Close
(Utflykts)veckan 30: Kalmar, Eriksberg, Barnens Gård & Stenshamn

(Utflykts)veckan 30: Kalmar, Eriksberg, Barnens Gård & Stenshamn

Två veckor bakom oss och två veckor framför oss. Så ser status ut på sommarlovsfronten i Blekingeland. Jag har en bra sommar! Vi håller oss på hemmaplan och gör en hel massa utflykter. Fler än vanligt eftersom vi mest brukar hålla oss på ön när solen gassar. Den här julimånaden har istället varit lite oberäknelig vädermässigt, vilket gör att utflyktslusten ökar. Jag är dessutom ensam ansvarig för fyra barn och känner därmed någon slags plikt att underhålla dem (och mig!) mellan varven. Idag är det söndag och tempot är ett lugnare, vilket ger utrymme för en liten avstämning av utflyktsveckan 30. Såg här såg den ut på ett ungefär!

(Utflykts)veckan 30: Kalmar, Eriksberg, Barnens Gård och Stenshamn

Veckan började med en sväng till Kalmar för att vinka av Tobias som skulle köra vidare till Nynäshamn för att jobba. I Kalmar skulle vi också hämta upp Julias kompis som kom med (Flix)buss från Stockholm. De har av någon outgrundlig anledning dragit in direktbussarna mellan Stockholm och Karlskrona, vilket betyder att Kalmar blir närmaste upphämtningsställe när släkt och vänner kommer med buss. Minus för Karlskrona som besöksmål, men helt klart ett plus för Kalmar (och Öland) som på köpet får oss karlskroniter som turister. Det är ju självklart att vi stannar till och ser oss om när vi ändå är på plats!

I väntan på att Julias vän skulle komma med bussen passade vår familj på att ta tillvara på ett somrigt Kalmar.

kalmar

När magarna började kurra föreslog jag en sen lunch på Blomlöfs. Ett säkert kort som sällan gör oss besvikna! Gillar du fisk och skaldjur är det hit du ska gå.

Läs mer: Resa till Kalmar – 15 tips till din semester

Efter att ha vinkat av Tobias (fy vad sorgligt ändå!) gick vi på stan en vända innan vi hämtade upp Julias kompis och åkte söderut igen.

Det blev onsdag, vädret var tradigt och min lillebror och fru föreslog en utflykt med våra minsta. Jag sa ja såklart. Vi åkte en sväng till Äggaboden…

äggaboden

… där vi handlade på oss en massa godsaker och åt glass. (Äggaboden är absolut värt ett besök om du har vägarna förbi Blekinge.)

Läs mer: Äggaboden i Blekinge: gårdsbutik, restaurang och B&B

Sedan var det dags för dagens stora happening i form av viltsafari på Eriksberg. Första gången för mig och Nelly, andra för min bror och hans familj. Här huserar alltså Skandinaviens största safaripark. Vi körde in med egen bil och spanade efter mufflonfår, dovvilt, kronvilt, davidshjortar, vildsvin och visenter. Avstigning fick såklart enbast göras på anvisade platser! Alla var nöjda och så mättades den dagens behov av utflyktslusta.

barnens gård

Veckan fortsatte och de större barnen ville till Barnens Gård. Och så blev det! Vi nyttjade erbjudandet om att gå in sista tre timmarna för halva priset, perfekt ju! Efter bad, hoppborgar, diverse lekar och gullande med smådjur var vi redo att åka hem.

sturkö

Det blev fredag och dags att ladda pizzaugnen med ved för att grädda pizza på löpande band. Succé den här gången också.

stenshamn konsert

Lördag betydde en förbokad båtutflykt med målet att uppleva en skärgårdskonsert på den supercharmiga ön Stenshamn. Den här gången fick dock barnen stanna hemma!

När jag gick på högstadiet klottrade en av mina coola klasskompisar ”Linus Norda” på alla sina anteckningsböcker. Jag visste inte riktigt vem det var, men jag borde ju ha anat att den där Linus sedermera skulle bli både duktig sångare och lokalkändis. Just den här aftonen genomförde han och den lika charmiga och proffsiga Oskar Appelqvist en riktigt härlig sommarkonsert i kvällssol som badade in i den gamla sjöräddningsstugan på ön.

Därutöver har veckan bestått av kusinhäng och kusingäng i stora lass. Jag har även hakat på tjejerna på några löprundor utan att klaga en endaste gång och har känt mig tacksam över en fungerande kropp.

sturkö

En endaste gång har jag haft tid, ro och utrymme att dimpa ner på en solmadrass i trädgården – i sällskap av ännu ett sommarprat i lurarna.

”Och det var det!” som Nelly brukar avslutar sina sagor. Nu ska vi ladda om för en ny vecka som börjar på ett storslaget sätt med en tripp till Ullared. Inte mitt förstahandsval ska tilläggas, men vi är tydligen fler i den här familjen som vill vara med och sätta sommarens semesterschema!?


Här kan du läsa fler inlägg om Karlskrona i bloggen. Omslagsbild på min svägerska som loppisfyndade en Sturkökarta som jag fick i present. <3

2 comments

  1. Vilken underbar vecka ni ser ut att ha haft! Och underbara bilder.

    1. Ja, det blev en toppenvecka med fullt ös. Kan dock behöva lite lugnare tempo under kommande semesterdagar… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close