Close
Alla hjärtans dag på Koh Lanta

Alla hjärtans dag på Koh Lanta

På Alla hjärtans dag passar jag på att skicka hjärtan, slängkyssar och kärlek till både vänner, familj och bloggläsare hemma i Sverige. Vi lägger ännu en fin vecka bakom oss här på Koh Lanta och glädjer oss åt att vi fortfarande har många dagar kvar här på ön som vi numera kallar vårt hem.

valentine

”GRATIS PÅ JATANS DA.” I min värld smäller ett sådant här kort ungefär en miljon gånger högre än ett pråligt köpekort från butik. Tack Julia!

srilanta

Paradisstranden Klong Nin, äkta make och mitt parasoll under gårdagen som vi till stor del spenderade på ett av våra favorithak här på ön: resorten Sri Lanta.

beachvolley

Tobias gör sitt bästa för att föra över sin kärlek för beachvolleyboll på mig, och det är svårt att inte smittas av hans entusiasm. I förra veckan var vi med i vår första mixed turnering – och vi kom inte sist! Den stora samlingspunkten där vi bor är just beachvolleybollplanen, så även om jag hade velat hade jag nog haft svårt att komma undan. Veckoschemat är hektiskt: träning för män på måndagar, träning för tjejer på tisdagar, parturnering på onsdagar och familjeturnering på söndagar. Här finns att göra med andra ord.

thaicat6

Sebastian har klarat sin första skolvecka med bravur – vi fick till och med lite bakläxa av fröken för att han hade varit lite för flitig med att jobba i sina böcker. Materialet han hade med sig från skolan i Sverige måste ju räcka för hela skolperioden här nere.

slowdownbeach

Nelly då? Jodå, hon är som ettåringar är mest. Hon sitter med andra ord inte stilla en sekund. Tur att hon har två syskon som ofta tar varsitt stadigt grepp om hennes händer när hon försöker ge sig ut på egna äventyr.

mrwee

Vi äter i princip alla våra måltider ute, eller hämtar hem från något av alla thaihak, det lönar sig knappt att köpa hem råvaror för att laga själv. Dessutom bor vi just nu på 25 kvadratmeter med en kokplatta, vilket gör att middagsplanerna ofta förläggs till ett bord vid stranden istället.

slowdown

De första två veckorna bodde vi betydligt större, i en 80 kvadratmeter stor lägenhet i det här huset. Vi kommer att flytta ca 5-6 gånger totalt under vår vistelse på Koh Lanta och provar flera olika boendeformer inom en och samma resort. Jag har fått flera frågor om hur området ser ut och vad vi har för standard på boendet, här kan ni kika mer på resorten Slow Down och de olika boendeformerna som finns att välja på. Anledningen till att i flyttar så ofta är helt enkelt att vi var ute i sista sekund i Koh Lanta-mått (vi började kika i somras) och då var det mesta redan uppbokat. Så kan det gå!


Om ni vill läsa mer om vårt liv här i Thailand och hur jag tänker kring att resa med barn får ni gärna klicka er vidare till den här intervjun som publicerades på sajten Ett Annat Liv idag:

Annika reser världen runt – med tre små barn

4 comments

 1. Fina bilder och det låter som att ni har det sååå härligt! Så skönt att det går bra med skolan!!!

  1. Tack Helena! Ja, det känns verkligen bra att Sebastian trivs i skolan. Vi hade gissat på det, men man kan ju aldrig veta förrän det är skarpt läge. Kul med gympa på stranden, inget man i vanliga fall gör i Sverige under februari månad… 🙂

 2. Vad mysigt ni verkar ha det!!! Är så avis!!!! Vill oxå!!!! Kollade på ert boende. Ser härligt ut!!!! Hur länge bor ni där? Är sv skolan nära? Funderar ju på en vinter i Thailand nästa år… Projekt övertala maken… Visst är din flicka 10:a??? Fyller 6 år i år? Svara gärna på min blogg!

  Går sällan tillbaka å läser Samma inlägg igen 😉

  Njut!!!! Kramar

  1. Hej Lina, svarar både här och i din blogg. Vi bor här i 3 månader, skolan ligger max 5 min bort med moppe (min man skjutsar oftast). När jag hämtar/lämnar går vi längs stranden hem (tar ca 20 min eller så), jag känner mig inte bekväm med att skjutsa barnen på moppen eftersom trafiken har blivit ganska galen här sedan vi var här sist. Japp, Julia är född 2010 och fyller 6 i år, hon går dock inte på förskola här nere.

   Vi lovar att njuta, haha! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close