På lördag åker jag iväg på en julig weekend i Danmark där jag bland annat kommer att besöka flera julmarknader på Jylland. Jag älskar allt som har med julen att göra och kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira in första advent och förhoppningsvis hitta den rätta julstämningen.

julskyltning_sverige

De åren vi firar jul hemma i Sverige är traditioner viktiga för både mig och familjen. En av höjdpunkterna är att ta med barnen för att kika på NK:s julskyltning (fast den efterföljande fikan är minst lika viktig om ni frågar min femåriga dotter). En annan tradition vi håller hårt på, även de åren vi är utomlands, är att fylla julstrumporna på natten till julafton. När jag bodde i Berlin föll jag pladask för de tyska julmarknaderna och hade gärna åkt tillbaka till Tyskland varje december för att få den ultimata julkänslan. Som jag har förstått det finns det dock minst lika bra alternativ på närmare håll än så – nämligen på Jylland i Danmark.

I helgen åker jag alltså med Stena Line (som över jul byter namn till ”Santa Line”) från Göteborg till Fredrikshamn för att se vad Jylland kan erbjuda en juljunkie som mig. Jag kommer att åka till dit tillsammans med min svenska resebloggskollega Daniela (Discovering The Planet) samt norskorna Janicke och Annette som står bakom hemsidorna Norske Reiseblogger respektive Travellingmunk. Bakom den här resan/bloggkampanjen står Nordic Travel Bloggers, Stena Line och Sembo. Under dagarna på plats i Danmark väntar bland annat julmarknad på Saebygaard Slott, besök på ett julpyntat Borglum Klosterjulmarknad i Aalborg och Jul i den Gamle By i Aalborg. Behöver jag säga att jag längtar till helgen!?

Vill ni läsa mer om vår resa och varför jag ser fram emot att åka färjan mellan Göteborg och Fredrikshamn kan ni gärna klicka er vidare till det här blogginlägget från Santa Line.


Tack NordicTB,  Stena Line och Sembo som gör min resa till Danmark möjlig. Orden, åsikterna och bilderna är som alltid mina egna. Ni kommer att kunna följa resan i sociala medier under #SantaLineXmasTrip – och fler inlägg om resan väntar här på bloggen framöver.

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Katarina
  http://Katarinawohlfart.com

  Åh! Ha det så mysigt! 🙂 är du inte med imorrn då? 🙁

  november 25th, 2015 17:44
  Reply
  01
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Jodå Katarina, så enkelt blir du inte av med mig! 🙂 Vi åker inte förrän på lördag, så jag hinner med morgondagens roligheter också.

   november 25th, 2015 20:03
   Reply
   02
 • Maria
  http://www.mariasmemoarer.com

  Så härligt! Som julälskare är jag ju förstås lite avis… 😉

  november 28th, 2015 10:20
  Reply
  03
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Vi får jula för dig också här i Danmark Maria! 🙂

   november 28th, 2015 23:19
   Reply
   04

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *