Close
Bröllopsdag, nyårsafton och annat kul.

Bröllopsdag, nyårsafton och annat kul.

Det är ÄNTLIGEN nytt år och dags att fokusera på roliga grejer istället för tråkiga. Här kommer 2021 års första fredagsfemma i positiv anda (även om nyhetsrapporteringen ser något annorlunda ut just nu). God fortsättning på er alla!

Bröllopsdag, nyårsafton och annat kul.

#1. Bröllopsdag och 13 år som gifta

bröllop
Bröllopsfirande för min kusin på Marholmen för några år sedan.

Den 29 december, inklämt mellan jul och nyår, firade jag och Tobias 13 år som gifta. Tretton långa år var värt thaimat på ett av våra favoritställen här i Nynäshamn. Tydligen har vi under dessa karantänliknande omständigheter helt glömt bort hur man uppför sig på restaurang – eftersom vi gick därifrån utan att betala. Tur att personalen, till skillnad från oss, hade stenkoll och ropade in oss igen från parkeringen innan vi hann åka därifrån. Jag både skrattade och skämdes på samma gång, börjar uppenbarligen tappa mina sociala skills!?

#2. Nyårsafton 2020/2021

nyårsafton

Lagom till tomtarna plockades ner blev vardagsrummet pyntat med glitter och tulpaner för att fira nyårsafton här hemma i Nynäshamn.

Maglagningsångesten fick ett lyckligt slut när jag via kommunens Facebooksida fick span på några olika lokala krögare som erbjöd nyårsmiddag för avhämtning. Jag och Tobias fastnade för menyn från Smedjan Fållnäs – så oerhört gott och dessutom extremt prisvärt med 400 kr/kuvert:

 • Två sorters dipp: chèvre & rostad paprika med tunnbrödschips
 • Västerbottenpaj med löjrom och picklad rödlök
 • Hummersoppa med handskalade räkor
 • Kronhjort innanlår, gräddkokt svartrot smaksatt med tryffelragu på belugalinser & rökt sidfläsk, potatisterrin & salviasky
 • Champagnecheesecake med fläder & granatäpplegelé
 • Två ostar: Brieost & Taleggio
 • Gulmorotsmarmelad smaksatt med Sri Lanka kanel & kardemumma, till det fröknäcke
julafton

När 2020 slog över till 2021 vågade vi prata lite grand om drömmar och förhoppningar inför kommande år. En av dem är att få resa till Storbritannien för att hälsa på nära och kära. Time will tell, just nu ser det dessvärre mörkare ut än mörkast där borta med total lock down igen.

#3. ”Resebloggarnas nobelfest” och utmärkelse till Resfredag!

Det har varit ganska skralt med roligheter i resebloggskretsar under det senaste året som ni kanske förstår. Å andra sidan har det funnits möjlighet att ”skriva ikapp” om tidigare resor, att hitta vinklingar om resor och inte minst att skildra upplevelser i närmiljön. Innan nyår bestämde sig min bloggkollega Daniela / Discovering The Planet för att peppa upp oss alla genom att ordna en ”Nobelfest” för resebloggare i form av en omröstning i olika kategorier. Det var en tapper skara resebloggare som själva nominerade och röstade fram sina personliga favoriter, men inte desto mindre ett fint och värmande betyg för både nominerade och vinnare. Resfredag fick den hedrade utmärkelsen ”Bästa Reseblogg 2020 – Mest Lästa”, tusen tack för det! I övrigt finns massor med inspirerande kreatörer bakom de olika vinnarna nedan – in och botanisera om ni inte redan har gjort det!

 • Bästa Reseblogg – Mest Lästa: Resfredag (!)
 • Bästa Reseblogg – Bästa Youtubekanal och Mest humor: Dryden / Daniel Rydén
 • Bästa Reseblogg – Bästa Instastories och Bästa Design: Fantasiresor / Sofia Zetterqvist
 • Bästa Reseblogg – Bästa Instagramflöde: På Vift / Cathinka Ingman
 • Bästa Reseblogg – Mest inspirerande: Johnnybajdzjan / Johnny Normark Friskilä
 • Bästa Reseblogg – Mest Unika: Fantasydining / Maria Karlsson
 • Bästa Reseblogg – Bästa Foto: Oh Darling / Helena Gunnar
 • Bästa Reseblogg – Bästa Storytelling: Äntligen Vilse / Katarina Wohlfart
 • Bästa Reseblogg – Samlat Verk: Fantasiresor / Sofia Zetterqvist
  och Rucksack / Eva Gyllenberg (på delad förstaplats!)

#4. Blev kallbad 2020 hetaste (eh, kallaste) trend?

Det är väl ett mänskligt beteende det här att leta kickar i livet, varav de allra flesta sådana har uteblivit under 2020. Det är med andra ord inte särskilt konstigt att kallbadandet fullkomligt har exploderat under pandemiåret?

skytteholm bastu

Jag gav det ett försök, det gjorde jag, som nybakad och nybadad 40-åring. Min bästa kompis bokade bastu på Skytteholm (Ekerö) som del av mitt födelsedagsfirande i mitten av mars…

… och visst var det en känsla av skräckblandad förtjusning att simma ut i Mälaren. Men jag känner däremot ingen längtan att återuppleva den där euforin. Jag kan tvärtom konstatera att det där med att bada kallt innebär mer motstånd än något annat, och får väl helt enkelt gratulera (alla) er andra som har hittat sin ”grej”. Jag är dock helt med på att kickar i livet icke skall underskattas, och jag är typ beredd att provbada i en isvak norröver någon gång.

#5. Nyårslöften och nyårsord?

Alltså, det här med nyårslöften la jag ner för ett tag sedan. Däremot har jag under många år kört med ett ”årsord”, alltså ett ledord och tema för året. Några av orden jag har haft med mig under de senaste åren är Awakening och Stamina, Toppform, Våga, Skapa, Uppåt/framåt samt Förnöjsam. Det här året har jag – lite oväntat – landat i att jag kanske inte vill ha något ord? Å andra sidan har jag funderat över ”ordning” som tema. Jag känner ett stort behov av ramar, struktur och ORDNING just nu för att hålla i och ut vad gäller både motivation och dygnsrytm. Fast i ärlighetens namn är ordning ganska trist som årsord. Det enda jag egentligen vill ha och längtar efter just nu är…

syskon

… typ det här. Relationer, umgänge och familj.


Hur har dina mellandagar varit, och hur går det för dig med eventuella kallbad, nyårslöften och årsord? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

 1. Gott nytt år! Alltid kul att läsa din blogg så välförtjänt pris på bloggar galan.

  1. Tack snälla Pilla, det värmer att höra. God fortsättning på dig också!

 2. Grattis itll 13 år och den där springnotan skrattade jag generat åt, å era vägnar! 🙂
  Även grattis till vinsten bland alla resebloggar där ute, det är ju en fin skara man ”konkurrerar” med! Snyggt av oss och alla andra!

  1. Ja, skönt att kunna skratta åt eländet… Och grattis själv, två kategorier dessutom!!

 3. Gott Nytt och välförtjänt Grattis till vinsten. Mitt val i just den kategorin :). Inga nyårslöften, eller nyårsord här. Å inga kallbad heller hahaha. Will never happen.

  1. Åh – tack åter igen, och för att du fixade lite ljus i den grådassiga sörjan vi stapplar runt i just nu. Kram och gott nytt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close