Close
Veckans spaningar på Resfredag

Veckans spaningar på Resfredag

Jag gör inte många knop just nu, och hade det inte varit för veckans spaningar här på bloggen hade jag förmodligen haft koll på varken veckodag eller datum.

RESFREDAG: 14 juli 2017

#1. Mitt Karlskronainlägg som nyhet på 24Blekinge

Häromdagen kikade jag in på Twitter och såg att mitt inlägg om Karlskrona hade blivit nyhetsstoff för sajten 24Blekinge. Nyhetstorka eller inte, inlägget gjorde i alla fall mig väldigt glad. Här hittar ni den aktuella artikeln: Prisade resebloggaren tipsar om hemstaden.

veckans spaningar karlskrona

#2. Charterdiss av Katrin Zytomierska

Jag verkar vara en av få bland mina vänner som fortfarande följer Katrin Zytomierska efter alla hennes utspel på blogg och sociala medier. Hon är osvensk i sitt sätt att säga precis vad hon tycker och tänker, den här gången gäller det hennes upplevelse av chartersemester på Mallis. Jag vet inte hur mycket som är sanning i det där inlägget, men jag blir knappast mer sugen på charter efter att ha läst det.

#3. Hotell i Nordens högsta byggnad

Det här året påbörjas bygget av Nordens högsta byggnad ”Karlatornet” på Lindholmen, Göteborg. Byggnaden beräknas stå klar 2021 och kommer att inhysa både kontor, bostäder och hotell. Föga förvånande är det Petter Stordalen och Clarion Hotels som kommer att driva hotellet i den 245 meter höga byggnaden. Vågar jag gissa på succé? Läs mer på Turismnytt.

#4. Nytt avsnitt av Att resa-podden

Jag och Lisa (som för övrigt verkar ha en fantastisk Sverigesemester!) har hunnit med 40 avsnitt av vår podcast om resor vid det här laget. Senaste avsnittet som släpptes för ett par dagar sedan är ett frågeavsnitt som ni hittar här.

sturkö karlskrona

#5. Svensk högsommar!

Men JA, äntligen är juli här på riktigt. I samma sekund som vi landade på sommarön fick min SONY-kamera ta en välförtjänt vila efter att i princip ha blivit överhettad under vår Roadtrip i Balkan. För ett par kvällar sedan brann himlen i rosa, lila och gult här på Sturkö och jag kunde inte låta bli att packa upp kameran och knäppa bilderna som ni hittar i dagens inlägg.

Tänk va, att vi svenskar får spendera våra somrar mitt i allt det här vackra. Vilka lyckostar vi är! Jag hade en plan om att länka till en massa inspirerande resebloggare som firar sommar här i Sverige, men faktum är att solen utanför lockar alltför mycket. Vill ni själva scrolla för mer inspiration kan jag tipsa om portalen Svenska Resebloggar. Trevlig helg!


Fler spaningar om att resa och listor finns på Resfredag vecka för vecka.

6 comments

 1. Men ja – man har bättre saker för sig än tid framför datorn.
  Just i detta nu har dock mina svärföräldrar anlänt stugan vilket betyder att jag KAN sitta en stund vid datorn och ååååååh vad skönt. Haha. 🙂

  1. Ibland finns det få saker som är lika avslappnande som några minuter framför datorn mitt i semestern! Kul med storfamilj, hoppas ni får fint tillsammans!

 2. Alltså tornet i Göteborg – det fick jag höra talas om nu senast när jag var i Göteborg. SÅ COOLT! Men hade missat att det skulle innehålla hotell ocskå. Ja man får väl plats med en del på runt 70 våningar. Själv tänker jag mest på hur mycket det här huset kommer att svaja i västkust-vindarna… 😉

  1. Ja, ska bli kul att se hur det ser ut när det är klart. Haha, vindarna ja…. fast Turning Turso verkar funka trots vind. Vi får väl hoppas på det! 😉

 3. Har du missat alla mina blogg inlägg om charter resor 😉 blir du inte sugen då 😉 hihi…. jag tror ju inte allt var sanning i hennes inlägg.

  Njut av Sturkö Kramar

  1. Nej, hon sockrar säkert lite för läsarna skulle jag gissa. Charter är ett bra koncept, men vi föredrar att boka boende, bil och resa separat – älskar friheten det ger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close