Close
Tävla och vinn presentkort till weekendresa

Tävla och vinn presentkort till weekendresa

”Ska vi dra i väg på en weekend till våren?” Möjligheterna att resa bort över ett veckoslut är oändliga – städer som New York, Berlin, Amsterdam, London och Paris lockar oss svenskar likt flugor till en sockerbit. Hetast av alla verkar Istanbul vara, staden jag själv föll pladask för under min weekendresa dit för ett par år sedan.

Nu har en av er bloggläsare chansen att tävla om ett presentkort på hela 1000 kr att spendera hos Europaweekend.se. Ett steg närmare er drömweekend med andra ord! Vinnaren får dessutom ett resekit bestående av bagagetagar, sovmask och bagageband för två personer.

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor:

 1. Nämn ett land jag har bott i (förutom Sverige).
 2. Vart går din nästa weekendresa om du får välja fritt?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 15 februari 2015. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen strax kort därefter. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Lycka till! 

Tävlingen är nu avslutad, tack till alla er som var med och tävlade. Vinnare blev Emma Andersson – hoppas att du får en trevlig weekend i Europas vänligaste stad!

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.

häst och vagn istanbul

Tävlingen sker i samarbete med Europaweekend.se.

51 comments

 1. Tove Eriksson says:

  Åh vilken härlig tävling!
  Du har bott i bland annat Tyskland. Min nästa (och första isf) weekendresa skulle gå till Budapest. Det vore fantastiskt att strosa runt på gatorna i en stad med så mycket historia inpräglat i hus och gator.

 2. Du har bott i Tyskland. Jag hade gärna åkt på weekendresa till Warzawa. Tycker det låter spännande och ser fram mot att uppleva något annat än här hemma samt mycket fin arkitektur.

 3. Du har bott i bland annat Spanien.

  Nästa weekendresa skulle gå till Amsterdam i så fall. Kryssa kanaler, vandra omkring på broarna och köpa mig ett knippe tulpaner att sätta i kameraväskans ytterfack.

 4. 1. Tyskland.
  2. Jag skulle åka till Prag. Jag har inte varit där sedan 1999 och gissar att det hänt massor. Minns staden som fantastiskt vacker, lagom flygavstånd och underbart god mat till bra pris 🙂

 5. 1. Du har bland annat varit bosatt i Tyskland.
  2. Det finns måna weekendstäder att välja på. Men jag var på Island i somras och blev förälskad i landet och tyckte mycket om charmiga Reykjavik. Liten stad med allt inom gångavstånd och med ett bra restaurangutbud. Så Reykjavik skulle min weekendresa gå till!

 6. 1. Du har bott i Tyskland bl.a.

  2. Min pappa som är 83 år vill gärna åka till Mallorca i vår och det vore underbart att få bjuda sin älskade far på en resa! Han reste mycket i unga år men sen kom vi barn(3 syskon) och nu finns inte
  ekonomin!

 7. SVAR = TYSKLAND

  Alla pratar om Prag som en underbar stad,
  att upplevelserna där gör en glad !
  Billig öl kanske gör sitt till,
  men jag ändå dit vill !
  Älskar städer med historia som är intressant,
  och den bör för mej vara bekant !

 8. Alice Vernersson says:

  Du bl.a. bott i Spanien

  Och det är till Dubai min weekendresa skulle gå det verkar helt fantastiskt. All värme och alla fantastiskt coola byggnader. Alltså det är verkligen drömresemålet.

 9. Svar: Tyskland har du bott i.

  Skulle vilja åka till Krakow i Polen. Har alltid velat åka dit och se hur staden ser ut.

 10. Tjenixen.

  1. Du har bland annat bott i Tyskland

  2. Min nästa weekendresa kommer att gå till vackra Lissabon.
  Kommer om alla planer går i lås att åka dit i maj 🙂

  Trevlig helg 🙂

  Vänliga hälsningar / ”Mickan”

 11. Anna-Märta Stålnäve says:

  1. Tyskland
  2. Till Berlin, vi (jag och sambon) har faktiskt bokat en weekend dit när han kommer hem från sitt utlandsjobb och är hemma en månad. Längtar så jag håller på att dö!

 12. 1. Tyskland
  2. Vill så gärna åka till london och kolla på massa fina bilar !

 13. 1. USA
  2. låååååångweekend i New York!

