Close
En fredag i september.

En fredag i september.

Det är fredag, det är september och det har varit en ganska bra vecka! Hösten är liksom här nu och veckorna tickar på en i sänder. Jag köpte julröda elljusstakar på loppis i helgen och hann tänka att jag faktiskt ser fram emot advent och sånt… innan jag slog bort tanken med konstaterandet att vi faktiskt bara befinner oss i början av september. Någon måtta får det väl ändå vara. Här är lite smått och gott från veckan som gick!

En fredag i september

#1. Lisa Nilsson på Mosebacke (och 30 år med Himlen runt hörnet)

I onsdags gav jag mig in mot Stockholm för att se Lisa Nilsson äga scenen på Mosebacketerassen. Det är 30 (!) år sedan skivan Himlen runt hörnet släpptes, och en sådan succé måste såklart firas med både pompa och ståt.

stockholm Mosebacke

Om man lägger ihop antal lyssnade timmar gissar jag att Lisa Nilsson är den artist jag har lyssnat på allra mest under mitt liv. Favoritlåtarna? Små Rum, Allt jag behöver och Långsamt farväl.

stockholm Mosebacke Lisa Nilsson

Och alltså, vad KUL det var att gå på konsert – och dessutom i sällskap av en barndomsvän. Musik är fantastiskt på så många sätt. Är lycklig varje dag jag hör barnen spela på sina instrument här hemma, måtte de aldrig sluta med det!

#2. En social höst med ett gäng resor?

Innan konserten mötte jag upp Lisa, Sofia och Katarina för en AW på Omnipollos hatt strax nedanför Mosebacke. Bra pizza och bra snack! Jag tror verkligen det är dags att ta upp mina veckovisa besök i Stockholm igen. Mår så bra av att träffa vänner, vara kulturell och liksom kliva ur Nynäsbubblan lite då och då (även om jag numera trivs riktigt bra i den!).

stockholm omnipollos hatt

I övrigt börjar det rulla in lite bloggförfrågningar igen, kul ju! I höst väntar några Svenska Pärlor-uppdrag och det gör mig glad.

#3. Öppet Hus på Nynäs Padel

Nynäshamn padelcenter

Det har annars varit ganska tyst på både blogg och insta ett tag, en av anledningarna är vardagsrutiner och en hel massa padeljobb. I lördags styrde vi till exempel upp Öppet Hus i båda padelhallarna och det var KUL!

#4. Karlskronaboost hos 4000 mil

Jag kan ha tjatat mig gul och blå om Karlskronas förträfflighet genom åren…

karlskrona

…och det verkar ju inte som att jag är helt ute och cyklar? I alla fall inte om man får tro Gunilla på 4000 mil. Hon var nyligen där en snabbis och skrev ett (hyllnings)inlägg som gjorde mig glad:

Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona – aldrig har jag väl sett en sån stad förut!

Alltid kul att läsa om Karlskrona i olika sammanhang, särskilt när skrivs i så positiva ordalag.

#5. Valhelg, el-epidemi (?) och landssorg för Queen Elizabeth

Alltså, det är dystra nyheter som rullas ut vad gäller det mesta här i världen just nu. Vad hände med allt det där glittret som skulle strösslas över oss när pandemin väl släppte!? Deppig valkampanj, deppiga besked om lågkonjunktur och energikris (såg förresten begreppet ”el-epidemi” susa förbi i mitt flöde) och deppiga nyheter från Storbritannien om att Queen Elizabeth har lämnat jordelivet. Eller deppiga förresten. Jag gissar att hon nog kände sig både nöjd och klar med sina 96 år, varav 70 (!) som regent på tronen. Snacka om veteran i sammanhanget!

London Buckingham

Säga vad man vill om monarki och sånt, men visst måste väl nästan alla vara lite imponerade av den där stålkvinnan?

London

Kanske blir det en resa till London snart, om inte annat för att till Bettans goda minne sörpla te, mumsa på Afternoon Tea-bakverk och strosa runt i de kungliga hoodsen. Long Live The Queen!

My whole life, whether it be long or short, shall be devoted to your service.

Queen Elizabeth II, 1947.

För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Konsert med Lisa Nilsson (Mosebacketerassen), september 2022.

2 comments

  1. Åh såg inte detta förrän nu. Karlkrona är verkligen en fantastiskt stad (som jag faktiskt lyfter igen i dagens inlägg)
    Kul att jag lyckades förmedla min positiva känsla och att så många läste. 🙂

    1. Ja, staden förtjänar uppmärksamhet! Inte lika ljuvlig en gråmulen och regnig måndag i november med snålblåst (staden kallas ofta ”Vindpinan” av folk som gör lumpen där!)… men det är det väl iofs få svenska ställen som lyckas med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close