”Ska vi dra i väg på en weekend till våren?” Möjligheterna att resa bort över ett veckoslut är oändliga – städer som New York, Berlin, Amsterdam, London och Paris lockar oss svenskar likt flugor till en sockerbit. Hetast av alla verkar Istanbul vara, staden jag själv föll pladask för under min weekendresa dit för ett par år sedan.

Nu har en av er bloggläsare chansen att tävla om ett presentkort på hela 1000 kr att spendera hos Europaweekend.se. Ett steg närmare er drömweekend med andra ord! Vinnaren får dessutom ett resekit bestående av bagagetagar, sovmask och bagageband för två personer.

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor:

 1. Nämn ett land jag har bott i (förutom Sverige).
 2. Vart går din nästa weekendresa om du får välja fritt?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 15 februari 2015. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen strax kort därefter. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Lycka till! 

Tävlingen är nu avslutad, tack till alla er som var med och tävlade. Vinnare blev Emma Andersson – hoppas att du får en trevlig weekend i Europas vänligaste stad!

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.

häst och vagn istanbul

Tävlingen sker i samarbete med Europaweekend.se.

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Tove Eriksson

  Åh vilken härlig tävling!
  Du har bott i bland annat Tyskland. Min nästa (och första isf) weekendresa skulle gå till Budapest. Det vore fantastiskt att strosa runt på gatorna i en stad med så mycket historia inpräglat i hus och gator.

  februari 6th, 2015 9:54
  Reply
  01
 • pilla
  http://pernillabredolt.com

  Du har bott i Tyskland. Jag hade gärna åkt på weekendresa till Warzawa. Tycker det låter spännande och ser fram mot att uppleva något annat än här hemma samt mycket fin arkitektur.

  februari 6th, 2015 11:26
  Reply
  02
 • Dryden
  http://www.dryden.se

  Du har bott i bland annat Spanien.

  Nästa weekendresa skulle gå till Amsterdam i så fall. Kryssa kanaler, vandra omkring på broarna och köpa mig ett knippe tulpaner att sätta i kameraväskans ytterfack.

  februari 6th, 2015 12:09
  Reply
  03
 • towe
  http://towis.se

  1. Tyskland.
  2. Jag skulle åka till Prag. Jag har inte varit där sedan 1999 och gissar att det hänt massor. Minns staden som fantastiskt vacker, lagom flygavstånd och underbart god mat till bra pris 🙂

  februari 6th, 2015 16:10
  Reply
  04
 • Minett
  http://www.resedrommen.se/

  1. Du har bland annat varit bosatt i Tyskland.
  2. Det finns måna weekendstäder att välja på. Men jag var på Island i somras och blev förälskad i landet och tyckte mycket om charmiga Reykjavik. Liten stad med allt inom gångavstånd och med ett bra restaurangutbud. Så Reykjavik skulle min weekendresa gå till!

  februari 6th, 2015 17:34
  Reply
  05
 • Charlotte

  1. Du har bott i Tyskland bl.a.

  2. Min pappa som är 83 år vill gärna åka till Mallorca i vår och det vore underbart att få bjuda sin älskade far på en resa! Han reste mycket i unga år men sen kom vi barn(3 syskon) och nu finns inte
  ekonomin!

  februari 6th, 2015 22:13
  Reply
  06
 • Åsa H

  SVAR = TYSKLAND

  Alla pratar om Prag som en underbar stad,
  att upplevelserna där gör en glad !
  Billig öl kanske gör sitt till,
  men jag ändå dit vill !
  Älskar städer med historia som är intressant,
  och den bör för mej vara bekant !

  februari 6th, 2015 22:42
  Reply
  07
 • Alice Vernersson

  Du bl.a. bott i Spanien

  Och det är till Dubai min weekendresa skulle gå det verkar helt fantastiskt. All värme och alla fantastiskt coola byggnader. Alltså det är verkligen drömresemålet.

  februari 7th, 2015 9:26
  Reply
  08
 • Annica
  http://anniicanilsson.blogg.se

  Svar: Tyskland har du bott i.

  Skulle vilja åka till Krakow i Polen. Har alltid velat åka dit och se hur staden ser ut.

  februari 7th, 2015 10:29
  Reply
  09
 • Mickan

  Tjenixen.