 14. Du har bla. bott i Tyskland.
  Jag skulle vilja ta med mig äldsta dottern till Berlin. Lillasyster och pappa skulle få va kvar hemma medans vi går på djurparker och kollar på alla djurbäbisar som föds på våren!

 15. Erik Håkansson says:

  1. Du har bott i Tahiland med hela familjen under en lång tid!
  2. Min nästa Weekendresa går till London. Jag har lovat vår son Filip att om han får godkänt i matte sista året på högstadiet ska vi åka på en weekendresa till valfri stad. Han har kämpat hårt och har nu fått godkänt på matten, t.om. VG på en del prov. Han har kämpat hårt för detta och han är värd en resa tycker jag!

 16. Du har bott i USA. Min nästa resa som bara finns i huvudet än är ett försök att dra ihop mina allra bästa vänner och ta en weekend i Barcelona. Vi är spridda över Sverige och är alla småbarnsföräldrar, och min förhoppning är att vi alla kan få ett break i vardagen och fylla energiförrådet ☺

 17. Spanien!

  Själv väljer jag Köpenhamn. Då behöver man lägga väldigt kort tid på att resa för vår del och kan istället lägga desto mer tid på att uppleva en av europas bästa städer! <3

 18. 1. Du har bott i Tyskland.
  2. Kultur, shopping och mängder av sevärdigheter. I denna stad har jag hört att ett paraply är en nödvändighet, men det avskräcker inte mig. Big ben, buckingham palace och oxford street, dessa är bara några av alla de ställen jag vill hinna se och besöka på den weekend jag önskar göra – nämligen en liten tripp till LONDON! Sista terminen på universitetet och jag känner att jag skulle behöva en sista motivationsboost för att orka hålla mig på topp de kommande månaderna 🙂

 19. Ja i Tyskland har du bott en gång i tiden.
  Och skulle jag få drömma mig bort en weekend så får de bli New York.
  Har varit där 1 gång men endast i 2 dagar och de blev väldigt hektiskt och de blev bara springa runt på shopping gatorna, vi hann inte med brooklyn bridge frihetsgudinnan mm. så dit vill jag verkligen igen och hoppas ni andra läsare får chansen att åka dit, det är verkligen en skithäftig stad med mycket trevliga människor som är hjälpsamma.
  Då jag jobbar som brandman så är de lite spännande att få besöka brandstationer och höra deras historier om 9/11 bla.

 20. Alltid roligt med tävlingar! Så här följer mina svar. 🙂
  1. Du har bott i bla Thailand.
  2. Min weekend skulle nog gå till Island. Jag har aldrig varit där men sen jag jobbade med ett reseprogram som besökte Island så har jag varit varit nyfiken.

 21. Du har bott i USA. Och min nästa weekendresa går till Levi i norra Finland. Där väntar skidåkning och sauna 🙂

 22. 1. Thailand
  2. Leva ut hela clichén om Paris med min pojkvän som fyller 30. Pussas vid Eiffeltornet, baguettepicknicka vid Seine, sippra på en kaffe i Montmartre.

 23. 1. Tyskland!
  2. Skulle SÅ gärna vilja åka till Paris! Har alltid drömt att få uppleva staden men har fortfarande inte haft möjligheten att göra det ! 😀

 24. Carolina Heltorp says:

  Du har bott i Thailand tillsammans med familjen.

  Jag vill göra en kombo mellan Pisa-Rom + vandra Cinque Terre. Pratat om detta i många år och ett presentkort skulle ge mig den lilla skjuts jag saknar för att ÄNTLIGEN boka! 🙂

 25. Camilla Sandmark says:

  1. I Thailand!
  2. Fick jag välja fritt så skulle den gå till Singapore!Inte för att det är så logiskt, men det skulle vara otroligt cool att få säga när arbetskompisarna frågar…
  – Vad ska du göra i helgen då?
  – Eh, jag har bytt några arbetspass med XXX, så vi ska göra en weekendresa för att komma ut lite.
  – Jaha,vad kul! Så det blir London eller Paris då?
  – Näe, vi tänker åka till Singapore, göra ett besök på Raffles och sippa lite på en Singapore Sling 🙂

 26. 1. Du har ju bott i Tyskland bl.a 🙂

  2. Om jag hade fått välja fritt, hade jag utan tvekan valt att min weekendresa skulle gå till Island, ett land som jag haft som drömresemål sedan lågstadiet, (dvs 14 år nu haha 😀 )

 27. 1. Du har bla. bott i Thailand.
  2. Jag vill till London, för fantastiska musikaler, marknader och loppisfynd! Book of Mormon är ett måste, sen ska det luskas fram nån vacker vintageklänning, och så ska man ju hinna med ett par rejäla, ljuvligt onyttiga English breakfasts!

 28. Hejsan!
  Du har bott i bl.a. Spanien
  En weekend är ju inte så lång så jag väljer ”närasemester”
  Då blir det Köpenhamn, helt klart!Fantastisk stad.
  Fast om det gick jättefort att resa, ja då skulle det bli Påskön

 29. Du har bott i bl.a Tyskland, och det är just dit min resa skulle gå, närmare bestämt till Berlin. Det skulle vara grymt att få användning för skoltyskan i vintagebutiker, vandra bland fantastisk streetkultur och käka korvar tills man nästan kräks. Hoppas!

 30. 1. Tyskland.
  2. Min nästa weekend går till tórshavn, Färöarna. Den lilla pärlan mitt i havet får man inte missa! Längtar så!

 31. Hej!
  Bland annat har du bott i underbara Thailand (lyckliga du).
  Min drömweekend går till Paris. Har längtat tillbaka dit sedan jag besökte staden sommaren 2013. De gästvänliga människorna, maten, musiken, de mysiga stråken, konsten och allt annat underbart som finns där.
  Mvh, Anna

 32. 1. Du har bott i underbara Thailand 🙂

  2. Min weekendresa hade gått till Dublin, en huvudstad jag varit sugen på att besöka länge nu 🙂

 33. Du har bott i underbara Spanien! Min resa skulle gå till Barcelona, jag och sambon har velat åka dit länge nu!

 34. Anette Johanson says:

  Du har bott i Spanien. Jag skulle vilja resa till Bergen, där bor min Norska väninna jag inte träffat på 10 år. Det vore så kul att kunna träffa henne igen.

 35. Vilken härlig tävling, denna chans får man inte missa. 🙂

  Du har bland annat bott i härliga Tyskland.
  Jag har aldrig varit på en weekend utanför Sverige, och har länge velat åka till rom och se på t, ex. Colosseum, Fontana di Trevi och allt annat som finns att uppleva i denna stora stad. En perfekt chans för mig och min pojkvän att få göra något annorlunda och samtidigt få dela kärleken med denna stad.

  MVH/Frida B

 36. 1. Du har bla bott i Tyskland.
  2. Jag älskar Italien, kulturen, människorna och maten så min nästa weekend resa går till Rom. Där jag vill se Colosseum, alla fina Piazzor, fontäner, trädgårdar, äta god mat o shoppa!

 37. 1. Thailand!
  2. Jag skulle vilja ta med min 70 åriga pappa på en weekendresa igen. Vi var iväg till Rom 2013 och vi förälskade oss båda i staden. Och vad roligt det var att få åka iväg bara han och jag och få kvalitetstid. Han pratar om att han vill göra om det i höst. Kanske till Prag, Dubrovnik, Amsterdam eller så blir det Rom igen. Vi blev nog aldrig helt klara med Rom. 🙂

 38. Helena i Uppsala says:

  Gubben och jag träffades för 5 år sedan och har sedan dess bara gjort en resa: till London. Vi har svårt att enas om resmål. Han vill bara åka till Harvards universitet i USA och jag vill bara till Mellanöstern och gräva i arkeologisk utgrävning. Men ett ställe vill vi båda till – Istanbul. Det är ju nästan Mellanöstern och han är intresserad av nobelpristagaren Orhan Pamuks skildringar av Turkiet.

  1. Helena i Uppsala says:

   Förlåt! Du har bott i Tyskland när du var Erasmus-student!

 39. Isabelle Björnsson says:

  1. Du har bl.a. bott i Spanien.
  2. Lissabon är min favoritstad i hela världen!
  Där finns otrolig historia, magnifik shopping, underbart nattliv, utsökt mat men framför allt så bor lillemans farmor och min allra bästa väninna där. Att få åka dit på en weekend vore en dröm jag skulle kunna leva på mycket, mycket länge.

