Close
Vecka 28 med Liseberg, Coldplay, Bohuslän & Blekinge

Vecka 28 med Liseberg, Coldplay, Bohuslän & Blekinge

Resfredag får äntligen göra skäl för sitt namn. Idag lämnar vi Bohuslän för att dra vidare mot Blekinge efter några dagar på västkusten. Semestern är här på riktigt, även om jag tyvärr åskmolnade mig hela vägen fram till avresedagen. I praktiken innebar det att jag var på riktigt dåligt humör och hade alldeles för mycket grejer jag ville hinna klart innan vi checkade ut. Jag borde såklart veta bättre. Nu har det gått några dagar och det här med semester är ju inte så pjåkigt ändå. Låt oss ta en kik på veckan som gick!

Vecka 28 med Liseberg, Coldplay, Bohuslän & Blekinge

#1. Regn på Liseberg

Liseberg Göteborg

Det årliga besöket på Liseberg ska tydligen genomföras oavsett väderlek. Jag hade lätt kunnat skjuta på besöket, men hela den här grejen att förköpa biljetter som exploderade under pandemin är inte alltid bra. Min semesterstrategi att ta dagen som den kommer fungerar inte när vi tvingas hålla oss till bokade biljetter (med risk att annars förlora en massa pengar). Det är frustrerande – särskilt när vi lever i ett land med ostadiga väderleksrapporter.

I slutändan fick vi ännu ett lyckat Lisebergsbesök, trots duggregn större delen av kvällen. Vi kom till Liseberg vid 16:30 och barnen åkte järnet hela vägen till stängningsdags kl 23. Nelly har vuxit över det magiska 140 centimeter-sträcket och får därmed åka allt hon vill. Och SOM hon vill! Jag fick typ bita mig i läppen flera gånger för att inte föra över egna katastroftankar om hela karusellgrejen. Hon åkte allt! Det har hon definitivt inte fått från mig. Jag kunde alltså knappt åka tekopparna som liten utan att kräkas.

Så, hur var då stämningen efter olyckan på Gröna Lund? För egen del kunde jag inte njuta fullt ut, men det kan jag å andra sidan aldrig när det finns galna åkattraktioner i närheten. Jag blev övertalad att åka Balder och trots att jag fortfarande inte fattar tjusningen (utan snarare undrar hur folk kan betala för det här när man snarare borde betalt) var det förmodligen bra att jag utmanade mig själv. Jag frågade en kille i personalen om de hade upplevt mindre besökare efter olyckan, men han menade att de inte kunde se något minskat besöksflöde direkt kopplat till Gröna Lund. Däremot ser de fler besökare får östkusten. Jag tycker om Liseberg. De har lyckats skapa ett helhetskoncept och knyter nu ihop det med ett eget hyllat hotell (Curiosa) och snart också en vattenpark. En eloge för det!

#2. Coldplay-magi på Nya Ullevi

Liseberg i all ära, men absolut inget kan mäta sig med Nya Ullevi när Coldplay står på scenen. Vi hade biljetter till onsdagens konsert – vilken var den fjärde och sista under bandets Sverigebesök.

coldplay Ullevi

Det var två timmars glitter från början till slut. Vilken show. Vilken kväll. Vilket band!

coldplay Ullevi

Sebbe fick biljetten i födelsedagspresent förra året och det var himla fint att jag och Tobias fick uppleva den här konserten med honom. Vi har hört Coldplays låtar sjungas och spelas hemma under många år nu, Sebbes första ”riktiga” idoler är också våra.

Scenshowen var extraordinär på alla sätt och vis. Våra armband (som fås och lämnas vid entrén innan konsertstart) blinkade med olika färger och takter allt eftersom showen fortskred. Det var fyrverkerier, svävande planeter, ballonger, stjärnkonfetti och ja, ni fattar. Extra allt. Höjdpunkterna? Yellow och Fix You.

#3. Underskatta inte slappardagarna under semestern

Jag fixar inte fullt ös från morgon till kväll. En semester fullspäckad med aktiviteter är knappast ultimat för återhämtning och nedvarvning. I onsdags tog Tobias barnen plus kusin till lekland medan jag fick ligga kvar i sängen när regnet öste ner. Det var så SKÖNT. För en gångs skull tackade jag Göteborg för vädervälkomnandet som gjorde att känslan av att ”slösa bort” en semesterdag uteblev. Jag sov länge, scrollade, vilade, läste och slappade – sedan var jag mer än redo för att åka in till city och se Coldplay. Underskatta inte slappardagarna under semestern!

#4. Hej Bohuslän!

Från Göteborg åkte vi vidare mot Tobias familj på Orust i Bohuslän. Här är allt som det ska vara…

… med krabbfiske, klippor, grillmat och kortspel. Barnen lever sitt bästa liv i takt med att ännu ett sommarlov tickar på.

#5. Mot en sommar i Blekinge

Senare i eftermiddag säger vi tack och hej då till Bohuslän, för att istället köra vidare mot Blekinge.

sommarblommor

Vår årliga semestertriangel Nynäs – Västkusten – Blekinge är en självklar och självvald klassiker som vi indirekt skrev under på genom att bosätta oss i Stockholmsområdet medan Tobias släkt befinner sig på Västkusten och större delen av min i Blekinge och Skåne.

Nu ska jag återgå till semesterhänget med semestergänget. Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close