  1. Du har bland annat bott i Tyskland

  2. Min nästa weekendresa kommer att gå till vackra Lissabon.
  Kommer om alla planer går i lås att åka dit i maj 🙂

  Trevlig helg 🙂

  Vänliga hälsningar / ”Mickan”

  februari 7th, 2015 14:01
  Reply
  10
 • Anna-Märta Stålnäve

  1. Tyskland
  2. Till Berlin, vi (jag och sambon) har faktiskt bokat en weekend dit när han kommer hem från sitt utlandsjobb och är hemma en månad. Längtar så jag håller på att dö!

  februari 7th, 2015 14:42
  Reply
  11
 • Malin
  http://www.nouw.se/kupongmamman

  1. Tyskland
  2. Vill så gärna åka till london och kolla på massa fina bilar !

  februari 7th, 2015 14:50
  Reply
  12
 • Fredrik

  1. USA
  2. låååååångweekend i New York!

  februari 7th, 2015 15:23
  Reply
  13
 • Malin

  Du har bla. bott i Tyskland.
  Jag skulle vilja ta med mig äldsta dottern till Berlin. Lillasyster och pappa skulle få va kvar hemma medans vi går på djurparker och kollar på alla djurbäbisar som föds på våren!

  februari 7th, 2015 15:51
  Reply
  14
 • Erik Håkansson

  1. Du har bott i Tahiland med hela familjen under en lång tid!
  2. Min nästa Weekendresa går till London. Jag har lovat vår son Filip att om han får godkänt i matte sista året på högstadiet ska vi åka på en weekendresa till valfri stad. Han har kämpat hårt och har nu fått godkänt på matten, t.om. VG på en del prov. Han har kämpat hårt för detta och han är värd en resa tycker jag!

  februari 7th, 2015 16:41
  Reply
  15
 • Emma Olsson

  Du har bott i USA. Min nästa resa som bara finns i huvudet än är ett försök att dra ihop mina allra bästa vänner och ta en weekend i Barcelona. Vi är spridda över Sverige och är alla småbarnsföräldrar, och min förhoppning är att vi alla kan få ett break i vardagen och fylla energiförrådet ☺

  februari 7th, 2015 17:40
  Reply
  16
 • Jerker

  Spanien!

  Själv väljer jag Köpenhamn. Då behöver man lägga väldigt kort tid på att resa för vår del och kan istället lägga desto mer tid på att uppleva en av europas bästa städer! <3

  februari 7th, 2015 19:35
  Reply
  17
 • Maria Karlsson
  http://nouw.com/mariakarlsson

  1. Du har bott i Tyskland.
  2. Kultur, shopping och mängder av sevärdigheter. I denna stad har jag hört att ett paraply är en nödvändighet, men det avskräcker inte mig. Big ben, buckingham palace och oxford street, dessa är bara några av alla de ställen jag vill hinna se och besöka på den weekend jag önskar göra – nämligen en liten tripp till LONDON! Sista terminen på universitetet och jag känner att jag skulle behöva en sista motivationsboost för att orka hålla mig på topp de kommande månaderna 🙂

  februari 7th, 2015 21:48
  Reply
  18
 • stefan erixon

  Ja i Tyskland har du bott en gång i tiden.
  Och skulle jag få drömma mig bort en weekend så får de bli New York.
  Har varit där 1 gång men endast i 2 dagar och de blev väldigt hektiskt och de blev bara springa runt på shopping gatorna, vi hann inte med brooklyn bridge frihetsgudinnan mm. så dit vill jag verkligen igen och hoppas ni andra läsare får chansen att åka dit, det är verkligen en skithäftig stad med mycket trevliga människor som är hjälpsamma.
  Då jag jobbar som brandman så är de lite spännande att få besöka brandstationer och höra deras historier om 9/11 bla.

  februari 7th, 2015 22:23
  Reply
  19
 • Christine
  http://www.29grader.se

  Alltid roligt med tävlingar! Så här följer mina svar. 🙂
  1. Du har bott i bla Thailand.
  2. Min weekend skulle nog gå till Island. Jag har aldrig varit där men sen jag jobbade med ett reseprogram som besökte Island så har jag varit varit nyfiken.

