Close
Att göra drömmar till verklighet

Att göra drömmar till verklighet

En liten flicka från en liten by i ett litet land med en ständig längtan att resa ut i den stora vida världen. 52 länder och 6 världsdelar senare har flickan, som numera är både kvinna, fru och mamma, gjort många av sina drömmar till verklighet.

De senaste veckorna har jag av olika anledningar legat vaken på nätterna och grubblat över livet. Jag har åter igen kunnat konstatera att vi inte vet någonting om morgondagen och hur viktigt det är att verkligen ta tillvara på stunden här och nu. En av de finaste komplimangerna jag har fått är att jag faktiskt gör verklighet av mina drömmar. (Det ironiska är att jag flera gånger har fått höra bittra kommentarer av samma anledning, men det är en annan historia.) Livet är helt enkelt alldeles för kort för att inte levas. Så vad drömmer du om?

singapore

Mina drömmar har så länge jag kan minnas handlat om resor. Klyschan ”If you can dream it, you can make it” blev en ledstång för mig.

coconut_grove

Jag drömde också om att få träffa en man som jag kunde dela upplevelserna med.

sunset1

Mina föräldrar och syskon var mina största exempel under uppväxten och jag drömde om att en dag få egna barn…

familjen_myhre

… som jag kunde ta med ut och visa världen.

flygplan

Jag drömde även om att mitt intresse för resor skulle öppna vägar att se ännu mer av alla platser som ligger och väntar på mig.

tjejeriwarszawa

Numera titulerar jag mig själv ”resebloggare” och får möjlighet att upptäcka Europa med nyfunna vänner genom olika typer av samarbeten. Mina drömmar har slagit in och jag är självklart medveten om att jag är priviligerad och lyckligt lottad på alla plan. Tro mig, jag vet!

För ett tag sedan pingade Katarina mig med videon Everybody dies, but not everybody lives med Prince Ea. Låt mig avsluta med en uppmaning om att se den och ta sedan en riktig funderare på vad du drömmer om, egentligen. Livet är för kort för att inte levas.


Foto: Mimmi (1 & 4), Konrad (5).

35 comments

 1. Fantastiskt inlägg, blir så glad av att läsa om hur du har fått dina drömmar att slå in! Jag håller ju som bäst på och smälter min senaste dröm (som jag ibland knappt tror på själv) men kikar nu mot Madagaskar och Alaska…de ligger högt upp på min lista. One day… 🙂

  1. Tack Helena, känns fint att få en sådan kommentar från just dig – som ju är expert på det där med sanndrömmar… Kram!

 2. Jättefint inlägg!

  1. Tack Ida! Ni verkar också vara bra på att låta drömmarna slå in.

   1. Ja.. Jag kände igen mig i mycket där!

 3. Härligt att läsa om! Resa är det bästa vi vet och just nu känns det så vansinnigt roligt att vara resebloggare (även om det är en utmaning rent ekonomiskt ;))

  1. Men eller hur Helena, det händer SÅ mkt kul i era liv – det är jättekul att följa er.

 4. Härligt inlägg även om det kanske inte är en lika härlig bakgrund som har grundat de vakna timmarna om nätterna. Jag grubblar också en hel del till och från och känner precis som dig. Livet är för kort för att bara låta sig passeras. Själv jobbar jag hårt med att kapa energitjuvar och ha fokus på det jag själv vill göra. Ja, jag är medveten om att det är superlyxigt att ha möjligheterna att kunna dra iväg lite som en själv vill (både vad gäller tid och ekonomi) men det är inte enbart tur som tagit mig/oss dit heller. Vissa människor vill göra det så jävla enkelt för sig genom att ”skylla” sina egna misslyckanden på otur och andras framgång på tur. Det gör mig galen. För det är som Stenmark sa för trehundra år sedan – ”Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag!”.

  Så. Vart vill jag komma? Jo, typ… kör hårt Annika. Kör hårt!

