Close
Resfredag är Sveriges näst bästa reseblogg!

Resfredag är Sveriges näst bästa reseblogg!

På andra sidan jordklotet sitter jag tillsammans med min man i solnedgången och utbringar en skål med min solgula mangoshake. En oberoende jury från Travelmarket har utsett Resfredag till Sveriges näst bästa reseblogg. Näst bäst i hela Sverige, hur häftigt är inte det!?

världskarta

Under de senaste veckorna har det rasslat till i mejlkorgen med det ena roliga beskedet efter det andra. Jag tänker faktiskt strunta i allt som har med Jantelagen att göra och därför lista några av roligheterna som har hänt bloggen och podden under den senaste tiden.

Resfredag är Sveriges näst bästa reseblogg enligt Travelmarket

Allra mest stolt är jag, såklart, över det faktum att Resfredag numera kan titulera sig som Sveriges näst bästa reseblogg. En oberoende jury har i hård konkurrens, ungefär 70 resebloggar var med i tävlingen,  valt just min blogg som näst bäst i hela Sverige med följande motiveringar:

”En välbalanserad blogg som både har personliga inlägg blandade med reseguider. Enkel men effektiv design.”

”Resfredag har et enkelt og fint design, variasjon i reisemål, og er spesielt inspirerende for familier som vil reise.”

Första plats knep mycket välförtjänt min Travel Massive-kollega Sofia och hennes Fantasiresor. Jag framhåller ofta Sofias reseblogg som den finaste i Sverige, hennes reportage med tillhörande bilder håller absolut högsta klass. Tredjeplatsen gick till en annan (podd)kollega som inspirerar mig varje dag: Lisa med Livet från den ljusa sidan. Även övriga pristagare är fantastiskt duktiga och stora inspirationskällor för mig, se hela listan här. Läsaromröstningen om Skandinaviens (!) bästa reseblogg vann en annan storfavorit hos mig: Mary af Rövarhamn. Här kan du läsa hela pressmeddelandet från Travelmarket.

kambodja_med_barn

EF listar Resfredag som topp 5 resebloggare

EF Språkresor listade nyligen Resfredag som topp fem resebloggare, och menar att jag är en av fem svenska resebloggare som strävar efter att läsa hela boken i enlighet med Augustinus citat: ”Världen är som en bok, den som stannar hemma läser bara första sidan”. Övriga resebloggare som nämns är 29 Grader, Äntligen Vilse, Oh Darling och Jetlag is for Amateurs – följ dem också om ni inte redan gör det!

EF

Expressen tipsar om Att resa-podden

I fint sällskap av en massa andra inspirerande resebloggare listar Expressen min och Lisas podcast Att resa-podden som en podcast om resor ”man bara måste följa just nu”.

alltomresor

Övriga medier där jag har uppmärksammats under de senaste veckorna är en intervju i Blekinge Läns Tidning, ett reportage på Ett annat liv och som en inspirationskälla på Resias blogg.


Och visst är ett tack till er läsare på sin plats! TACK för att ni följer, peppar och kommenterar. Det betyder mycket ska ni veta.

20 comments

 1. Du, och bloggen, och podden, och Jullan (hon har namnsdag idag) är värd all uppmärksamhet ni kan få! Kram.

  1. Tack! Ska hälsa Jullan det… 🙂

 2. Du är ju helt enkelt grym!!!!!! Stort stort grattis till alla utmärkelsens!!!!! Fira ordentligt med några mango shaks!!!!!

  Massa kramar

  Tack för kommentaren tidigare!!!!

  1. Tack Lina, ska fira ordentligt! 🙂

 3. Bra jobbat och välförtjänt 🙂

  1. Supertack! Och grattis själv till alla roligheter som händer dig och bloggen också, väldigt kul att följa.

 4. Grattis och välförtjänt! ??

  1. Men tack Lena! Och grattis själv till finalplatsen! <3

 5. Sååå roligt! Stort grattis till bästa du! Kram Challe

  1. TACK! Saknar dig och er!

 6. Så mange fine hendelser! 😀 Spesielt stort grattis for at du er kåret som Sveriges nest beste blogg!!

  1. Stort tack! Ja, det har varit några riktigt fina veckor för blogg och podd. Så himla kul!

 7. Hei, Annika. Grattis! Nyt reisen videre 😀

  /Mette

  1. Tack Mette, och stort grattis till dig också!

 8. Grymt jobbat och grattis! Skål från Nya Zeeland

  1. Tack Charlotte, vad glad jag blir för grattis och hejarop! Hälsa Nya Zeeland – ett av mina favoritländer i hela världen!

 9. Grattis till vinsten! Det kändes surt att inte få en placering men känner samtidigt att rätt personer vann! Så stort grattis!

  1. Tack Helena! Jag stordiggar din blogg, det vet du. Nästa år är du med och slåss på prispallen, men en finalistplats är riktigt bra det också. Tänk, du en av de tio bästa i hela Sverige!

 10. Stort grattis Annika från vännerna på Visit Karlskrona! 🙂

  1. TACK Terje, det känns verkligen roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close