  februari 7th, 2015 23:27
  Reply
  20
 • Helena
  http://www.ohdarling.org

  Du har bott i USA. Och min nästa weekendresa går till Levi i norra Finland. Där väntar skidåkning och sauna 🙂

  februari 8th, 2015 10:26
  Reply
  21
 • Sofia Zetterqvist
  http://www.fantasiresor.se

  1. Thailand
  2. Leva ut hela clichén om Paris med min pojkvän som fyller 30. Pussas vid Eiffeltornet, baguettepicknicka vid Seine, sippra på en kaffe i Montmartre.

  februari 8th, 2015 11:21
  Reply
  22
 • My Thulin
  http://mythulin.blogg.se

  1. Tyskland!
  2. Skulle SÅ gärna vilja åka till Paris! Har alltid drömt att få uppleva staden men har fortfarande inte haft möjligheten att göra det ! 😀

  februari 8th, 2015 11:35
  Reply
  23
 • Carolina Heltorp

  Du har bott i Thailand tillsammans med familjen.

  Jag vill göra en kombo mellan Pisa-Rom + vandra Cinque Terre. Pratat om detta i många år och ett presentkort skulle ge mig den lilla skjuts jag saknar för att ÄNTLIGEN boka! 🙂

  februari 8th, 2015 12:07
  Reply
  24
 • Camilla Sandmark

  1. I Thailand!
  2. Fick jag välja fritt så skulle den gå till Singapore!Inte för att det är så logiskt, men det skulle vara otroligt cool att få säga när arbetskompisarna frågar…
  – Vad ska du göra i helgen då?
  – Eh, jag har bytt några arbetspass med XXX, så vi ska göra en weekendresa för att komma ut lite.
  – Jaha,vad kul! Så det blir London eller Paris då?
  – Näe, vi tänker åka till Singapore, göra ett besök på Raffles och sippa lite på en Singapore Sling 🙂

  februari 8th, 2015 22:00
  Reply
  25
 • Johanna

  1. Du har ju bott i Tyskland bl.a 🙂

  2. Om jag hade fått välja fritt, hade jag utan tvekan valt att min weekendresa skulle gå till Island, ett land som jag haft som drömresemål sedan lågstadiet, (dvs 14 år nu haha 😀 )

  februari 9th, 2015 4:25
  Reply
  26
 • Lena

  1. Du har bla. bott i Thailand.
  2. Jag vill till London, för fantastiska musikaler, marknader och loppisfynd! Book of Mormon är ett måste, sen ska det luskas fram nån vacker vintageklänning, och så ska man ju hinna med ett par rejäla, ljuvligt onyttiga English breakfasts!

  februari 9th, 2015 10:30
  Reply
  27
 • lena ericson
  http://lena

  Hejsan!
  Du har bott i bl.a. Spanien
  En weekend är ju inte så lång så jag väljer ”närasemester”
  Då blir det Köpenhamn, helt klart!Fantastisk stad.
  Fast om det gick jättefort att resa, ja då skulle det bli Påskön

  februari 9th, 2015 18:05
  Reply
  28
 • Zara

  Du har bott i bl.a Tyskland, och det är just dit min resa skulle gå, närmare bestämt till Berlin. Det skulle vara grymt att få användning för skoltyskan i vintagebutiker, vandra bland fantastisk streetkultur och käka korvar tills man nästan kräks. Hoppas!

  februari 9th, 2015 20:17
  Reply
  29
 • David Bernardi

  1. Tyskland.
  2. Min nästa weekend går till tórshavn, Färöarna. Den lilla pärlan mitt i havet får man inte missa! Längtar så!

  februari 10th, 2015 12:50
  Reply
  30
 • Anna G

  Hej!
  Bland annat har du bott i underbara Thailand (lyckliga du).
  Min drömweekend går till Paris. Har längtat tillbaka dit sedan jag besökte staden sommaren 2013. De gästvänliga människorna, maten, musiken, de mysiga stråken, konsten och allt annat underbart som finns där.
  Mvh, Anna

  februari 10th, 2015 23:48
  Reply
  31
 • Helena

  1. Du har bott i underbara Thailand 🙂

  2. Min weekendresa hade gått till Dublin, en huvudstad jag varit sugen på att besöka länge nu 🙂

  februari 11th, 2015 4:55
  Reply
  32
 • Anna

  Du har bott i underbara Spanien! Min resa skulle gå till Barcelona, jag och sambon har velat åka dit länge nu!