  1. Tack för fina ord Daniel, du är lika klok som alltid!

 5. Klokt Annika. Som alltid. Jag tror på att det är jätteviktigt att följa sina drömmar. Jag har upptäckt att mina drömmar förändras och att min vardag just nu är mycket min dröm. Jag har ”jagat” en del (om än tvingats göra det lite långsammare, med hänsyn till jobb och barn). Samtidigt är jag mer tålmodig än jag har trott. För inte länge sedan insåg jag – WOW, min vardag är en avundsvärd (… förstå mig rätt) dröm. Så jag är i en fas av av att tillfälligt ha ”landat”. Samtidigt i en konstant utveckling (läs: nytt jobb, nya utmaningar, nya kontakter, nya erfarenheter). Den energin och boosten räcker. Jag behöver ingen boost i t ex resor (mer än det som kommer med automatik i jobbet. Lucky me) eftersom kidsen är i en fas av stor utveckling (jag har snart högstadiebarn!). Efter att ha ”jagat” i många år i oavlönad tjänst som bloggare (samt också debutantförfattare), guuu så skönt att ”bara” sköta (avlönat) jobb, barn (familj) och ”privat umgänge”. Att springa (bokstavligen) för min egen skull ist. för att hamra på datorn för att ”hålla mig kvar i toppen”. Men bloggen är bland det bästa jag gjort! Den tog mig dit jag är idag. Allt har sin tid antar jag. I höst reser jag iväg med 4 bloggare – som ”arrangör”. Så mycket mer jag har lärt om bloggvärlden genom att byta sida av skrivbordet 😉
  Du är en sann inspiration och fantastisk bloggare! Så roligt att se att hårt jobb – och skicklighet – ger resultat. Bravo!
  Kram

  1. Det är häftigt att se hur du har låtit dina drömmar bli din vardag Rosita, det är få förunnat. Men jag vet ju såklart också att du har jobbat hårt för att komma dit du är idag! Tack för fina ord. Kram!

 6. Fint skrivet! Vilket sammanträffande att jag inatt drömde att jag reste med Nelly och Tobias på väg till dig någonstans i världen. Fortsätt dröm och lev ditt liv. Om livet är för kort för att inte leva ut sin dröm är livet även för kort för att låta andra ta plats och påverka en negativt. Hejja dig och kämpa på. Du är en förebild!

  1. Oj, undrar vart jag höll hus när ni skulle möta upp oss? Förhoppningvis på något spännande ställe…

   Tack Linda, du är verkligen duktig på att peppa.

 7. Jag har gjort min dröm till verklighet, nu hoppas jag bara att den aldrig ska ta slut.

  1. Ja, du lever verkligen I din dröm. Underbart!

 8. Så fint skrivet och precis så som du beskriver det känner jag också, mina drömmar har alltid handlat om resor och att få hålla på med det jag älskar att göra. Nu har jag även snart en liten egen familj att få visa världen för.

  1. Jag ser fram emot att följa era spännande resor ut i världen Maria. Tack för din kommentar!

 9. ”What would you do if you weren’t afraid?” brukar alltid en vän fråga mig när jag står på tröskeln till en dröm som kanske är lite för läskig för att vara sann. Alltid, alla gånger, vet jag att de bästa drömmarna är de som faktiskt är lite skrämmande – och just därför är det så viktigt att kliva över den där tröskeln. Just nu är mina trösklar fast jobb vs frilans utomlands…

  1. Vad spännande att höra Sanna! Det är många trösklar vi ska över i livet, vilket såklart är läskigt många gånger. Men å andra sidan, tänk vad trist att bli kvar i samma rum…

   Lycka till med dina planer, följer dig med spänning! 🙂

 10. Så rätt. Livet är verkligen för kort för att inte levas.

  1. Tyvärr blir man ofta varse om det den hårda vägen…

 11. Du är en inspirationskälla Annika på många sätt. Och att följa sina drömmar borde alla göra. Det kan ju ingen annan göra åt en. Om folk lade tid på att följa sina egna drömmar istället för att lägga negativ energi på att kritisera andra, skulle de kanske må lite bättre.

  You go Girl!

  1. Haha, gillar din beskrivning av lösningen på problemet med surt folk Daniela. Tack! 🙂

 12. Så inspirerande Annika! Love, love love! Tack så mycket för den här viktigt påminnelse.

  1. Love right back at ya!

 13. Inspirerande och klokt, ett superbra inlägg!

  1. Tack, känns fint att höra från dig som också är ett stort exempel!

 14. Ett otroligt fint inlägg, Annika! Så glad för din skull att dina drömmar har uppfyllts!
  Det är klokt att stanna upp (i jakten på de nya drömmarna) och tänka på allt som faktiskt är uppfyllt.

  1. Eller hur! Så viktigt att stanna upp ibland. Livet är häftigt!

 15. Fint och inspirerande inlägg! 🙂 Jag ska själv försöka bli lite bättre på att uppfylla mina drömmar framöver! Jag har ju snart levt nästan ett halvt liv!

  1. Haha, jag tycker att du är bra på att uppfylla dem Maria! Tack för fin kommentar.

 16. Vilket fantastiskt inlägg. Och så sant på alla sätt och vis. Du är sann (läs: äkta), och drömmen och livet likaså.

  Go catch them!

  Min största inspiratör är du! Kram!

  1. Vad glad jag blir. Tack. Och vilken min inspiratör är, det vet du ju redan. HINT HINT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close