Close
Värmlandsresan och fredagssvepet.

Värmlandsresan och fredagssvepet.

Det är fredag och jag har precis börjat packa upp resväskan efter tre finfina dagar i Värmland. Nu kickar vi igång det här höstlovet med ett fredagssvep. Trevlig helg på er!

Värmlandsresan och fredagssvepet.

#1. Tre dagar på roadtrip i Värmland

Värmland

Sent igår kväll kom jag hem från en jobbresa i Värmland tillsammans med Sofia/Fantasiresor. Vi var där på uppdrag av Visit Värmland, som hade satt ihop ett varierat och fint program efter våra önskemål.

Vi besökte ett flertal duktiga och drivna entreprenörer som satsar och brinner för sina idéer och verksamheter i Värmland– och jag kom hem från resan både glad och inspirerad. Jag ser fram emot att börja redigera bilder och dela med mig av ännu fler svenska pärlor här i bloggen! (Ni kan också följa hela resan på mina Stories på Instagram, där de finns sparade som en höjdpunkt i min profil.)

#2. Höstdagar i Nynäshamn

Innan avresan till Värmland fick vi ett par sköna höstdagar här i Nynäshamn…

Nynäshamn

… och jag hann till och med få till en sällsynt lunchpromenad med Tobias längs havet. Träden kämpar på, lika tappert varje år, för att till slut släppa taget om lövverket. Kvar står en trist samling grå nakna stammar och grenar. I ungefär samma veva brukar jag börja frysa inifrån och ut – en kyla som håller i fram till maj eller så.

#3. Tårfylld konsert med Sonja Aldén i Nynäshamns kyrka

Efter förra veckans efterlängtade scenuppträdanden för våra barn på Kulturskolan fortsatte musikglädjen…

…med en Sonja Aldén-konsert i Nynäshamns kyrka. Min begåvade padelpartner Ninni är Sonjas sidekick (det vill säga sjunger, spelar och glänser på scenen) och presenterade mig och mina syrror för Sonja efter konserten. Sonja Aldéns musik har liksom hängt med länge i mitt liv – allt började när jag sjöng hennes låt ”Du är allt” för Tobias istället för bröllopslöfte när vi gifte oss. Många år senare blev en konsert med Sonja Aldén i Kristianopel den sista utflykten alla vi systrar gjorde med mamma innan hon dog. Kanske inte så konstigt att jag grät mig igenom om delar av Sonjas konsert i söndags?

#4. Padelturnering och middag på Körunda hotell

Nynäshamn padel

I lördags var jag med och styrde upp en padelturnering (spelformen kallas americano) tillsammans med 11 andra tjejer. Flera av oss har följts åt på olika sätt genom åren (till exempel Lisa, Lovisa/Lofsan, Ämma och Linda), andra träffade jag för första gången nu när vi skulle spela. Den gemensamma nämnaren den här gången var padel, och det räckte långt kan jag säga. Det blev många skratt och en väldigt skön stämning i hallen.

Jag gick från vår padelhall alldeles upprymd och nöjd (det är ändå lite nervigt att anordna sådana här grejer så allt flyter på!). Efteråt hade Lovisa bokat in oss för en trerätters på Körunda Hotell – ett av våra lokala hotell här i kommunen som också jag och Lisa har samarbetat med tidigare. Det här är ett koncept som alltid går hem – först rörelse, sedan bra mat i härlig miljö.

#5. Hej höstlov!

Det känns i och för sig som att vi smygstartade höstlovet redan förra helgen när vi hade besök av mina syskon (som för övrigt hade med sig blommor hemifrån Blekinge som fortfarande står på köksbordet och ger mig hemlängtan). Officiellt börjar dock höstlovet först idag här i Stockholmsområdet. Jag och Tobias ska jobba ganska mycket, men hoppas ändå klämma in någon hotellnatt mellan jobb och barnens höstlovsplaner. Det blir nog bra!

Hur och var ska ni spendera ert eventuella höstlov?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från Karlstad Alpackagård.

4 comments

  1. Jag är så glad över att jag får göra en höstlovstripp till Växjö med min Exploriusstudent på tisdag! Då känns det inte lika gammalt, det där att inte längre ha några barn som har höstlov. Första året var 2020, men med tanke på hur det såg ut i världen då går det liksom inte att jämföra med. Hoppas ni får härliga dagar!

    1. Vad roligt med en utflykt till Växjö! Vill så gärna, så gärna äta och sova på PM – men får liksom aldrig till det? Hoppas snart. Och att du får en fin höstlovstripp!

  2. Tänk att man aldrig lyckas stanna till i Värmland när man ändå passerar. Likadant med Dalarna. Skulle behöva några rejäla stopp och bara… upptäcka. Ser fram emot fler inlägg! Vi inleder helgen i Stockholm faktiskt, frukost på sängen och 18-månadersfirande av vår runstreak. 🙂

    1. Jadu, tänker exakt likadant om de platser jag susar igenom på väg till slutdestinationerna Göteborg och Karlskrona. Borde stanna till något dygn eller så. Har i alla fall börjat lite grand, typ luncha inne i Västervik istället för Donken en bit utanför. Ett steg i taget. Ha en fin Stockholmsvistelse! Och alltså runstreak. VILKA HJÄLTAR NI ÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close