  februari 11th, 2015 19:26
  Reply
  33
 • Anette Johanson

  Du har bott i Spanien. Jag skulle vilja resa till Bergen, där bor min Norska väninna jag inte träffat på 10 år. Det vore så kul att kunna träffa henne igen.

  februari 11th, 2015 19:28
  Reply
  34
 • Frida Bergner

  Vilken härlig tävling, denna chans får man inte missa. 🙂

  Du har bland annat bott i härliga Tyskland.
  Jag har aldrig varit på en weekend utanför Sverige, och har länge velat åka till rom och se på t, ex. Colosseum, Fontana di Trevi och allt annat som finns att uppleva i denna stora stad. En perfekt chans för mig och min pojkvän att få göra något annorlunda och samtidigt få dela kärleken med denna stad.

  MVH/Frida B

  februari 11th, 2015 21:12
  Reply
  35
 • Gunilla Mattsson
  http://Nilla

  1. Du har bla bott i Tyskland.
  2. Jag älskar Italien, kulturen, människorna och maten så min nästa weekend resa går till Rom. Där jag vill se Colosseum, alla fina Piazzor, fontäner, trädgårdar, äta god mat o shoppa!

  februari 12th, 2015 13:38
  Reply
  36
 • Ellinor

  1. Thailand!
  2. Jag skulle vilja ta med min 70 åriga pappa på en weekendresa igen. Vi var iväg till Rom 2013 och vi förälskade oss båda i staden. Och vad roligt det var att få åka iväg bara han och jag och få kvalitetstid. Han pratar om att han vill göra om det i höst. Kanske till Prag, Dubrovnik, Amsterdam eller så blir det Rom igen. Vi blev nog aldrig helt klara med Rom. 🙂

  februari 13th, 2015 15:36
  Reply
  37
 • Helena i Uppsala

  Gubben och jag träffades för 5 år sedan och har sedan dess bara gjort en resa: till London. Vi har svårt att enas om resmål. Han vill bara åka till Harvards universitet i USA och jag vill bara till Mellanöstern och gräva i arkeologisk utgrävning. Men ett ställe vill vi båda till – Istanbul. Det är ju nästan Mellanöstern och han är intresserad av nobelpristagaren Orhan Pamuks skildringar av Turkiet.

  februari 13th, 2015 18:12
  Reply
  38
 • Isabelle Björnsson

  1. Du har bl.a. bott i Spanien.
  2. Lissabon är min favoritstad i hela världen!
  Där finns otrolig historia, magnifik shopping, underbart nattliv, utsökt mat men framför allt så bor lillemans farmor och min allra bästa väninna där. Att få åka dit på en weekend vore en dröm jag skulle kunna leva på mycket, mycket länge.

  februari 13th, 2015 20:57
  Reply
  40
 • Anita Karlsson

  Har kollat lite och jag tror du har bott i Thailand, några mer länder förstår jag också, de skrivs om Tyskland och Spanien och så är nog ditt boende också tror jag.
  Jag fyller 70 år i år och jag älskar att resa. Jag håller mig inom Europa då jag inte gillar att flyga så långt. I veckan besökte jag Åre per tåg tillsammans med en väninna. Ibland vill inte maken hänga med och då får jag liksom ta en väninna med mig. Min nästa resa tillsammans med maken blir Sopot i Polen, vi ska bo på SPA i fyra dagar och vi ska äta gott och passa på att shoppa, jag är inte shoppingglad, men när man får mycket för slantarna vill jag passa på. Jag har ju blivit barnsligt förtjust i Polen, den goda maten, alla fina städer o s v. Har besökt Gdynia, Gdansk, Krakow, Warszawa och Swinoujscie, har aldrig blivit besviken. Nu hoppas jag på denna tävling, vore trevligt att vinna och jag önskar dig resglädje på dina resor. <3

