och fira jul med norrsken utanför fönstret. Det vore något.

#5. Att börja fundera över familjesemester utomlands

familjen myhre
familjen myhre
Montenegro, 2017.

I den här familjen är det alltså jag som brukar tjata om att vi borde planera resor låååååångt i föööörväg. Men vet ni? I veckan började Tobias och våra vänner snacka om gemensamma (utlands)resor nästa år. Jag avvaktar lite till, och kollar istället på vad Sverige har att erbjuda. Just exakt i skrivande stund är jag sugen på att se Bo Kaspers Orkester spela i Kalmar eller Växjö i december. Vi får väl se hur det blir med den saken!

Hur har din vecka varit? Och du – har du fler musiktips till min spellista med nysläppt musik får du gärna dela med dig!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

 1. Å vad fint! Dit ska man definitivt åka!

  1. Gissar att du menar Montenegro på bilderna nederst? Alltså, den resan gick över alla förväntningar. Så vackert!!

 2. Utlandsresor ja. Satt ju och fingrade på februariresa till Boston under en kampanj för några veckor sedan. Fick dock kalla fötter och avstod. Fyra dagar senare presenterar USA idén om öppning 8 november. Snark.

  1. Haha, snark ja. Tänker i och för sig att mycket kan hinna hända fram till februari – så gissar att jag också hade väntat. Man vet ju varken ut eller in, svårt att planera resor i dessa dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close