Close
Barnens Roliga Karlskrona

Barnens Roliga Karlskrona

visit karlskrona

Barnens Roliga Karlskrona

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja planera semesterveckorna. Själv kommer jag att spendera större delen av sommaren i min hemstad Karlskrona – och vill som vanligt uppmana alla att besöka den här staden om ni ännu inte har gjort det. Åker ni hit i sällskap med barn rekommenderar jag er att införskaffa kortet ”Barnens Roliga Karlskrona”.

I det aktuella kortet ingår finfina erbjudanden från sju olika aktörer i Karlskrona – som innebär allt från gratis glass till olika rabatterbjudanden. Kortet, som kostar 60 SEK, kan ni köpa inne på Karlskrona Turistbyrå eller via den här länken. Bokar ni ert boende i Karlskrona på Dragsö Camping och Stugby, Scandic Karlskrona eller Novasol ingår däremot kort till barnen i bokningen.

barnens roliga karlskrona

Ett måste för barn och vuxna under Karlskronabesöket: Marinmuseum.

Mer om aktörerna

Dragsö Camping och Stugby: Här pågår alltid roliga sommaraktiviteter och vi brukar åka hit för att lyssna på musikkvällar och/eller ge oss på äventyrsgolfbanan som är utformad som en miniatyr av Karlskronas världsarv.

Barnens Gård: Barnens Gård ligger ungefär mittemellan Sturkö och Karlskrona och utgör ett perfekt utflyktsmål för vår familj under sommarmånaderna. Här finns ett bra vattenland, ett större utomhuslekland och dessutom möjlighet att spana in smådjur som exempelvis getter och höns. Barnen har också möjlighet att åka hölass och rida ponny.

Boda Borg: Det här är ett favorittillhåll för våra barns äldre kusiner, och i år tror jag minsann att det är dags för vår åttaåring Sebastian att haka på. Boda Borg är ett äventyrshus där man lagvis ska klara sig igenom en quest genom att lösa olika utmaningar på en begränsad tid. Stället passar både barn och vuxna – här blev jag för övrigt själv utmanad på min möhippa.

Blekinge Museum: Här hittar ni en av Karlskronas populäraste och klart finaste lekplatser, Grevagrundet, med dess oemotståndliga skärgårdstema.

Marinmuseum: Vi försöker planera in minst ett besök varje sommar på Marinmuseum. Omgivningarna på Stumholmen där muséet är beläget är fantastiskt vackra, och museibyggnaden pryder ön som kronan på verket. Här har barnen en unik möjlighet att stiga ombord på stora fartyg – och inne på museet kan barnen exempelvis köra fartygssimulator och pyssla i Sjömansverkstaden. Min favoritplats inne på muséet är den mäktiga Galjonssalen, kanske inte så konstigt med tanke på att jag och min man vigdes här.

Scandic: Det relativt nybyggda hotellet är beläget med en av stans bästa utsikter över havet, och lär också servera en riktigt schyst hotellfrukost.

Visit Karlskrona: Inne på Karlskrona Turistbyrå kan man, förutom att få tips om dolda pärlor i ”staun”, få hjälp med bokning av biljetter, guidade turer och boende. Här finns också kartor, vykort och souvenirer. Turistbyrån ligger granne med Glassiären, dit vi och många andra vallfärdar varje år för att äta stora lass med glass.

barnens roliga karlskrona

Barnens Gård, en återkommande favorit hos våra barn.

barnens roliga karlskrona

Läs mer om Barnens Roliga Karlskrona i Karlskrona Stadsapp.

TIPS! Här kan du läsa mer om vilka specifika erbjudanden de aktuella aktörerna erbjuder. Du kan också läsa mer om erbjudandena för Barnens Roliga Karlskrona inne i appen Karlskrona Stadsapp. Tänk på att visa upp kortet för att få del av det erbjudande som gäller hos den aktuella aktören – erbjudandet gäller endast när du visar kortet direkt hos aktören och kan inte förbokas. Kortet är personligt och är giltigt ända fram till årsskiftet 2017/2018.


Inlägget är skrivet i samarbete med Visit Karlskrona, men tankarna, åsikterna och bilderna mina egna. Vill du läsa fler av mina inlägg om Karlskrona kan du göra det här

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close