Close
Att flytta till Thailand

Att flytta till Thailand

I bland får jag frågan hur man kommer på tanken att flytta till Thailand. Här är svaret.

Tunisien, april 2009. Jag och Tobias hänger på en strand i Tunisien tillsammans med en 6 månader gammal Sebastian. Vi tänker att det här med stränder, det är ju ganska bra ändå. Och att vi skulle bo utomlands någon gång, det var ett löfte Tobias fick lov att ge mig innan vi gifte oss (han var inte svårövertalad). Så. Där sitter vi alltså med sanden mellan tårna och spånar på olika alternativ. Till slut kommer vi överens om fyra rimliga alternativ där vi båda skulle kunna tänka oss att spendera en längre period.
USA, Thailand, Australien och Nya Zeeland vidare till semifinal…
… och efter en hård match får Thailand och Australien mötas i final. Efter många ”om” och ”men” hade vi en slutgiltig vinnare:
Thailand! Exotiskt, men ändå barnvänligt, rimliga levnadskostnader och solgaranti. Där och då sätter vi målet att flytta till Thailand någon gång under 2012. Jobbar man hårt kan man nå drömmar fortare än vad man anar, och så blev det.

Den andra oktober 2011 satte vi oss på tåget till Köpenhamn, för avfärd vidare mot ett drygt halvårs vistelse i Thailand. Som bonus fick vi med oss en extra familjemedlem, en viss liten Julia som inte ens var påtänkt under den där blåsiga dagen i Tunisien 2009. Dreams DO come true, visst går det att flytta till Thailand.

5 comments

  1. Kul! Den här har jag aldrig sett. 🙂

  2. Underbart! Vi gjorde typs samma sak, men hamnade på Bali. 🙂

  3. Bali låter som en bubblare Christine, vi får skriva upp det i sanden inför nästa längre utlandsvistelse! 🙂

  4. Ibland undrar jag lite vad det är för fel på mig. Jag börjar liksom nästan gråta av ett sånt här inlägg.
    Livet, alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close