  februari 13th, 2015 21:05
  Reply
  41
 • Håkan Karlsson

  Vet att min fru nyss har tävlat här och att hon svarat Thailand på fråga 1 och så svarar jag också.
  Vet också att hon berättat att vi ska besöka Sopot, men vad jag ser fram emot det är min födelsedag i juli då vi ska besöka Amsterdam för första gång, det tror jag blir en fin upplevelse. Sedan fyller ju frugan i september och då ska vi besöka Trogir i Kroatien, vi kommer att ta en tur till Split och Sibenik. Vi har varit i Kroatien förr och vi har upplevt de underbara städer som Rovinj, Porec och Dubrovnik, också utflykt till Montenegro där vi har upplevt Kotor och Budva. Underbara resmål. Nu hoppas jag att jag har lite tur i din tävling, det vore trevligt att vinna ett litet bidrag som pensionär, lönen är ju inte stor, klagar ändå inte, vi kommer ju ut i världen och det känns bra.

  februari 13th, 2015 21:18
  Reply
  42
 • Karin Krylborn

  Du har bott i Thailand

  februari 14th, 2015 8:51
  Reply
  43
 • Maria

  1. Tyskland.
  2. Jag skulle åka till Barcelona, där jag aldrig varit men sett så många bilder ifrån…

  februari 14th, 2015 17:47
  Reply
  44
 • Emma Andersson

  1. Du har bott i Tyskland.
  2. Om jag fick välja skulle jag åka till Dublin. Där har jag inte varit än. Du skrev att det utsetts till Europas vänligaste stad, det lät så sjukt mysigt och precis vad jag behöver 🙂 håller tummarna! Ha det fint och fortsätt res!

  februari 15th, 2015 6:32
  Reply
  45
 • Kristina K

  1) Tyskland
  2) Den storslagna naturen som omger staden, den sjudande kulturen, människorna, det avslappnade pub-livet, arkitekturen, kullerstensgatorna. Jag vill vara där, andas in staden. Känna historiens vingslag, njuta av en latte på ett café och se människor ”på väg någonstans” gå förbi.Jag vill lite sådär roande och fnissande, härma den skotska dialekten i smyg tillsammans med min man. Edinburgh och Skottland är både min och makens drömweekend.

  februari 15th, 2015 7:37
  Reply
  46
 • Anneli S
  http://AnneliS

  Du har blandat annat bott i Thailand.
  Min weekendresa skulle gå till Istanbul. Jag har blivit inspirerad av allt jag läst om denna fantastiska stad.

  februari 15th, 2015 9:27
  Reply
  47
 • Sofia Karsberg
  http://sofiakarsberg.spotlife.se

  Du har bland annat bott i Tyskland!

  Paris skulle jag verkligen tycka om
  Där skulle jag inte ha bråttom
  Sätta mig vid Eiffeltornet och ta ett glas rött
  Staden skulle vara mig väl bemött!

  Kanske man träffar en fransman med randig tröja
  Eller en baguette med ost kanske får mig nöja
  Oavsett är jag säker på att jag kommer njuta
  Om jag fick reda på att jag vann, jag av glädje skulle tjuta!

  Om jag till Paris skulle få mig en tur
  Att suga upp en massa härlig fransk kultur
  Det skulle göra mig berikad och glad
  För det verkar vara en underbar stad!

  februari 15th, 2015 12:07
  Reply
  48
 • Ella

  Hej Annika! Du har bott i bland annat Tyskland… Min nästa weekend skulle gå till Italien och Venedigs vackra vyer ❤️ Vatten, vacker arkitektur och frihet väntar där

  februari 15th, 2015 19:06
  Reply
  49
 • Helene Jotoft

  Tyskland!
  Jag har länge längtat till Jurmala i Lettland, dit jag skulle vilja åka med familjen för att bada och promenera längs havet.

  februari 15th, 2015 20:24
  Reply
  50
 • MsSixten

  1. Spanien
  2. Skottland som jag länge velat besöka eller Berlin som jag nyligen blev rekommenderad av en bekant =).

  februari 15th, 2015 23:49
  Reply
  51

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *