Close
Fredrikshamn i decemberskrud

Fredrikshamn i decemberskrud

Den danska staden Fredrikshamn vet hur man bjuder sina nordiska grannar på julstämning. Här är några tips för en lyckad decemberdag i ett julpyntat Fredrikshamn.

Jag har tidigare bara stannat till i Fredrikshamn för vidare transport till Skagen under sommartid. I samband med julkampanjen #SantaLineXmasTrip får jag dock chans att lära känna staden närmare i dess adventsversion – helt i min smak med andra ord.

Här äter du:

jul_fredrikshamn1

fredrikshamn1

mat_fredrikshamn

1.) Många svenskar åker gärna till det populära badhotellet Scandic The Reef. Själva hoppar vi över lek och plaskande den här gången och satsar istället på finmiddag hos Det gule Pakhus. 2.) Det mysigaste caféet i Fredrikshamn heter Empire. Här flyger timmarna förbi i julig miljö i sällskap av nyfunna vänner och varm choklad. 3.) Min och Danielas bästa måltid intas andaktsfullt på 2takt Café & Brasserie, ett givet stopp för dig som besöker Fredrikshamn.

Här hittar du den rätta julkänslan:

fredrikshamn_kväll

jul_fredrikshamn

julgata_fredrikshamn

Fredrikshamn är ingen stor stad, men snålar för den skull inte på julbelysningen. Klä dig varmt, promenera gata upp och ner – och njut av ett blinkande och upplyst Fredrikshamn!

Här bor du:

hotell_jutlandia

fredrikshamn2

fredrikshamn_bo

Hotell Jutlandia har gästerna en häftig utsikt över hamnen och färjeläget. Här tillbringar jag min första natt utan bebis på över ett år, inte undra på att jag känner mig som en bortskämd prinsessa i dubbelsängen! Det har sällan känts så bra att hänga upp ”Do not disturb”-skylten och krypa ner under ett fluffigt hotelltäcke.

Så här tar du dig hit:

Fredrikshamn

stena_line

stenaline_shopping

Boka in er på Stena Line från Göteborg. Åker ni med Stena Jutlandica rekommenderar jag för övrigt en pratstund med Martin Runnestad (som förmodligen är världens trevligaste Service Manager). Själv passar jag på att köpa julklappar till barnen, och mig själv, i färjans bordershop. Nej, det är ingen hemlighet att jag är beroende av lakrits.


Tack Nordic Travel Bloggers, Stena Line och Sembo som gjorde min resa till Danmark möjlig. Orden, åsikterna och bilderna är som alltid mina egna. Mina inlägg från resan ligger samlade här: #SantaLineXmasTrip. Fler inlägg hittar du hos TravellingmunkNorske ReisebloggerDiscovering the Planet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close