 40. Anita Karlsson says:

  Har kollat lite och jag tror du har bott i Thailand, några mer länder förstår jag också, de skrivs om Tyskland och Spanien och så är nog ditt boende också tror jag.
  Jag fyller 70 år i år och jag älskar att resa. Jag håller mig inom Europa då jag inte gillar att flyga så långt. I veckan besökte jag Åre per tåg tillsammans med en väninna. Ibland vill inte maken hänga med och då får jag liksom ta en väninna med mig. Min nästa resa tillsammans med maken blir Sopot i Polen, vi ska bo på SPA i fyra dagar och vi ska äta gott och passa på att shoppa, jag är inte shoppingglad, men när man får mycket för slantarna vill jag passa på. Jag har ju blivit barnsligt förtjust i Polen, den goda maten, alla fina städer o s v. Har besökt Gdynia, Gdansk, Krakow, Warszawa och Swinoujscie, har aldrig blivit besviken. Nu hoppas jag på denna tävling, vore trevligt att vinna och jag önskar dig resglädje på dina resor. <3

 41. Håkan Karlsson says:

  Vet att min fru nyss har tävlat här och att hon svarat Thailand på fråga 1 och så svarar jag också.
  Vet också att hon berättat att vi ska besöka Sopot, men vad jag ser fram emot det är min födelsedag i juli då vi ska besöka Amsterdam för första gång, det tror jag blir en fin upplevelse. Sedan fyller ju frugan i september och då ska vi besöka Trogir i Kroatien, vi kommer att ta en tur till Split och Sibenik. Vi har varit i Kroatien förr och vi har upplevt de underbara städer som Rovinj, Porec och Dubrovnik, också utflykt till Montenegro där vi har upplevt Kotor och Budva. Underbara resmål. Nu hoppas jag att jag har lite tur i din tävling, det vore trevligt att vinna ett litet bidrag som pensionär, lönen är ju inte stor, klagar ändå inte, vi kommer ju ut i världen och det känns bra.

 42. Karin Krylborn says:

  Du har bott i Thailand

 43. 1. Tyskland.
  2. Jag skulle åka till Barcelona, där jag aldrig varit men sett så många bilder ifrån…

 44. Emma Andersson says:

  1. Du har bott i Tyskland.
  2. Om jag fick välja skulle jag åka till Dublin. Där har jag inte varit än. Du skrev att det utsetts till Europas vänligaste stad, det lät så sjukt mysigt och precis vad jag behöver 🙂 håller tummarna! Ha det fint och fortsätt res!

 45. 1) Tyskland
  2) Den storslagna naturen som omger staden, den sjudande kulturen, människorna, det avslappnade pub-livet, arkitekturen, kullerstensgatorna. Jag vill vara där, andas in staden. Känna historiens vingslag, njuta av en latte på ett café och se människor ”på väg någonstans” gå förbi.Jag vill lite sådär roande och fnissande, härma den skotska dialekten i smyg tillsammans med min man. Edinburgh och Skottland är både min och makens drömweekend.

 46. Du har blandat annat bott i Thailand.
  Min weekendresa skulle gå till Istanbul. Jag har blivit inspirerad av allt jag läst om denna fantastiska stad.

 47. Du har bland annat bott i Tyskland!

  Paris skulle jag verkligen tycka om
  Där skulle jag inte ha bråttom
  Sätta mig vid Eiffeltornet och ta ett glas rött
  Staden skulle vara mig väl bemött!

  Kanske man träffar en fransman med randig tröja
  Eller en baguette med ost kanske får mig nöja
  Oavsett är jag säker på att jag kommer njuta
  Om jag fick reda på att jag vann, jag av glädje skulle tjuta!

  Om jag till Paris skulle få mig en tur
  Att suga upp en massa härlig fransk kultur
  Det skulle göra mig berikad och glad
  För det verkar vara en underbar stad!

 48. Hej Annika! Du har bott i bland annat Tyskland… Min nästa weekend skulle gå till Italien och Venedigs vackra vyer ❤️ Vatten, vacker arkitektur och frihet väntar där

 49. Tyskland!
  Jag har länge längtat till Jurmala i Lettland, dit jag skulle vilja åka med familjen för att bada och promenera längs havet.

 50. 1. Spanien
  2. Skottland som jag länge velat besöka eller Berlin som jag nyligen blev rekommenderad av en bekant =).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close