Close
Att försöka sammanfatta sommaren 2022

Att försöka sammanfatta sommaren 2022

Jag vet inte hur många gånger jag har börjat skriva på det här inlägget. Det började som någon slags sammanställning i punktform av sommarens resor – men slutar med en bildkavalkad av olika solnedgångar. De flesta från Sturkö, i vanlig ordning. Sommaren 2022 kommer jag att minnas med en bra känsla. Dagarna har puttrat på med jobb och häng på sommarstället, men vi har också fått in några kortare resor runt om i Sverige.

sturkö

Flera veckor har spenderats i vår villavagn i Karlskrona skärgård. Jag var verkligen tveksam till hela idén att införskaffa en sådan ful pjäs – tycker liksom att den besudlar vår vackra strandtomt! Nu i efterhand är jag tacksam över att Tobias stod på sig, det är en bra och smidig lösning för att vår familj ska kunna hänga på sommarstället med övrig släkt men ändå få lite lugn och ro. Och utsikten? Oslagbar.

Sturkö karlskrona

Systemkameran fick visst vila mycket under juli månad, mobilkameran likaså. Vissa kvällar kunde jag dock inte låta bli att rota fram kameraväskan från garderoben. Jag ser mig inte mätt på himlen som kväll efter kväll målas i alla möjliga kulörer, med en förkärlek till Blekingefärgerna blått, vitt och rosa.

Sturkö karlskrona

När regnet bryter igenom på andra sidan viken blir effekten något alldeles extra.

Sturkö karlskrona

Vi har roat oss med en hel massa kalas i sommar, kanske lite för många kan jag känna nu i efterhand. Vi låg liksom flera år efter mot bakgrund av pandemin. När alla syskon till slut hade möjlighet att samlas skulle det firas både det ena och det andra. Jag är uppenbarligen inte van vid det tempot, men visst var det både efterlängtat och välbehövligt att fylla på den där festbanken lite grand.

borgholm öland

Vår lilla familj har haft alldeles för få dagar själva tillsammans om ni frågar mig. Vi lyckades skrapa ihop en långhelg på Gotland, ett par dagar på Sturkö och Bohuslän samt en heldag på Öland – i övrigt har det varit jobb, idrottsläger, släkt och kompisar som har upptagit vår sommar. Jag tycker att en stor del av charmen med att prioritera långresor tillsammans är att vår familj blir så mycket närmare varandra. Ju äldre barnen blir, desto svårare blir det att hitta de där luckorna där det kan vara bara vi.

dag Hammarskjöld österlen

Jag är däremot väldigt nöjd med sommarens syskonkvot, alltså när det kommer till mina egna syskon. Tiden tillsammans med dem värdesätter jag högt, och blir extra glad när vi kommer iväg på diverse utflykter ihop.

Sturkö karlskrona

Så, om jag då skulle försöka sammanfatta sommaren 2022 blir det med en känsla av… förnöjsamhet kanske? Jag kan absolut gräma mig lite grand över att vi aldrig kom iväg på vår långa roadtrip till Lofoten. Samtidigt är jag inte alls missnöjd med back up-planen som i vårt fall blev några dagar på Gotland.

Höstterminen körde visst igång med en rivstart och jag tackar alla inblandade för en lång och fin sommar – min fyrtioandra i ordningen. Nu går vi mot kallare tider (bokstavligen med tanke på elpriserna) och här hemma har det laddats upp med både ved, solceller och värmeljus.


Hur var din sommar? Omslagsbild: Sturkö, juli 2022.

2 comments

  1. Jag har också haft en sommar med bra syskonkvot och i övrigt har jag nog aldrig rest/förflyttat mig så lite. Desto mer husfix, helt ok för denna sommar men vill nog inte ha det så allt för många år.

    1. Ni laddar ju för fullspäckad höst, kanske bra att grunda lite hemma först!? Tänk, det närmar sig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close