Close
Barnens världskarta

Barnens världskarta

Våra barn är inne i en period där de är fixerade vid kartor och flaggor. De älskar att bläddra i kartboken, som dessutom innehåller en hel uppsättning flaggor över världens alla länder. Det här tog min man fasta på under förra fredagen. Under tiden jag var på jobbet hade han och barnen pysslat så det stod härliga till. Resultatet? Ja, ni ser ju själva.

barnens världskarta

Barnens världskarta skapades genom hjälp från vår avdankande gamla världskarta som dammades av och klistrades upp på en kartongskiva för att få mer stadga. Min man pekade sedan ut de länder barnen hade varit i, och så började jobbet. De skrev tillsammans ut flaggor från internet, som barnen fick färglägga med hjälp av flagglexikonet i kartboken. Tydligen glömde de Grekland, men det är nu åtgärdat. Min man fyllde sedan i ländernas gränser med en bläckpenna, och med hjälp av en linjal ritades sedan streck till respektive flagga som klistrades upp längs kartongens kanter. Voilà – barnens världskarta är ett faktum.

Med jämna mellanrum tittas, begrundas och pekas det nu på kartan/tavlan här hemma. Vår familj ser verkligen fram emot att fylla den med massor av spännande flaggor i regnbågens alla färger! (Jag blev sugen på att göra en egen karta för att märka ut de länder jag själv har varit i själv, men det får nog bli ett senare projekt.)

karta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close